Δευτέρα, 12-Φεβ-2024 15:41
Γιατί οι ευρωπαϊκές φίρμες αυτοκινήτων φοβούνται πιθανή επανεκλογή Trump

Καθώς οδεύουμε προς τις αμερικανικές εκλογές, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και ιδίως οι γερμανικές Mercedes και BMW, αναδεικνύουν μια άλλη διάσταση της εκλογικής αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες φέρονται να ανησυχούν για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εξαγωγών τους προς τις ΗΠΑ, στην περίπτωση επιστροφής του Donald Trump στον Λευκό Οίκο.
Ο Trump, φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει δράση στην μακροχρόνια διένεξη μεταξύ των εμπόρων της εγχώριας αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ως πιθανότερο μέτρο θεωρείται η υψηλότερη φορολόγηση στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.
Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει συζητήσει με συμβούλους του ακόμη και για αποκλεισμό από τις ΗΠΑ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα ή έχουν κατασκευαστεί με κινεζικά εξαρτήματα και στη συνέχεια συναρμολογούνται σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Ευρώπη ή το Μεξικό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε μεγάλες επιπτώσεις για τις εταιρείες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά.
Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr
Η Mercedes εκανε μια εύκολη επίδειξη της ταχύτητάς της κυριαρχώντας στις κατατακτήριες δοκιμές του 18ου Grand Prix για την φετινή Formula 1.
Το 1983 κατέχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην διαδρομή της Corvette, καθώς η Chevrolet αποφάσισε την καταστροφή όλων των αυτοκινήτων εκείνη τη χρονιά, εκτός από ένα. Ακολουθεί η ιστορία του.
Η εταιρεία που έχει ανακοινώσει ότι θα φτιάξει ένα ηλεκτρικό hypercar για να χτυπήσει την Bugatti έχει ήδη εξασφαλίσει παραγγελίες 2,1 δισ. ευρώ.
Πώς μπορεί να συνδεθεί το αγαπημένο κατοικίδιο μιας οικογένειας με μια πανάκριβη Rolls-Royce; Το πρόγραμμα εξατομίκευσης Bespoke της βρετανικής φίρμας έχει την απάντηση.
Ο αυτοκινητόδρομος Ε65, έτοιμος στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί ένα σπουδαίο έργο διασύνδεσης της χώρας μας με την Ευρώπη καθώς συνδέεται με τον αντίστοιχο της Ευρώπης.
Η F1 άφησε την Ευρώπη για μια σειρά επτά αγώνων με τους οποίους θα φτάσουμε στο φινάλε του 2025. Ο πρώτος από αυτούς είναι στην Σιγκαπούρη.
Ένας άγνωστος συλλέκτης και 42 hypercars, καθένα με τη δική του ιστορία, συνθέτουν την πιο exclusive δημοπρασία που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό. Έρχεται από την RM Sotheby’s στις 11 Οκτωβρίου.
Οι πωλήσεις της Tesla μπορεί να έπεσαν ξαφνικά αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ μέσα στο 2025 όπως προκύπτει από τις πωλήσεις του γ' τριμήνου.
Ο ίδιος ο Nicola Larini παρέδωσε το πρώτο απο τα τρία συλλεκτικά αυτοκίνητα που θα φέρουν το όνομά του και πρόκειται για ένα εμβληματικό μοντέλο.
Το τελευταίο Ford Focus ST βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τις προηγούμενες μέρες, και μαζί του κλείνει ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των ευρωπαϊκών hot hatch.
Μπορεί να μοιάζει παράξενο αλλά είναι αλήθεια πως η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτκή οδηγία για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα να προσέχουν τον αυστηρό νέο ΚΟΚ.
Η Μοτοδυναμική διακρίθηκε για 2η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό "Great Place To Work" στη λίστα "Best Small & Medium Workplaces in Europe 2025".
Με εμφάνιση που μαγνητίζει και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα κίνησης, το Renault Rafale συνδυάζει σπορ χαρακτηριστικά με premium στοιχεία και μόλις έφτασε στην ελληνική αγορά.
H McLaren MCL39 συνεχίζει την περιοδεία της στην Ελλάδα και αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί σε μια ακόμη νέα πόλη της περιφέρειας δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να την θαυμάσει από κοντά.
Το ηλεκτρικό Zeekr 7X, εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα ADAS και καινοτόμες λύσεις για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αξιολογείται από τον EuroNCAP.
Μήνα με το μήνα ενισχύεται η αυξητική εικόνα μιας κατηγορίας αυτοκινήτων που διανύει την κορυφαία της περίοδο μέσα στο 2025 με πωλήσεις που έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 στην Ευρώπη.