Κυριακή, 14-Ιαν-2024 11:30
Νέο Toyota GR Yaris: Ακόμα πιο δυνατό και με αυτόματο κιβώτιο

Tο Toyota GR Yaris έχει πάρει ήδη τη θέση του στην καρδιά του αυτοκινητικού κοινού και κανένα μέλος αυτού δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη ένα facelift του μοντέλου για να αναθερμανθεί η σχέση. Παρόλα αυτά η Toyota παρουσίασε στο Tokyo Auto Salon την ανανεωμένη έκδοση του απόλυτου hot hatch και εκείνο που ξεχωρίζει εξ αρχής είναι η παρουσία του αυτόματου κιβωτίου.
Το Toyota GR Yaris ήταν ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που διατηρούσαν το μηχανικό κιβώτιο στην εποχή μας και προφανώς η Toyota θεώρησε πως όσο κυκλοφόρησε έτσι ήταν αρκετό για να χτίσει τη φήμη του ως σκληροπυρηνικό, οπότε τώρα πρέπει να προσελκύσει ενδεχομένως λίγο μεγαλύτερο κοινό χάρη στην ευκολία του αυτόματου κιβωτίου.
Δεν είναι διπλού συμπλέκτη, όπως θα περίμενε κανείς σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων και όπως έχει κάνει η Hyundai για παράδειγμα, αλλά το Direct Automatic Transmission όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται είναι ένα βελτιστοποιημένο οκτάρι για να αλλάζει σχέσεις ταχύτατα, όπως απαιτεί η συνολική κατασκευή. Επιπλεόν, η Toyota το έχει δοκιμάσει και σε αγώνες στην Ιαπωνία.
Το νέο κιβώτιο που είναι προαιρετικό, αυξάνει το βάρος κατά 40 κιλά περίπου, πράγμα εντυπωσιακό, γιατί συνδυαστικά με την αύξηση στην ιπποδύναμη δεν αφαιρεί τίποτα από την ταχύτητα και την επιτάχυνση του GR Yaris. Τουλάχιστον έτσι λέει η Toyota που φρόντισε το ανανεωμένο GR Yaris να αποδίδει 280 ίππους.
Η αύξηση στην ιπποδύναμη έχει έρθει μέσα από ένα "ενισχυμένο" σύστημα βαλβίδων, ένα νέο αδιευκρίνιστο υλικό βαλβίδων εξαγωγής, αύξηση της πίεσης άμεσου ψεκασμού, έναν νέο αισθητήρα πίεσης αέρα εισαγωγής και επανασχεδιασμένα ελαφριά έμβολα.
Για να λειτουργήσουν όλα πιο αρμονικά η Toyota έχει βελτιώσει και την ακαμψία του GR Yaris, αλλά μάλλον οι μεγαλυτερες αλλαγές έχουν επέλθει στο εσωτερικό, που οι Ιάπωνες ήθελαν να κάνουν ακόμη πιο έντονη την αίσθηση του οδηγού πως είναι οδηγός σε αγώνα ράλι.
Διαθέτει μια μεγάλη οθόνη που φτάνει στις 12,3 ίντσες και το ταμπλό είναι τόσο στραμμένο προς τον οδηγό ώστε να αισθάνεται πως βρίσκεται σε ένα τέλειο κόκπιτ.
Πηγή: topgeargreece.gr
Διαβάστε ακόμα:
- Ελλάδα: Οι πωλήσεις αυτοκινήτων εκτοξεύθηκαν το 2023-οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες
- Ο Akio Toyoda μίλησε για τον παππού του, το Star Trek και την επόμενη μέρα της Toyota
- Video: Δείτε από κοντά το νέο Toyota Land Cruiser
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.
Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.
H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.
Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.
Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.
Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.
Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...
Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.
Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.