Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 29-Φεβ-2024 14:27

    Με το Seal U η BYD δείχνει στην Ευρώπη ότι ξέρει από plug-in υβριδικά

    Με το Seal U η BYD δείχνει στην Ευρώπη ότι ξέρει από plug-in υβριδικά
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μπορεί τα επιβατικά μοντέλα της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας BYD να μην έχουν βρει ακόμα το δρόμο τους προς στην ελληνική αγορά όμως εντός του 2024 θα έχουμε εξελίξεις.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 και είναι παγκοσμίως γνωστή για την πρωτοποριακή της τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος και την καινοτομία σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες στην αυτοκίνηση.Ο τομέας κατασκευής επιβατικών οχημάτων της BYD έχει να επιδείξει μια γκάμα από έξι σειρές μοντέλων στις κατηγορίες των sedan και SUV. Η οικογένεια μοντέλων Seal αποκτά ένα καινούργιο μέλος με υβριδική τεχνολογία.

    Είναι γνωστό πως τα μοντέλα της BYD είναι κατά το πλείστον εξηλεκτρισμένα και η νέα εκδοχή του SUV Seal U με υβριδικό σύστημα κίνησης έρχεται ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής έκδοσης.Η πλήρης ονομασία του plug-in υβριδικού SUV της BYD είναι "Seal U DM-i” και αυτές τις ημέρες παρουσιάζεται στο ευρωπαϊκό κοινό στην διεθνή έκθεση της Γενεύης.

    BYD Seal U DM-i

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για ένα αμάξωμα με μήκος κοντά στα 4,8 μ. με πενταθέσια καμπίνα και πορτμπαγκάζ 552 λίτρων που πατά πάνω σε τροχούς 18 ιντσών.

    Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο SUV που θα διατεθεί και στην Ευρώπη με μια τεχνολογία Dual-Mode (εξ' ου και τα αρχικά DM-i) που αναφέρεται στην εναλλαγή που γίνεται αυτόματα μεταξύ των πηγών ενέργειας για να διατηρείται το αυτοκίνητο σε όσο το δυνατόν πιο οικονομική λειτουργία.

    BYD Seal U DM-i

    Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει έναν θερμικό κινητήρα 1.5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Για τον θερμικό κινητήρα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία εάν είναι αυτός με τους 96 ίππους ή ο ισχυρός με Turbo και ισχύ 128 ίππων.

    Θεωρητικά αλλά και πρακτικά σε ένα όχημα αυτών των διαστάσεων θα ταίριαζε η ισχυρή έκδοση. Όλο το σύστημα μαζί με τις μπαταρίες τύπου "Blade” - όπως τις ονομάζει η BYD – έχουν εξελιχθεί εσωτερικά από τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας.

    Αν και μοντέλο PHEV, τo BYD Seal U DM-i θα μπορεί να δεχθεί ηλεκτρική ενέργεια από γρήγορο φορτιστή DC σε 35 λεπτά για την πλήρωση από το 30% στο 80% της χωρητικότητας των μπαταριών του που είτε θα είναι 18,3 kWh είτε 26,6 kWh – ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

    Παράλληλα, το όχημα θα μπορεί να λειτουργήσει και ως power bank για τη φόρτιση άλλων εξωτερικών συσκευών αν αυτό απαιτηθεί.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    13:30 26/09

    Δοκιμή Toyota Corolla Cross 1.8: Εμβληματικό όνομα σε αμάξωμα SUV

    Η κατηγορία των C-SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά και η Toyota διαθέτει εκεί δύο προτάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά, το C-HR και την Corolla Cross.

    12:00 26/09

    Πάυση εργασίας σε έξι εργοστάσια μεγάλου ομίλου-Πόσοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε αναστολή

    Η χαμηλή ζήτηση στην αγορά αυτοκινήτου οδηγεί σε παύση εργασίας σε έξι ευρωπαϊκά εργοστάσια για τον μεγαλύτεορ όμιλο αυτοκινήτων.

    10:30 26/09

    Στην Ελλάδα το "1000 Miglia Experience"- Πότε και που θα δείτε θρυλικά κλασικά αυτοκίνητα

    Ένας θρύλος της κλασικής αυτοκίνησης ξαναζωντανεύει στην Ελλάδα. Το "1000 Miglia", αποτελεί το πιο διάσημο event ιστορικών αυτοκινήτων και έρχεται στην Ελλάδα για να προσφέρει μια ανεπανάληπτη...

    18:30 25/09

    Εταιρεία αυτοκινήτων πλήρωσε πελάτες της για να μην την πάνε στο δικαστήριο

    Το πρόβλημα στον κλιματισμό ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έφερε στο προσκήνιο την πολιτική της εταιρείας να πληρώνει ένα ποσό στους πελάτες της, προκειμένου να μην προσφεύγουν στη...

    17:00 25/09

    Η Mercedes σχεδιάζει νέο μοντέλο στη μικρή κατηγορία

    Η Mercedes αλλάζει σχέδια, παρατείνοντας τη ζωή του βασικού της μοντέλου και ετοιμάζοντας ένα νέο, πιο προσιτό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από την CLA.

    15:45 25/09

    Η φίρμα που θα φτιάχνει αυτοκίνητα σαν κουλούρια στον φούρνο

    O επικεφαλής ανάπτυξης μεγάλης φίρμας ανέφερε πως με το AI η εταιρεία του θα φτιάχνει αυτοκίνητα με τις ταχύτητες που φτιάχνονται τα γερμανικά bretzel.

    14:15 25/09

    Η Smart επαναφέρει στη γκάμα της ένα ακόμη όνομα από το παρελθόν

    Μετά την αναβίωση του fortwo ως #2, η Smart έρχεται να επιβεβαιώσει επίσημα την προσθήκη στη γκάμα της ενός ακόμη ονόματος από το παρελθόν της, που θα πλαισιώσει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

    12:30 25/09

    Πέντε θάνατοι από κινεζικές απομιμήσεις ανταλλακτικών για αερόσακους

    Τα ανταλλακτικά αερόσακων της κινεζικής εταιρείας DTN μπορεί να είναι έως και 10 φορές φτηνότερα από τα γνήσια, αλλά μια σειρά ατυχών περιστατικών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.

    11:15 25/09

    Γνωστός κατασκευαστής supercars ετοιμάζει plug-in υβριδικό SUV

    Ένα ακόμη μεγάλο όνομα από τον χώρο των supercars αναμένεται να ενδώσει στην τάση των SUV, παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση το 2027, ακολουθούμενη από ένα sedan 2+2 θέσεων.

    18:00 24/09

    Ποια φίρμα σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη-δεν είναι η Tesla

    Ανατροπή έχουμε στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η άνοδος συγκεκριμένης ευρωπαϊκής φίρμας είναι εντυπωσιακή και αφήνει πίσω την Tesla -όμως το Model Y εξακολουθεί να είναι πρώτο σε...

    16:30 24/09

    Body kit μετατρέπει το Dacia Bigster σε muscle car-πόσο κοστίζει

    Η Carpoint μεταμορφώνει το Dacia Bigster σε ένα μυώδες και επιθετικό SUV, με πακέτα που το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο στον αστικό δρόμο όσο και στα δύσκολα off road μονοπάτια.

    15:00 24/09

    Επίσημο: Πλήρης ανατροπή στα δεδομένα της νέας γενιάς 718 Boxster και Cayman

    Η ανακοίνωση του 2022 για τη νέα γενιά των 718 Boxster και Cayman, ήταν πως θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, όμως η αναθεώρηση της στρατηγικής της Porsche φαίνεται πως δεν επηρεάζει μόνο τα SUV.

    13:30 24/09

    Η Τουρκία τιμωρεί τα ξένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-Δείτε τι ανακοίνωσε

    Η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει την δική της παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και να αποκτήσει ακόμη πιο περίοπτη θέση στην παραγωγική διαδικασία που αφορά την Ευρώπη.

    12:00 24/09

    Πήγαινε με 187 χλμ./ώρα στη Συγγρού-Συλλήψεις για όρια και αλκοόλ

    Σε μια εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας καταγράφηκαν σχεδόν 200 παραβάσεις για αλκοόλ και παραβίαση των ορίων ταχύτητας ενώ έγιναν ακόμη και συλλήψεις.

    10:30 24/09

    Teaser του νέου περιορισμένης παραγωγής hypercar της Zagato

    Η Zagato έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser του νέου hypercar που πρόκειται να παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας έμφαση στο χαμηλό βάρος και τον αναλογικό χαρακτήρα.

    18:30 23/09

    Πέθανε ο σχεδιαστής του δημοφιλέστερου sport αυτοκινήτου τα τελευταία 25 χρόνια

    Έφυγε από τη ζωή ο Tom Matano, ο άνθρωπος που άλλαξε τον σχεδιασμό των σπορ αυτοκινήτων, δίνοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα όλων των εποχών, το Mazda MX-5 Miata.