Πέμπτη, 21-Μαρ-2024 15:08
Αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη-τι γίνεται με τα ηλεκτρικά
Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 10% τον Φεβρουάριο, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen Group και Stellantis κατάφεραν να εκτελέσουν μεγάλο μέρος των παραγγελιών τους. Όσο για το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτό παρέμεινε αμετάβλητο.
Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν σε 995.059 μονάδες τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να κατακτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αφού η ζήτηση μειώθηκε σε αγορές όπως η Γερμανία και η Σουηδία.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της περιοχής είχαν ένα σταθερό ξεκίνημα στο έτος, αλλά το αυξημένο κόστος δανεισμού και η ύφεση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της περιοχής, απειλούν να απομακρύνουν τους αγοραστές.
Ορισμένες χώρες καταργούν επίσης σταδιακά τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που για χρόνια ενίσχυαν τη ζήτηση. "Οι επιδοτήσεις δεν πρέπει να είναι αιώνιες, αλλά τις χρειαζόμαστε προς το παρόν", δήλωσε ο πρόεδρος της Renault Jean-Dominique Senard.
Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr
H Peugeot αποκάλυψε το Polygon Concept ένα vision όχημα που θα παρουσιαστεί στο online παιχνίδι Fortnite αλλά μας δίνει ιδέες για το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας.
Η Audi εγκαταλείπει το πλήρως ηλεκτρικό πλάνο και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τρία νέα σημαντικά μοντέλα SUV μέσα στο 2026, που θα διαθέτουν μεταξύ άλλων και θερμικές εκδόσεις.
Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του φωτισμού των τούνελ της Ολυμπίας Οδού και πλέον το σύνολο του αυτοκινητόδρομου φωτίζεται από LED μειώνοντας κατανάλωση.
Κάποιοι κάνουν λόγο για "φούσκα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων", όμως τα δεδομένα δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό: την μετάβασή τους σε πολύ πιο λογικές τιμές.
Η Nvidia είναι ήδη ένας εκ των βασικότερων προμηθευτών για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πρώτη φορά όμως ανοίγεται τόσο σε συνεργασία με εταιρεία αυτοκινήτου.
Ναι, στην ελληνική αγορά υπάρχει C-SUV με αυτόματο κιβώτιο και τιμή από 18.900 ευρώ. Δείτε ποιο είναι και για πόσο διαρκεί η προσφορά.
Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση γίνεται στην δημοσφιλέστερη κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα καθώς 5 μοντέλα την διεκδικούν για να πλησιάσουν το πρωτοπόρο Toyota Yaris.
Γέφυρα που παρέμενε κλειστή από τον Μαΐο δόθηκε στην κυκλοφορία μετά απο τις εργασίες αναβάθμισης και τελειώνει η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών.
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, που κατέχει το 1,12% των μετοχών της Tesla, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής εκτός ΗΠΑ και διαφωνεί για το πακέτο αποδοχών του Musk.
Μια νέα ειδική έκδοση του Citroen Ami φέρνει η εταιρεία για να γιορτάσει το Halloween αλλά και να δείξει πως μπορεί να αγριέψει η μικροκινητικότητα
Ήρθε στην ελληνική αγορά ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα C-SUV. Το νέο C5 Aircross είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα και έχουμε όλα τα στοιχεία και τιμές.
Η στρατηγική συμμαχία της Renault με κινεζικό κολοσσό αποκτά άλλη διάσταση μετά την πώληση του 26,4% της Renault Βραζιλίας.
Τελικά οι Έλληνες αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι μερίδιο αγοράς έχουν στην Ελλάδα τα αμιγώς ηλεκτρικά; Ας δούμε τα στοιχεία.
Το πρωτότυπο Vision X-Compact που παρουσίασε η Mazda στην έκθεση του Τόκιο, δείχνει ότι τα μικρά αυτοκίνητα όχι μόνο δεν έχουν πεθάνει, αλλά διεκδικούν τη θέση τους στην εποχή της τεχνητής...