Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 07-Μαρ-2024 14:17

    Πόση ώρα χρειάστηκε το Volkswagen ID.7 για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη (video)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Volkswagen ID.7 ολοκλήρωσε αποτελεσματικά το ταξίδι του από τη Νέα Ερυθραία στη Θεσσαλονίκη, με μία μόνο 10λεπτη στάση φόρτισης. Εξοπλισμένο με μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh, το ID.7 Pro, μεταφέροντας τρεις επιβάτες και αποσκευές, ξεκίνησε το ταξίδι πλήρως φορτισμένο σε βροχερό καιρό με θερμοκρασία 4°C.

    Ο σχεδιαστής διαδρομής του ID.7, που λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα 4.0 της φίρμας, αποδείχθηκε εξαιρετικός, εμφανίζοντας σταθμούς φόρτισης από διάφορους παρόχους στην Ελλάδα και παρέχοντας πληροφορίες διαθεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο.

    Εισάγοντας τον προορισμό, το αυτοκίνητο υπολόγισε την κατανάλωση, εκτίμησε την εναπομένουσα μπαταρία κατά την άφιξη και πρότεινε κατάλληλες στάσεις φόρτισης, ευθυγραμμιζόμενο με τις προτιμήσεις του οδηγού. Ακόμη και οδηγοί με ελάχιστη εμπειρία σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαπίστωσαν ότι ο συνεχής υπολογισμός του ID.7 για τους χρόνους οδήγησης και τις στάσεις φόρτισης απλοποιούσε το ταξίδι.

    Διατηρώντας μέγιστη ταχύτητα 130 km/h, το ID.7 χρησιμοποίησε το σύστημα Travel Assist καθ' όλη τη διάρκεια, εξασφαλίζοντας ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στα πρώτα 100 χιλιόμετρα, με έντονη βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες, η θέρμανση του αυτοκινήτου στους 23°C, η θέρμανση των καθισμάτων και η λειτουργία μασάζ βελτίωσαν την οδηγική εμπειρία.

    Μια σύντομη 10λεπτη στάση στο σταθμό φόρτισης 300 kW στη Λάρισα, με τη μπαταρία στο 13% και αυτονομία 52 χλμ, ενίσχυσε τη μπαταρία στο 51%, με κόστος 16,06 ευρώ. Η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι τη Θεσσαλονίκη καλύφθηκε με αυτή τη φόρτιση, με το υπόλοιπο της μπαταρίας να φτάνει στο 18% κατά την άφιξη.

    Η συνολική κατανάλωση ενέργειας για το ταξίδι των 458 χιλιομέτρων (Νέα Ερυθραία έως τα διόδια Μαλγάρων) ήταν 19,6 kWh/100km. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της στάσης φόρτισης, από τα διόδια Αφιδνών έως τα διόδια Μαλγάρων, ανήλθε σε 4 ώρες και 35 λεπτά.

    Το ενεργειακό κόστος για τη φόρτιση της μπαταρίας ID.7 Pro από το 0% στο 100%, λαμβάνοντας υπόψη τις χρεώσεις οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας με μέση τιμή περίπου 0,2 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ήταν περίπου 17 ευρώ για την αρχική φόρτιση. Προσθέτοντας το κόστος φόρτισης κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε φορτιστή 300 kW (0,52 εύρω/kWh), συνολικού ύψους 16,06 ευρώ, προέκυψε ένα συνολικό ενεργειακό κόστος περίπου 33 ευρώ για το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 29/01

    Δοκιμή Dacia Bigster Hybrid 155: Όπως το Duster αλλά μεγαλύτερο

    Η επιτυχημένη συνταγή του Duster βελτιώνεται με επιπλέον 100 λίτρα χώρου αποσκευών και έναν full hybrid κινητήρα με κατανάλωση που δεν θα δεις ούτε σε diesel.

    16:30 29/01

    H Tesla σταματάει την παραγωγή δύο μοντέλων της-Δείτε με τι θα τα αντικαταστήσει

    Δύο μοντέλα που έχουν χαρακτηρίσει την Tesla θα σταματήσουν να παράγονται πλέον καθώς η φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνει στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

    15:00 29/01

    Νέα γέφυρα στη Δ. Μακεδονία-Γιατί είναι ένα κρίσιμο έργο υποδομής

    Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά στην κατασκευή νέας γέφυρας που θα κάνει ασφαλέστερες και ευκολότερες τις δαδρομές στην περιοχή της Κοζάνης.

    13:30 29/01

    Τι είναι το Lane Assist που συζητούν όλοι και πώς λειτουργεί

    Το Lane Assist είναι σήμερα το βασικότερο στοιχείο του ADAS συστήματος ενός νέου αυτοκινήτου, όρος που περιγράφει τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

    12:00 29/01

    Η συμφωνία ΕΕ-Ινδίας μπορεί να σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

    Η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ινδίας για σταδιακή μείωση των δασμών, αναμένεται να επωφελήσει σημαντικά τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικά αυτούς που...

    10:30 29/01

    Netflix: Νέα σειρά 6 επεισοδίων με αγώνες αυτοκινήτων-Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το Motorvalley είναι η νέα σειρά 6 επεισοδίων του Netflix και αφορά τους αγώνες αυτοκινήτου στην Ιταλία με επίκεντρο την Imola και την Emilia-Romagna

    18:15 28/01

    Γιατί καταρρέουν οι πωλήσεις της Lancia

    Η νέα Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2024 αλλά δεν τα κατάφερε στις πωλήσεις- ενώ η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της.

    16:54 28/01

    Nissan Ariya: Αυξημένη αυτονομία με μηδέν κόστος-δείτε πώς γίνεται

    Μέχρι και 65% λιγότερές φορτίσεις θα χρειάζεται αυτό το Nissan Ariya σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα καθώς μπορείς να γλιτώνεις μέχρι και 23 χλμ. ημερησίως-Δείτε πώς.

    15:38 28/01

    Γιατί αυτή η Corvette ZR1X πωλήθηκε 12 φορές πάνω από την τιμή της

    Μια μοναδική Corvette ZR1X πωλήθηκε πρόσφατα για 2,4 εκατ. ευρώ, πάνω από 12 φορές την αρχική της τιμή, όμως υπάρχει εξήγηση για το αστρονομικό ποσό που έδωσε ο νέος της ιδιοκτήτης.

    13:30 28/01

    Οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα online-Ποια φίρμα προτίμησαν το 2025

    Το China EV Marketplace έχει μπει στη ζωή μας και μπορεί κανείς να αγοράσει πλεόν online ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα. Δείτε ποια φίρμα προτίμησαν οι Έλληνες το 2025.

    12:00 28/01

    Η φίρμα αυτοκινήτων που αύξησε 145% τις πωλήσεις της στην Ευρώπη-πώς το έκανε

    Ένα μικρό "cinderella story" περιλαμβάνουν τα ολοκληρωμένα στοιχεία των πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2025 καθώς μια φίρμα που δεν περιμένεις, έχει αυξήσει τις πωλήσεις της 145% σε σχέση με το 2024.

    10:41 28/01

    Bertone Runabout: Νεορετρό supercar με V6 από την Toyota

    Ο οίκος Bertone αποφάσισε πως είναι εξαιρετική ιδέα να δημιουργήσει μια περιορισμένη παραγωγή του νέου Bertone Runabout και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

    17:55 27/01

    Αυτή είναι η ελληνική πόλη που έχει έξυπνες διαβάσεις πεζών

    Στην αναβάθμιση κομβικών σημείων της πόλης με διαβάσεις προχωρά μεγάλη ελληνική πόλη, εγκαθιστώντας περισσότερες από τριάντα "έξυπνες" διαβάσεις για την ασφάλεια των πεζών. Δείτε σε ποια σημεία...

    15:30 27/01

    O Schumacher είναι καλύτερα-νέες φήμες για την υγεία του

    Με την συμπλήρωση 12 ετών από το τραγικό ατύχημα στο σκι, νέες φήμες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher.

    14:02 27/01

    Η Αθήνα θα σωθεί από το κυκλοφοριακό χάρη στις νέες τεχνολογίες-τι δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης

    Τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική.

    10:38 27/01

    Το νέο Toyota GR GT θα "πρωταγωνιστεί" στο Forza Horizon 6

    Η νέα έκδοση του Forza Horizon μεταφέρει τη δράση στην Ιαπωνία και φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σπορ μοντέλα της Toyota, πριν ακόμη κυκλοφορήσει κανονικά.