Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 03-Μαρ-2024 15:40

    Γιατί είναι λογικό που τελικά η Apple δεν θα βγάλει αυτοκίνητο

    Η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία τα 2 τρισ. δολάρια
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Apple αποφάσισε να σταματήσει να προσπαθεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο και διαλύει την ομάδα των 2.000 ατόμων που είχαν αναλάβει το project. Αυτό προκύπτει από έγκυρες αναφορές του Bloomberg, τις οποίες μοιράζεται και το BBC News. Ο λόγος, όπως φαίνεται, είναι ότι η Apple αναμένει ότι η ανάπτυξη της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μετατραπεί σε περισσότερα κέρδη πιο γρήγορα.

    Ο Elon Musk της Tesla απάντησε στο δημοσίευμα με ένα tweet με emojis χαιρετισμού και τσιγάρων. Πηγές λένε ότι η ομάδα μηχανικών αυτοκινήτων ενημερώθηκε αυτή την εβδομάδα. Περίπου οι μισοί από αυτούς είναι μηχανικοί λογισμικού αυτόνομης οδήγησης και διασύνδεσης και μεταφέρονται στην ομάδα AI. Πολλοί από τους υπόλοιπους μπορεί κάλλιστα να απολυθούν.

    Παρόλα αυτά, οι καλοί μηχανικοί είναι σε έλλειψη και αλλού στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το πρόγραμμα αυτοκινήτων της Apple, γνωστό εσωτερικά ως Project Titan, ξεκίνησε περίπου το 2014. Οι προσλήψεις υψηλού προφίλ πήγαν προς και από την Tesla, τη Ford, τον όμιλο VW και άλλους.

    Η Apple επεδίωκε να παρουσιάσει ένα πολυτελές μηχάνημα αυτόνομης οδήγησης. Οι αναφορές του 2021 ανέφεραν ότι ο στόχος ήταν να κυκλοφορήσει φέτος και με αυτονομία επιπέδου 4, που σημαίνει πλήρως αυτόνομη λειτουργία σχεδόν παντού. Αλλά μόλις πριν από λίγες εβδομάδες προέκυψε ότι η ημερομηνία λανσαρίσματος είχε μετατοπιστεί στο 2028 και η τεχνολογία είχε μειωθεί στο Επίπεδο 2, το οποίο είναι το συνηθισμένο σε πολλά αυτοκίνητα τώρα.

    Κατά καιρούς η διοίκηση της Apple συζήτησε με τη Hyundai και με τη Magna - η οποία κατασκευάζει οχήματα για τις Mercedes, BMW, Jaguar και Toyota μεταξύ άλλων. Το 2020 ο Elon Musk δήλωσε ότι το 2017 σκεφτόταν να πουλήσει την Tesla -που τότε έχανε μεγάλα ποσά από την κυκλοφορία του Model 3- στην Apple. Αλλά, όπως είπε ο Musk, τον "σνομπάρισε" το αφεντικό της Apple, ο Tim Cook.

    Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 05/11

    Peugeot Polygon: Το επόμενο αυτοκίνητο της φίρμας το σχεδιάζουν gamers

    H Peugeot αποκάλυψε το Polygon Concept ένα vision όχημα που θα παρουσιαστεί στο online παιχνίδι Fortnite αλλά μας δίνει ιδέες για το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας.

    16:30 05/11

    Απίστευτο περιστατικό: Οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα αγώνων για να φορτίσει

    Αν και θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ χειρότερα έγινε μόνο viral ένα περιστατικό στο οποίο οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα την ώρα που είχε αρχίσει αγώνας μοτοσυκλετών.

    15:00 05/11

    Ποια είναι τα τρία σημαντικά μοντέλα για την Audi που έρχονται το 2026

    Η Audi εγκαταλείπει το πλήρως ηλεκτρικό πλάνο και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τρία νέα σημαντικά μοντέλα SUV μέσα στο 2026, που θα διαθέτουν μεταξύ άλλων και θερμικές εκδόσεις.

    13:30 05/11

    Ο αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με τα πιο φωτεινά τούνελ

    Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του φωτισμού των τούνελ της Ολυμπίας Οδού και πλέον το σύνολο του αυτοκινητόδρομου φωτίζεται από LED μειώνοντας κατανάλωση.

    12:00 05/11

    Γιατί σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα

    Κάποιοι κάνουν λόγο για "φούσκα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων", όμως τα δεδομένα δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό: την μετάβασή τους σε πολύ πιο λογικές τιμές.

    10:30 05/11

    Nvidia: Με ποια κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία φτιάχνει κοινές εγκαταστάσεις

    Η Nvidia είναι ήδη ένας εκ των βασικότερων προμηθευτών για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πρώτη φορά όμως ανοίγεται τόσο σε συνεργασία με εταιρεία αυτοκινήτου.

    19:00 04/11

    Στην ελληνική αγορά C-SUV με αυτόματο κιβώτιο κάτω από 19.000 ευρώ

    Ναι, στην ελληνική αγορά υπάρχει C-SUV με αυτόματο κιβώτιο και τιμή από 18.900 ευρώ. Δείτε ποιο είναι και για πόσο διαρκεί η προσφορά.

    17:30 04/11

    Ελλάδα: Τα 5 αυτοκίνητα που κυνηγούν το Toyota Yaris στις πωλήσεις

    Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση γίνεται στην δημοσφιλέστερη κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα καθώς 5 μοντέλα την διεκδικούν για να πλησιάσουν το πρωτοπόρο Toyota Yaris.

    15:56 04/11

    Τέλος στην ταλαιπωρία μηνών για οδηγούς-σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Δ. Μακεδονία

    Γέφυρα που παρέμενε κλειστή από τον Μαΐο δόθηκε στην κυκλοφορία μετά απο τις εργασίες αναβάθμισης και τελειώνει η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών.

    13:30 04/11

    Tesla: Η Νορβηγία λέει "όχι" για αποδοχές 1 τρισ. δολάρια στον Elon Musk

    Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, που κατέχει το 1,12% των μετοχών της Tesla, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής εκτός ΗΠΑ και διαφωνεί για το πακέτο αποδοχών του Musk.

    12:00 04/11

    Έρευνα: Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αντέχουν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε

    Τι δείχνει πρόσφατη έρευνα για την χωρητικότητα στις ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πόσο αντέχουν τελικά σε βάθος χρόνου;

    10:30 04/11

    To Citroen Ami έχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά

    Μια νέα ειδική έκδοση του Citroen Ami φέρνει η εταιρεία για να γιορτάσει το Halloween αλλά και να δείξει πως μπορεί να αγριέψει η μικροκινητικότητα

    18:00 03/11

    Στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross-εκδόσεις και τιμές

    Ήρθε στην ελληνική αγορά ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα C-SUV. Το νέο C5 Aircross είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα και έχουμε όλα τα στοιχεία και τιμές.

    15:00 03/11

    Συνεργασία της Renault με κινεζικό κολοσσό αυτοκινήτων-τι περιλαμβάνει η συμφωνία

    Η στρατηγική συμμαχία της Renault με κινεζικό κολοσσό αποκτά άλλη διάσταση μετά την πώληση του 26,4% της Renault Βραζιλίας.

    13:33 03/11

    Τι γίνεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

    Τελικά οι Έλληνες αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι μερίδιο αγοράς έχουν στην Ελλάδα τα αμιγώς ηλεκτρικά; Ας δούμε τα στοιχεία.

    12:15 03/11

    Αυτό το πρωτότυπο θα μπορούσε να αποτελεί το νέο Mazda 2

    Το πρωτότυπο Vision X-Compact που παρουσίασε η Mazda στην έκθεση του Τόκιο, δείχνει ότι τα μικρά αυτοκίνητα όχι μόνο δεν έχουν πεθάνει, αλλά διεκδικούν τη θέση τους στην εποχή της τεχνητής...