Σάββατο, 16-Δεκ-2023 11:18
Το νέο τεύχος του TopGear στα περίπτερα

Και τα 7 είναι υπέροχα, αλλά αυτό το 7ο έχει άλλη χάρη. Άσε για λίγο τους προεόρτιους κουραμπιέδες, κλείσε τα μάτια σου μπροστά στα μελομακάρονα (και τα αυτιά σου για να πάψεις να ακούς γλυκανάλατα χριστουγεννιάτικα τραγούδια -λέγε με Mariah Carrey) και πάρε στα χέρια σου το 7ο τεύχος του TopGear, που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα "Κεφάλαιο".
Στο εξώφυλλο θα δεις το Tesla Cybertruck, που σε βεβαιώνουμε ότι είναι πραγματικό, αυτοκίνητο παραγωγής, υπάρχει, οδηγείται. Όντως, όλοι δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, αλλά, ισχύει. Ωστόσο, η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη μετά το plot twist της έναρξης της παραγωγής του, είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό αυτοκίνητο, που δεν το λες ακριβώς αυτοκίνητο.
Αρκεί με το spoiler και πάμε μερικές σελίδες παρακάτω, στο GMA T.50, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Gordon Murray επικαιροποίησε την θρυλική McLaren F1, κατασκευάζοντας το καλύτερο σπορ αυτοκίνητο όλων των εποχών. Ναι, η "απλότητα" είναι μια μαγική λέξη στην αυτοκίνηση.
Σε άλλα νέα -και θέματα, ο Φώτης Ραϊσης πετάγεται μέχρι την μαγευτική Πράγα για την εξίσου μαγευτική νέα Porsche Panamera και μετά στην Ίμπιζα για το Toyota C-HR, ο Γιάννης Τσάκαλος κάνει ρελάνς στους εξωτικούς προορισμούς με το Σαιν Τροπέ και το Kia EV9 και ο Βαγγέλης Φακατσέλης κλείνει το χορό των αποστολών στη Βαρκελώνη όπου οδήγησε το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-308.
O Στάθης Πετρόπουλος δεν πάσχει από αεροφοβία (κι όμως, υπάρχει ο όρος), αλλά έμεινε πίσω για να εξερευνήσει με το τρισχαριτωμένο Microlino τα στενά της Πλάκας, που είναι πιο στενά απ' όσο ακούγονται στο προηγούμενο -κακό- λογοπαίγνιο.
Και ακόμα δεν σου έχουμε πει ούτε τα μισά.
Δοκιμάζουμε -μεταξύ άλλων- την Alfa Romeo Tonale PHEV, το Hyundai Ioniq 6, την Mercedes GLC Coupe, το ανανεωμένο Peugeot 2008 και το Renault Clio E-Tech Full Hybrid (που μας τρώει λίγο καύσιμο, αλλά πολύ χρόνο για να γράψουμε το πλήρες όνομά του). Οδηγούμε και το Opel Corsa στο οποίο μάλιστα έχουμε κι ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα γιατί είναι ένα "μικρό" μοντέλο αλλά ένα πολύ "μεγάλο" αυτοκίνητο.
Επίσης, αναλύουμε την πορεία της ηλεκτροκίνησης, μέσα από τα "μάτια" των Jaguar i-Pace, Kia EV6 και Jeep Avenger, τα οποία συνδέει κάτι επιπλέον του ρεύματος και καταφέρνουμε να πάρουμε τα μάτια μας από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Dakar Rally, για να μπορέσουμε να συντάξουμε το σχετικό άρθρο για το επερχόμενο event.
Λοιπόν, τα λέμε το Σάββατο κάπου εκεί έξω, αλλά σίγουρα σε ένα περίπτερο.
Και μην ξεχνάτε στο topgeargreece.gr θα διαβάσετε τα πιο σημαντικά νέα για την αυτοκίνηση, χωρίς "σοκ και δέος", χωρίς fake news, με συνέπεια και πάθος για τα αυτοκίνητα και τον κόσμο τους.
Δεν είναι ηλεκτρικό, όμως μπαίνει στην πρίζα. Η νέα επαφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία της BMW προσφέρει διευρυμένη αυτονομία στην X3 με έναν μικρό συμβιβασμό.
Σε συνεργασία με την RTR, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει μια από τις πιο συναρπαστικές και διασκεδαστικές Mustang με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Η Toyota ετοιμάζει κάτι μεγάλο σε μικρό μέγεθος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σηματοδοτεί την επιστροφή ενός κλασικού ονόματος, με τα αποκαλυπτήρια να απέχουν μόλις λίγες μέρες.
Είναι μια λύση σωτηρίας και ασφάλειας ή ένα μέτρο που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που λύνει; Το πολυσυζητημένο όριο ταχύτητας των 30χλμ./ώρα είναι μια απόφαση πανευρωπαϊκού...
Με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις που έχουν πέσει κατακόρυφα στις ΗΠΑ, ιταλική εταιρεία προσπαθεί τώρα να πουλήσει τα αυτοκίνητά της με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο για το μέγεθος του ονόματός της.
Τα συνεχή κρίσιμα αγωνιστικά τριήμερα της F1 ξεκινούν από την Αμερική και τον δεύτερο αγώνα για φέτος στις ΗΠΑ στο συναρπαστικό και πάντα μαγευτικό COTA του Τέξας.
Η Tesla φέρνει μια λειτουργία που υπόσχεται την πιο επιθετική αυτόνομη οδήγηση μέχρι σήμερα, ονομάζεται "Mad Max" και αποτελεί μέρος της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του συστήματος FSD.
Μια τελετή παραλαβής που είναι πλέον παράδοση, πραγματοποιήθηκε και φέτος με τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου να παίρνουν τα νέα τους εταιρικά αυτοκίνητα.
Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πραγματοποίησε υβριδικό SUV της Chery καθώς διέσχισε με επιτυχία το σημαντικότερο ποτάμι της Κίνας, στην μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταφέρει ποτέ αυτοκίνητο μέσα στο νερό.
Ασταμάτητοι είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αμέτρητες είναι οι παραβάσεις καθημερινά.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου hypercar της Toyota πήρε μια μικρή αναβολή, όμως για να χρυσώσει το χάπι στους φίλους της, η ιαπωνική εταιρεία τους δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν τον ήχο του κινητήρα...
Το Top Gear παρουσιάζει απ' ευθείας από το Maranello τις πληροφορίες που αφορούν το επερχόμενο πρώτο ηλεκτρικό hypercar της Ferrari.
Στο Japan Mobility Show 2025, η Mazda θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ένα νέο εντυπωσιακό concept με χαρακτηριστικά σπορ μοντέλου, που θα επηρεάσει την αισθητική και την τεχνολογία των μελλοντικών της...
Γεμάτο ήταν το δελτίο της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης καθώς σε μια νύχτα συνέβησαν περιστατικά που δείχνουν μια κατάσταση ζούγκλας στους δρόμους της πόλης.
Με το νέο RAV4, οι Ιάπωνες επιχειρούν να καλύψουν μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους σε έναν συγκεκριμένο και πολύ κρίσιμο τομέα των αυτοκινήτων στην εποχή μας.