Παρασκευή, 05-Ιαν-2024 12:07
Ο Akio Toyoda μίλησε για τον παππού του, το Star Trek και την επόμενη μέρα της Toyota

Ο Akio Toyoda για πρώτη φορά στην καριέρα του υποδέχτηκε νέα χρονιά ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota και το μήνυμα με το οποίο φρόντισε να συνοδέψει την περίσταση, ήταν στο πνεύμα που μας έχει συνηθίσει ο Ιάπωνας.
Ο Toyoda εξέφρασε τα ευχαριστήριά του στους ανθρώπους της εταιρείας και τόνισε πως το όραμά του να μετατρέψει την Toyota σε μια εταιρεία κινητικότητας πρωτίστως και όχι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Αν και εν πολλοίς γνωρίζουμε πως ο Toyoda είναι ένας άνθρωπος με πάθος, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι οι αγώνες αυτοκινήτων, το μήνυμά του ήταν αρκετά πιο γλαφυρό από όσο θα περίμενε κανείς από τον επικεφαλής της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.
Μίλησε για το όνειρό με τον παππού του, ιδρυτή της εταιρείας, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, αναφέρθηκε σε κινεζικές παροιμίες και γενικώς ήταν μια ομιλία κατά την οποία φρόντισε να ενισχύσει το κίνητρο των υπαλλήλων της εταιρείας.
Διάβασε παρακάτω ολόκληρο το μήνυμά του.
"Καλή χρονιά σε όλους! Ελπίζω όλοι σας να απολαύσατε τις διακοπές και να είστε ανυπόμονοι να επιστρέψετε στη δουλειά. Εγώ πάντως είμαι!
Αλλά πρώτα, θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς για τη φανταστική δουλειά που κάνατε πέρυσι. Το 2023 έφερε νέα ρεκόρ για την Toyota και τώρα βρισκόμαστε στην κορυφή του βουνού, όπως λένε.
Πρόσφατα, άρχισα μάλιστα να μετράω τον αριθμό των αυτοκινήτων Toyota και Lexus που μοιράζονται το δρόμο μαζί μου όταν οδηγώ. Και πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι εκπληκτικός!
Αλλά μου θυμίζει την κινεζική παροιμία 'όσο ψηλότερα φτάνεις, τόσο πιο βαθιά υποκλίνεσαι' και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας.
Διότι, παρόλο που το κέρδος και ο όγκος είναι τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς μας, δεν πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.
Τώρα, αντιλαμβάνομαι ότι ίσως δεν περιμένετε από τον πρόεδρο της Toyota να πει κάτι τέτοιο, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε ολοένα και καλύτερα προϊόντα και να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους, έναν άνθρωπο τη φορά. Αυτό είναι όλο.
Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, φυσικά, αλλά κυρίως επειδή μας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.
Μιλώντας για όνειρα, είχα πρόσφατα ένα για τον ιδρυτή μας, τον παππού μου, τον Kiichiro. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο παππούς μου πέθανε πριν γεννηθώ, οπότε είναι λίγο περίεργο να ονειρεύεσαι κάποιον που δεν έχεις συναντήσει ποτέ, αλλά είχε ένα μήνυμα για μένα.
Φυσικά, ήλπιζα ότι θα μου έλεγε ότι είχα κάνει καλή δουλειά και ότι ήταν περήφανος για μένα, αλλά δυστυχώς, αποφάσισε να παραλείψει αυτό το κομμάτι.
Αντ' αυτού, μου είπε ότι παρόλο που είχε δει κάποιες βελτιώσεις στην Toyota, δεν είχα καταφέρει ακόμη να μας μετατρέψω σε εταιρεία κινητικότητας με τον τρόπο που εκείνος είχε μετατρέψει την Toyota από εταιρεία αργαλειού σε εταιρεία αυτοκινήτων.
Έτσι, είναι σαφές ότι έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω και ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι, γιατί βασίζομαι στο ταλέντο, τη φαντασία και το πάθος σας για να με βοηθήσετε να εκπληρώσω αυτό το όνειρο.
Έτσι, φέτος, σύμφωνα με τα λόγια του αθάνατου Captain Kirk, ας πάμε με τόλμη εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν!
Ας προκαλέσουμε τους εαυτούς μας να διευρύνουμε τις δυνατότητές μας και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας σε κάθε περιοχή και σε κάθε χώρα.
Ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, ας στηρίξουμε τον κλάδο μας μένοντας πιστοί στην άποψή μας, ακόμη και αν δεν συμφωνούν πάντα με αυτή, τουλάχιστον στην αρχή.
Μαζί, ας υποστηρίξουμε τον φίλο μου και συνάδελφο λάτρη του αυτοκινήτου, τον Πρόεδρο Koji Sato, καθώς συνεχίζει τη δική του προσπάθεια να μας κάνει να χαμογελάμε με νέα προϊόντα και νέες εμπειρίες για τους πελάτες μας, για τις οποίες μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι.
Και πάνω απ' όλα, ας φροντίσουμε να το κάνουμε με τον τρόπο της Toyota. Εύχομαι ένα υπέροχο 2024! Σας ευχαριστούμε πολύ!".
Πηγή: topgeargreece.gr
Διαβάστε ακόμα:
- H επόμενη Porsche Taycan έκανε ήδη ρεκόρ στο Nurburgring (video)
- Νέο Dacia Duster: Αυτές θα είναι οι τιμές του "αυθεντικού" SUV
- Η Ιταλία βάζει σχεδόν 1 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-πόσο θα είναι η επιδότηση
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.
Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.
H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.
Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.
Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.
Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.
Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...
Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.
Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.