Τρίτη, 27-Φεβ-2024 10:30
Γιατί η Lotus έβαλε τη νέα Emeya σε καταψύκτη

Με την επίσημη παρουσίασή της να πλησιάζει, η Lotus Emeya πέρασε από μια σειρά απαιτητικών χειμερινών δοκιμών, με κάθε εξάρτημα μέχρι και τις χειρολαβές των θυρών να εκτίθενται σε ακραίο κρύο. Ίσως φαντάζεσαι το γιατί. Το YouTube κατακλύζεται από βίντεο αυτοκινήτων καθώς οι χωνευτές χειρολαβές τους παγώνουν στις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.
Έτσι λοιπόν, ως μέρος του αυστηρών δοκιμών της στις εγκαταστάσεις δοκιμών οχημάτων UTAC περισσότερα από 200 χιλιόμετρα εντός του Αρκτικού Κύκλου στη Φινλανδία, η Lotus έχει επανειλημμένα τοποθετήσει τα πρωτότυπά της μέσα στον καταψύκτη που μοιάζει με κοντέινερ που βλέπεις στην φωτογραφία.
Εκεί η θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί στους -35°C ώστε η Lotus να είναι απολύτως σίγουρη ότι θα μπορείς να μπείς στο hyper-GT αξίας άνω των 100.000 ευρώ ακόμη κι όταν όλα τριγύρω σου θα έχουν παγώσει.
"Είναι ένα σημαντικό σημείο", συμφωνεί ο Sylvain Verstraeten, υψηλόβαθμο στέλεχος που εμπλέκεται στο project της Emeya. "Η δυσαρέσκεια των πελατών αν δεν μπορούν να ανοίξουν την πόρτα θα είναι μεγάλη. Είναι βασικό. Πρέπει να λειτουργεί. Κανείς δεν θα ανεχτεί να μην μπορεί να ανοίξει η πόρτα".
Η προσοχή στη λεπτομέρεια δεν είναι κάτι που συναντάς μόνο στην περίπτωση της Emeya, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακή. Οι χειμερινές δοκιμές του μοντέλου της Lotus έχουν καλύψει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της μπαταρίας (καθώς και της θερμικής διαχείρισης και φόρτισης), του πλαισίου, της ανάρτησης, των φρένων, του ελέγχου πρόσφυσης και σταθερότητας, των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και φυσικά του κλιματισμού.
Οι μηχανικοί αναλύουν λεπτομερώς ακόμη και το πώς η θερμοκρασία επηρεάζει το ιξώδες του γράσου στο σύστημα διεύθυνσης, αναφέροντας πως η ηλεκτρική υποβοήθηση πρέπει να προγραμματιστεί ώστε να προσαρμόζεται σε ζεστό και κρύο καιρό, ώστε η Emeya να έχει πάντα την ίδια αίσθηση σε όποιες συνθήκες κι αν την οδηγείς.
Πηγή: topgeargreece.gr
Ο Max Verstappen ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε ξανά το φιάσκο της McLaren που έχασε και τα δύο της μονοθέσια στην εκκίνηση.
Δεν είναι ηλεκτρικό, όμως μπαίνει στην πρίζα. Η νέα επαφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία της BMW προσφέρει διευρυμένη αυτονομία στην X3 με έναν μικρό συμβιβασμό.
Σε συνεργασία με την RTR, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει μια από τις πιο συναρπαστικές και διασκεδαστικές Mustang με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Η Toyota ετοιμάζει κάτι μεγάλο σε μικρό μέγεθος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σηματοδοτεί την επιστροφή ενός κλασικού ονόματος, με τα αποκαλυπτήρια να απέχουν μόλις λίγες μέρες.
Είναι μια λύση σωτηρίας και ασφάλειας ή ένα μέτρο που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που λύνει; Το πολυσυζητημένο όριο ταχύτητας των 30χλμ./ώρα είναι μια απόφαση πανευρωπαϊκού...
Με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις που έχουν πέσει κατακόρυφα στις ΗΠΑ, ιταλική εταιρεία προσπαθεί τώρα να πουλήσει τα αυτοκίνητά της με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο για το μέγεθος του ονόματός της.
Τα συνεχή κρίσιμα αγωνιστικά τριήμερα της F1 ξεκινούν από την Αμερική και τον δεύτερο αγώνα για φέτος στις ΗΠΑ στο συναρπαστικό και πάντα μαγευτικό COTA του Τέξας.
Η Tesla φέρνει μια λειτουργία που υπόσχεται την πιο επιθετική αυτόνομη οδήγηση μέχρι σήμερα, ονομάζεται "Mad Max" και αποτελεί μέρος της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του συστήματος FSD.
Μια τελετή παραλαβής που είναι πλέον παράδοση, πραγματοποιήθηκε και φέτος με τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου να παίρνουν τα νέα τους εταιρικά αυτοκίνητα.
Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πραγματοποίησε υβριδικό SUV της Chery καθώς διέσχισε με επιτυχία το σημαντικότερο ποτάμι της Κίνας, στην μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταφέρει ποτέ αυτοκίνητο μέσα στο νερό.
Ασταμάτητοι είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αμέτρητες είναι οι παραβάσεις καθημερινά.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου hypercar της Toyota πήρε μια μικρή αναβολή, όμως για να χρυσώσει το χάπι στους φίλους της, η ιαπωνική εταιρεία τους δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν τον ήχο του κινητήρα...
Το Top Gear παρουσιάζει απ' ευθείας από το Maranello τις πληροφορίες που αφορούν το επερχόμενο πρώτο ηλεκτρικό hypercar της Ferrari.
Στο Japan Mobility Show 2025, η Mazda θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ένα νέο εντυπωσιακό concept με χαρακτηριστικά σπορ μοντέλου, που θα επηρεάσει την αισθητική και την τεχνολογία των μελλοντικών της...
Γεμάτο ήταν το δελτίο της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης καθώς σε μια νύχτα συνέβησαν περιστατικά που δείχνουν μια κατάσταση ζούγκλας στους δρόμους της πόλης.