Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 19-Μαρ-2024 10:51

    Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα-ποια κατηγορία ξεχωρίζει

    μεηλ Λαμπιρης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Είναι γεγονός πως το 2023 ήταν μια χρονιά σταθμός στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων. Την περσινή χρονιά η αγορά επέδειξε μια πρωτόγνωρη δυναμική κατακτώντας τα καλύτερα ετήσια αποτελέσματα από το 2011 και εντεύθεν όπου οι πωλήσεις συνεχώς συρρικνώνονταν.

    Η περαιτέρω διεύρυνση τους δύο πρώτους μήνες του έτους μόνο αισιόδοξα μηνύματα φέρνει για τον κλάδο και δίνει μια πρόγευση για το εύρος πωλήσεων της φετινής χρονιάς.

    Οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων τον περασμένο Φλεβάρη σημείωσαν αύξηση κατά 15,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 που σημαίνει ότι έλαβαν πινακίδες κυκλοφορίας 11.459 οχήματα. Στα στοιχεία διμήνου (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2024) οι συνολικές ταξινομήσεις έφθασαν τις 24.211 μονάδες διευρυμένες κατά 18,2% σε σύγκριση με πέρυσι.

    Άνοδο σημείωσαν επίσης τόσο οι πωλήσεις σε καινούργια φορτηγά κατά 7% στο δίμηνο που αντιστοιχεί σε ταξινομήσεις 2.081 ελαφρών και βαρέων φορτηγών όσο και οι πωλήσεις των λεωφορείων με 70 μονάδες για την ίδια περίοδο και ποσοστό διεύρυνσης 42,9%.

    Για μια ακόμα φορά, την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις είχαν τα supermini και τα μικρά SUV με μερίδιο αγοράς 57,4% το πρώτο δίμηνο του έτους με μικρή μείωση της τάξεως του 1,9% σε σχέση με τα αποτελέσματα της ίδιας περιόδου πέρυσι.

    Ωστόσο, μόνο τα B-SUV σημείωσαν αύξηση 4,6% με τα supermini να έχουν τη μεγαλύτερη πτώση κατά 6,6 ποσοστιαίες μονάδες.

    Δεύτερη μεγαλύτερη δεξαμενή επιλογών ήταν εκείνη των μικρομεσαίων hatchback και sedan μαζί με τα C-SUV (26,8%). Ακολούθησαν τα μικρά αυτοκίνητα πόλης (7,8%), και τα μεσαία μοντέλα σε διαστάσεις μαζί και τα αντίστοιχα D-SUV με μερίδιο αγοράς 6,2%.

    Σε επίπεδο τεχνολογιών τα μοντέλα βενζίνης προσέλκυσαν του περισσότερους αγοραστές και ακολούθησαν κατά πόδας και εκείνα με υβριδική τεχνολογία.

    Μείωση κατά 7,6% παρουσίασαν οι επιλογές σε diesel που συνολικά έχουν συρρικνωθεί σε ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 11,9% επί του συνόλου των πωλήσεων. Ελάχιστα διευρυμένα σε πωλήσεις ήταν τα επαναφορτιζόμενα μοντέλα που κατέχουν μερίδιο 9,7%.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 10/02

    Αυτά είναι τα SMS της απάτης με οφειλές στην Αττική Οδό-Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

    Τον "κώδωνα" του κινδύνου εξαπάτησης από κακόβουλο λογισμικό "κρούει" με ανακοίνωση της η Αττική Οδός, προειδοποιώντας τους συνδρομητές e-PASS να αγνοούν SMS περί δήθεν "οφειλών".

    16:30 10/02

    Οι δύο κόμβοι που θα αλλάξουν την Αθήνα και θα μειώσουν το κυκλοφοριακό

    Μια καταγραφή των κινήσεων και των έργων στα οποία θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε ο Υπουργός, Χρίστος Δήμας με άρθρο του.

    15:00 10/02

    Opel SUV: Πώς κατάφερε να έχει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα και τι κάνει καλύτερα

    Θέλεις να πάρεις SUV και δεν εντυπωσιάζεσαι εύκολα; H Opel κατάφερε -χωρίς να τραβήξει την προσοχή- να έχει μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες SUV. Πώς το κατάφερε;

    13:30 10/02

    BYD Sealion 5 DM-i: Οδηγούμε στην Ελλάδα το οικογενειακό SUV με 1.000 χλμ. αυτονομίας

    Με τον αέρα της πρωτιάς στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα η BYD ξεκινάει το 2026 με το BYD Sealion 5 DM-i ένα οικογενειακό plug-in SUV με ελκυστική τιμή.

    12:00 10/02

    H πρώτη ηλεκτρική Ferrari Luce έχει απίστευτο εσωτερικό (εικόνες, video)

    H Luce δεν μοιάζει με καμία σύγχρονη Ferrari. Αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και το εσωτερικό της είναι σχεδιασμένο με φιλοσοφία Apple, έχοντας την υπογραφή του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τον...

    10:30 10/02

    Faraday Future: Τα αυτοκίνητα καθυστερούν οπότε παρουσίασε ανθρωποειδή ρομπότ

    Η Faraday Future ακολουθεί την Tesla στην τεχνολογία ρομπότ παρουσιάζοντας τρία μοντέλα, που υπόσχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα, από ξενοδοχεία και καταστήματα μέχρι ασφάλεια και εκπαίδευση.

    19:00 09/02

    Ποιες εφαρμογές Android Auto και CarPlay καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία

    Χρησιμοποιείς Android Auto ή Apple CarPlay και βλέπεις την μπαταρία του κινητού να αδειάζει; Δες ποιες εφαρμογές εκτός από την πλοήγηση καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια απ' όσο φαντάζεσαι.

    17:40 09/02

    Ευρώπη: Πότε θα κυκλοφορούν 85% ηλεκτρικά αυτοκίνητα-Τι προβλέπει νέα μελέτη

    Η εποχή που γύρω μας τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά και δεν θα ρυπαίνουν το περιβάλλον πλησιάσει και νέα έρευνα την τοποθετεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

    12:00 09/02

    CATL: Νέα μπαταρία με διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από το ίδιο το αυτοκίνητο (video)

    Ο κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών, αναφέρει ότι οι νέες μπαταρίες 5C θα διατηρούν το 80% της χωρητικότητάς τους ακόμη και μετά από χιλιάδες κύκλους ταχυφόρτισης, ξεπερνώντας σε διάρκεια ζωής το ίδιο...

    10:30 09/02

    Η McLaren γιορτάζει 10 τίτλους στην F1 με μια συλλεκτική Artura Spider

    Η McLaren γιορτάζει τη 10η νίκη της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 με ένα ξεχωριστό μοντέλο, την περιορισμένης έκδοσης Artura Spider MCL39 Champion Edition.

    18:00 08/02

    Γιατί σχεδόν όλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη προτιμούν τα SUV

    Τόσο στην χώρα μας όσο και συνολικά στην Ευρώπη τα SUV έχουν εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς. Τι είναι όμως αυτό που τα κάνει τόσο δημοφιλή; Έχουμε την απάντηση.

    16:30 08/02

    Leapmotor B10: 5 πράγματα που θέλεις να ξέρεις για το ηλεκτρικό SUV-πρόκληση

    To Leapmotor B10 ώς μια από τις κινεζικές αμιγώς ηλεκτρικές, επιλογές στα C-SUV διαθέτει ορισμένα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει στην επαφή μας μαζί του.

    15:00 08/02

    H πατέντα της Mercedes που ανεβάζει την άνεση σε νέο επίπεδο

    H Mercedes-Benz φαίνεται πως εξερευνά τρόπους να ανεβάσει την εμπειρία άνεσης και χαλάρωσης μέσα στο αυτοκίνητο σε νέο επίπεδο, όπως αποδεικνύει αίτηση πατέντας που κατέθεσε πρόσφατα.

    13:30 08/02

    Η γέφυρα "θαύμα" της μηχανικής με το μοναδικό ρεκόρ

    Ένα σημαντικό ορόσημο φέρνει ο φετινός Φεβρουάριος στην δημιουργία μιας γέφυρας που αποτελεί θαύμα της μηχανικής και κατασκευάζεται στην Κίνα.

    12:00 08/02

    Με αυτό το αξεσουάρ ξεχνάς την φόρτιση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος όλο και περισσότερο και το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την άμεση αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

    10:30 08/02

    F1: Πόσο σύντομα μπορεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα το Grand Prix Νότιας Αφρικής

    Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της χώρας να επανενταχθεί στο πρόγραμμα της Formula 1, ο υπουργός Αθλητισμού της Νότιας Αφρικής, Gayton McKenzie, παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί άμεσα.