Δευτέρα, 18-Μαρ-2024 12:18
H VW το πήρε απόφαση και μπαίνει στα SDV-πότε θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα

Ο Όμιλος Volkswagen στοχεύει να κυκλοφορήσουν τα πρώτα του οχήματα που θα καθορίζονται από το λογισμικό (SDV) μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
"Προσανατολιζόμαστε προς το 2028", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group Oliver Blume. "Τότε είναι που θα αναπτυχθούν τα SDVs ελπίζουμε για την Audi και τη Volkswagen".
Αυτό είναι δύο χρόνια αργότερα από τον όμιλο Renault, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το SDV του θα είναι έτοιμο μέχρι το 2026.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ελπίζουν ότι η μετατόπιση της έμφασης στο λογισμικό από το υλικό θα μειώσει το κόστος ανάπτυξης, θα ενισχύσει την αφοσίωση των πελατών και θα αυξήσει τα έσοδα.
Μέχρι το 2030, οι ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούσαν να αποφέρουν πρόσθετα έσοδα ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την παγκόσμια βιομηχανία, τα οποία θα ανέλθουν σε 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι το 2040, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Accenture.
Ωστόσο, η δημιουργία ενός "smartphone με ρόδες" απαιτεί πλήρη επανεξέταση της ανάπτυξης οχημάτων, νέες σχέσεις με προμηθευτές και αναθεώρηση της εταιρικής κουλτούρας.
Ο Blume δήλωσε ότι οι μάρκες VW και Audi συνεργάζονται με τον βραχίονα λογισμικού του VW Group, την Cariad.
"Έχουμε ήδη καθορίσει συγκεκριμένα προϊόντα, η ομάδα έχει οριστεί και έχουμε επίσης έναν κόμβο SDV", δήλωσε ο Blume κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Gernot Doellner, επιθυμεί η premium μάρκα να διαδραματίσει βασικό ρόλο στα μελλοντικά SDV του VW Group. Ο Doellner διόρισε τον Lorenz Fuehrlinger, ειδικό σε πλατφόρμες οχημάτων, ως το κορυφαίο στέλεχος της Audi στη μονάδα SDV.
Ο Blume δήλωσε ότι το VW Group έχει "μειώσει τη γραφειοκρατία" για να επιταχύνει τη μετάβαση στα SDV απλοποιώντας τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
"Ξέρουμε με ποιους θα θέλαμε να συνεργαστούμε", δήλωσε ο Blume χωρίς να κατονομάσει εταίρους. "Δεν θα έχουμε μόνο ένα όχημα που καθορίζεται από το λογισμικό, αλλά μάλλον ένα όχημα που καθορίζεται από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι δομές έχουν ήδη δημιουργηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό".
Όταν ρωτήθηκε αν το VW Group θα πουλήσει την τεχνολογία του SDV σε άλλους, ο Blume είπε ότι είναι πιθανό λόγω της επιτυχίας που είχε να μοιραστεί την πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα MEB. "Το κάνουμε αυτό με αρκετή επιτυχία με την πλατφόρμα MEB", είπε, αναφερόμενος στις συμφωνίες που έχει συνάψει η VW για την πλατφόρμα με την ινδική Mahindra & Mahindra και τη Ford Motor.
Πρόσθεσε ότι το VW Group έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να συνεργαστεί με "μεγάλους τεχνολογικούς" εταίρους και όχι με μικρούς, με τους οποίους, όπως είπε, το VW Group έχει χωρίσει τους δρόμους του.
Πηγή: topgeargreece.gr
Ο Max Verstappen ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε ξανά το φιάσκο της McLaren που έχασε και τα δύο της μονοθέσια στην εκκίνηση.
Δεν είναι ηλεκτρικό, όμως μπαίνει στην πρίζα. Η νέα επαφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία της BMW προσφέρει διευρυμένη αυτονομία στην X3 με έναν μικρό συμβιβασμό.
Σε συνεργασία με την RTR, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει μια από τις πιο συναρπαστικές και διασκεδαστικές Mustang με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Η Toyota ετοιμάζει κάτι μεγάλο σε μικρό μέγεθος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σηματοδοτεί την επιστροφή ενός κλασικού ονόματος, με τα αποκαλυπτήρια να απέχουν μόλις λίγες μέρες.
Είναι μια λύση σωτηρίας και ασφάλειας ή ένα μέτρο που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που λύνει; Το πολυσυζητημένο όριο ταχύτητας των 30χλμ./ώρα είναι μια απόφαση πανευρωπαϊκού...
Με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις που έχουν πέσει κατακόρυφα στις ΗΠΑ, ιταλική εταιρεία προσπαθεί τώρα να πουλήσει τα αυτοκίνητά της με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο για το μέγεθος του ονόματός της.
Τα συνεχή κρίσιμα αγωνιστικά τριήμερα της F1 ξεκινούν από την Αμερική και τον δεύτερο αγώνα για φέτος στις ΗΠΑ στο συναρπαστικό και πάντα μαγευτικό COTA του Τέξας.
Η Tesla φέρνει μια λειτουργία που υπόσχεται την πιο επιθετική αυτόνομη οδήγηση μέχρι σήμερα, ονομάζεται "Mad Max" και αποτελεί μέρος της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του συστήματος FSD.
Μια τελετή παραλαβής που είναι πλέον παράδοση, πραγματοποιήθηκε και φέτος με τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου να παίρνουν τα νέα τους εταιρικά αυτοκίνητα.
Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πραγματοποίησε υβριδικό SUV της Chery καθώς διέσχισε με επιτυχία το σημαντικότερο ποτάμι της Κίνας, στην μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταφέρει ποτέ αυτοκίνητο μέσα στο νερό.
Ασταμάτητοι είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αμέτρητες είναι οι παραβάσεις καθημερινά.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου hypercar της Toyota πήρε μια μικρή αναβολή, όμως για να χρυσώσει το χάπι στους φίλους της, η ιαπωνική εταιρεία τους δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν τον ήχο του κινητήρα...
Το Top Gear παρουσιάζει απ' ευθείας από το Maranello τις πληροφορίες που αφορούν το επερχόμενο πρώτο ηλεκτρικό hypercar της Ferrari.
Στο Japan Mobility Show 2025, η Mazda θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ένα νέο εντυπωσιακό concept με χαρακτηριστικά σπορ μοντέλου, που θα επηρεάσει την αισθητική και την τεχνολογία των μελλοντικών της...
Γεμάτο ήταν το δελτίο της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης καθώς σε μια νύχτα συνέβησαν περιστατικά που δείχνουν μια κατάσταση ζούγκλας στους δρόμους της πόλης.