Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 26-Νοε-2023 11:35

    Imola Roadster: Η πιο δυνατή cabrio Pagani έχει 850 ίππους (εικόνες)

    Imola Roadster: Η πιο δυνατή cabrio Pagani έχει 850 ίππους (εικόνες)
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μόλις λίγες ώρες μετά το teaser που μας χάρισε η Pagani παρουσίασε την Pagani Imola Roadster, για να μας αποκαλύψει τελικά το ισχυρότερο cabrio hypercar που έχει βγει ποτέ από τις γραμμές παραγωγής της. 

    Βασικά για να είμαστε ακριβείς δεν βγήκε από την κάπως μαζικότερη γραμμή παραγωγής της Pagani άλλα από το τμήμα Grandi Complicazioni που αφορά τις ειδικές κατασκευές όπως η Codalunga

    Επίσης δεν αφορά την ολοκαίνουρια Utopia, αλλά την Huayra, πράγμα λογικό καθώς η Imola βασίζεται στην Huayra. Απλώς η Imola Roadster έχει δανειστεί στοιχεία και από άλλες εξωτικές κατασκευές όπως η Huayra R που είναι επικεντρωμένες στην απόδοση και στις επιδόσεις. 

    Ο V12 κινητήρας της Mercedes AMG στέλνει και τους 850 ίππους του στον πίσω άξονα μέσω ενός Χtrac σειριακού κιβωτίου και το περίφημο σύστημα εξάτμισης της Pagani βρίσκεται εκεί για την αναπνοή του κινητήρα ως ένα "δάνειο" από την Huayra R, όπου είχε χρησιμοποιηθεί με την επιτυχία των 800+ ίππων και εκεί. 

    Pagani Imola Roadster

    Αν και η τελική ταχύτητα δεν είναι ο στόχος εδώ, γιατί στόχος ήταν η ισχύς, η αεροδυναμική έχει προσεχτεί ιδιαίτερα. Έχει συνδυάσει την κομψότητα με την απόδοση. "Κάθε γραμμή και επιφάνεια του Imola Roadster σχεδιάστηκε με στόχο να φτάσει τα 600 κιλά κάθετης δύναμης στα 280 km/h", εξηγεί η Pagani.

    Έτσι, η ομάδα σχεδιασμού εμφύτευσε τις μπροστινές εισαγωγές αέρα και τη διπλή έξοδο ζεστού αέρα, ενώ τα ανοίγματα του θόλου των τροχών συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης και δίνουν στο αυτοκίνητο περισσότερη σταθερότητα.

    Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει οροφή, υπάρχει μια προστασία οροφής, που απορροφά μεγάλους όγκους αέρα για τον V12, ενώ αυτό το κεντρικό πτερύγιο βοηθά στη σταθεροποίηση του αυτοκινήτου.

    Υπάρχουν νέα πίσω φώτα, νέοι αεραγωγοί στον θόλο των πίσω τροχών, νέος πίσω διαχύτης και μια μάλλον ισχυρή πίσω πτέρυγα. Όλα αυτά ξεδιπλώνονται από την μπανιέρα κόκπιτ της Pagani "που είναι πιο σταθερή από ποτέ" και χάρη στη χρήση σύνθετων υλικών βοηθά το Imola Roadster να ζυγίζει μόλις 1.260 κιλά.

    Pagani Imola Roadster

    Και χάρη στην ειδική ελαφριά βαφή που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην κλειστή Imola, η Rodaster εξασφαλίζει 5 ολόκληρα κιλά. 

    Οι τροχοί είναι ειδικοί σφυρήλατοι, με ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, κάτι που φυσικά υποδεικνύει την κατάσταση του αυτοκινήτου στο δρόμο: παρά το γεγονός ότι είναι ένα τέρας πίστας V12 με μαλακό και πτερύγιο, είναι στην πραγματικότητα νόμιμο προς κυκλοφορία.

    Γι' αυτό το εσωτερικό διαθέτει ηχοσύστημα επτά καναλιών, ανάγλυφο δέρμα, επένδυση από ανθρακόνημα και ξύλο, όλα με την την εξαιρετική επιμέλεια που τον κάνουν στην Pagani και με την εξωφρενική προσοχή που δίνουν στο τμήμα Grandi Complicazioni. 

    Και τώρα που σε πείσαμε πως το αυτοκίνητο είναι καλό και αξίζει, σημείωσε πως δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν τέτοια ποταπά ζητήματα, καθώς θα κατασκευαστούν μόλις 8 και έστω και αν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, υποψιαζόμαστε πως είναι όλα πουλημένα. 

    Πηγή: topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα:
     - Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera-τι έχει αλλάξει και τιμές στην Ελλάδα
     - Η Toyota αποκάλυψε πότε έρχονται οι μπαταρίες solid state για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
     - Πρώτες εικόνες του νέου Renault Twingo που είναι ηλεκτρικό και θα κοστίζει 20.000 ευρώ

     

     

     

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:30 25/09

    Εταιρεία αυτοκινήτων πλήρωσε πελάτες της για να μην την πάνε στο δικαστήριο

    Το πρόβλημα στον κλιματισμό ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έφερε στο προσκήνιο την πολιτική της εταιρείας να πληρώνει ένα ποσό στους πελάτες της, προκειμένου να μην προσφεύγουν στη...

    17:00 25/09

    Η Mercedes σχεδιάζει νέο μοντέλο στη μικρή κατηγορία

    Η Mercedes αλλάζει σχέδια, παρατείνοντας τη ζωή του βασικού της μοντέλου και ετοιμάζοντας ένα νέο, πιο προσιτό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από την CLA.

    15:45 25/09

    Η φίρμα που θα φτιάχνει αυτοκίνητα σαν κουλούρια στον φούρνο

    O επικεφαλής ανάπτυξης μεγάλης φίρμας ανέφερε πως με το AI η εταιρεία του θα φτιάχνει αυτοκίνητα με τις ταχύτητες που φτιάχνονται τα γερμανικά bretzel.

    14:15 25/09

    Η Smart επαναφέρει στη γκάμα της ένα ακόμη όνομα από το παρελθόν

    Μετά την αναβίωση του fortwo ως #2, η Smart έρχεται να επιβεβαιώσει επίσημα την προσθήκη στη γκάμα της ενός ακόμη ονόματος από το παρελθόν της, που θα πλαισιώσει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

    12:30 25/09

    Πέντε θάνατοι από κινεζικές απομιμήσεις ανταλλακτικών για αερόσακους

    Τα ανταλλακτικά αερόσακων της κινεζικής εταιρείας DTN μπορεί να είναι έως και 10 φορές φτηνότερα από τα γνήσια, αλλά μια σειρά ατυχών περιστατικών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.

    11:15 25/09

    Γνωστός κατασκευαστής supercars ετοιμάζει plug-in υβριδικό SUV

    Ένα ακόμη μεγάλο όνομα από τον χώρο των supercars αναμένεται να ενδώσει στην τάση των SUV, παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση το 2027, ακολουθούμενη από ένα sedan 2+2 θέσεων.

    18:00 24/09

    Ποια φίρμα σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη-δεν είναι η Tesla

    Ανατροπή έχουμε στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η άνοδος συγκεκριμένης ευρωπαϊκής φίρμας είναι εντυπωσιακή και αφήνει πίσω την Tesla -όμως το Model Y εξακολουθεί να είναι πρώτο σε...

    16:30 24/09

    Body kit μετατρέπει το Dacia Bigster σε muscle car-πόσο κοστίζει

    Η Carpoint μεταμορφώνει το Dacia Bigster σε ένα μυώδες και επιθετικό SUV, με πακέτα που το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο στον αστικό δρόμο όσο και στα δύσκολα off road μονοπάτια.

    15:00 24/09

    Επίσημο: Πλήρης ανατροπή στα δεδομένα της νέας γενιάς 718 Boxster και Cayman

    Η ανακοίνωση του 2022 για τη νέα γενιά των 718 Boxster και Cayman, ήταν πως θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, όμως η αναθεώρηση της στρατηγικής της Porsche φαίνεται πως δεν επηρεάζει μόνο τα SUV.

    13:30 24/09

    Η Τουρκία τιμωρεί τα ξένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-Δείτε τι ανακοίνωσε

    Η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει την δική της παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και να αποκτήσει ακόμη πιο περίοπτη θέση στην παραγωγική διαδικασία που αφορά την Ευρώπη.

    12:00 24/09

    Πήγαινε με 187 χλμ./ώρα στη Συγγρού-Συλλήψεις για όρια και αλκοόλ

    Σε μια εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας καταγράφηκαν σχεδόν 200 παραβάσεις για αλκοόλ και παραβίαση των ορίων ταχύτητας ενώ έγιναν ακόμη και συλλήψεις.

    10:30 24/09

    Teaser του νέου περιορισμένης παραγωγής hypercar της Zagato

    Η Zagato έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser του νέου hypercar που πρόκειται να παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας έμφαση στο χαμηλό βάρος και τον αναλογικό χαρακτήρα.

    18:30 23/09

    Πέθανε ο σχεδιαστής του δημοφιλέστερου sport αυτοκινήτου τα τελευταία 25 χρόνια

    Έφυγε από τη ζωή ο Tom Matano, ο άνθρωπος που άλλαξε τον σχεδιασμό των σπορ αυτοκινήτων, δίνοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα όλων των εποχών, το Mazda MX-5 Miata.

    17:16 23/09

    Δείτε τη Ferrari SF90 να κάνει ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε αεροπλανοφόρο

    Ο Ιταλός οδηγός αγώνων Fabio Barone βρέθηκε στο τιμόνι μιας Ferrari SF90 επιχειρώντας την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας στο πιο ασυνήθιστο περιβάλλον, το κατάστρωμα ενός αεροπλανοφόρου.

    15:02 23/09

    Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα

    "Πρόκειται για έναν αγώνα για την κυριαρχία, όχι για την κερδοφορία", δηλώνει ένας γνωστός αναλυτής. Ας δούμε τι συμβαίνει με την αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

    13:30 23/09

    Starline: Το Mega Metro για 40 χώρες της Ευρώπης-Πόση ώρα θα είναι το ταξίδι Αθήνα -Σόφια

    Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια που έχει δει ποτέ η Ευρώπη είναι το Mega Metro Starline, ένα τρένο με γραμμές σε όλη την Ήπειρο.