Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 16-Νοε-2023 11:11

    H General Motors μπαίνει επισήμως στην F1, αν μπει ο Andretti

    H General Motors μπαίνει επισήμως στην F1, αν μπει ο Andretti
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ως μια κίνηση ενίσχυσης της υποψηφιότητας του Michael Andretti για είσοδο αμερικανικής ομάδας στην Formula 1 κρίνεται η ανακοίνωση της General Motors πως από το 2028 θα είναι μεταξύ των εργοστασίων που θα παρέχουν κινητήρες σε ομάδες της F1.

    Είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό, ωστόσο με τις περισσότερες ομάδες να έχουν αντιδράσει στην είσοδο του Andretti στο πρωτάθλημα, ήταν μάλλον αναγκαία κίνηση. 

    Η GM, μέσω της Cadillac ήταν ούτως ή άλλως ο βασικός συνεργάτης του Michael Andretti σε αυτήν την υποψηφιότητα που έχει γίνει αποδεκτή από την FIA. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι περισσότερες από τις υπάρχουσες ομάδες αντέδρασαν και δεν είδαν με καλό μάτι την προοπτική να μοιράζονται τα χρήματα που παίρνουν σε μια ομάδα επιπλέον. 

    Michael Andretti (αριστερά) και ο θρυλικός οδηγών αγώνων (και πατέρας του) Mario Andretti

     

    Έτσι ο Andretti είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητος στην Formula 1, όσο και αν η αγορά της Αμερικής βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση, πράγμα που αποδεικνύεται και από το Las Vegas Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου. 

    "Είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα μας συμμετοχή στην Andretti Cadillac F1 θα τροφοδοτείται από μια μονάδα ισχύος της GM", δήλωσε ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss σε δήλωση που εκδόθηκε πριν από το Grand Prix του Σαββατοκύριακου που είναι ένας από τους τρεις αγώνες στις ΗΠΑ.

    "Με τη βαθιά τεχνογνωσία μας σε θέματα μηχανικής και αγώνων, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για το πρωτάθλημα και θα τοποθετήσουμε την Andretti Cadillac ως μια πραγματική εργοστασιακή ομάδα".

    Η GM δήλωσε παράλληλα πως η ανάπτυξη και οι δοκιμές της ιδιαίτερης τεχνολογίας για την Formula 1 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

    "Η σχεδίαση μιας μονάδας ισχύος F1 θα προωθήσει την τεχνογνωσία της GM σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, η υβριδική τεχνολογία, τα βιώσιμα καύσιμα, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, οι προηγμένοι έλεγχοι και τα συστήματα λογισμικού", δήλωσε η εταιρεία.

    Η Andretti είχε μια συμφωνία με την Alpine για έναν κινητήρα για τις αρχικές σεζόν, αλλά ο Bruno Famin, νέο αφεντικό αυτής της ομάδας που ανήκει στη Renault, δήλωσε πρόσφατα ότι η συμφωνία έχει λήξει. "Τεχνικά η συμφωνία έληξε, αλλά μόλις πάρουμε την έγκρισή μας,δήλωσε ο Andretti επί του θέματος. "Δεν ανησυχούμε γι' αυτό".

    Ενδιαφέρον πάντως έχει και σημειολογικά η αντίδραση της Formula 1. Όπως παρατήρησαν χρήστες στο Twitter, η ανακοίνωση της επιστροφής της Ford στο πρωτάθλημα που θα γίνει το 2026 χάρη στη συνεργασία με την Red Bull, σχεδόν γιορτάστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της F1. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη της GM για την οποία δεν υπήρξε καμία αναφορά πόσο μάλλον διθυραμβικού χαρακτήρα. 

    Πηγή: topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα: 
     - Τι ακριβώς συμβαίνει με το Tesla Cybertruck και την "απαγόρευση πώλησης για ένα χρόνο"
     - H Audi αποχαιρετά το R8 με ένα επικό video: Δείτε τον "Τελευταίο Γύρο"
     - Πόσο πουλήθηκε τελικά η σπάνια Ferrari 250 GTO

     


     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:30 04/11

    Ελλάδα: Τα 5 αυτοκίνητα που κυνηγούν το Toyota Yaris στις πωλήσεις

    Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση γίνεται στην δημοσφιλέστερη κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα καθώς 5 μοντέλα την διεκδικούν για να πλησιάσουν το πρωτοπόρο Toyota Yaris.

    15:56 04/11

    Τέλος στην ταλαιπωρία μηνών για οδηγούς-σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Δ. Μακεδονία

    Γέφυρα που παρέμενε κλειστή από τον Μαΐο δόθηκε στην κυκλοφορία μετά απο τις εργασίες αναβάθμισης και τελειώνει η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών.

    13:30 04/11

    Tesla: Η Νορβηγία λέει "όχι" για αποδοχές 1 τρισ. δολάρια στον Elon Musk

    Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, που κατέχει το 1,12% των μετοχών της Tesla, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής εκτός ΗΠΑ και διαφωνεί για το πακέτο αποδοχών του Musk.

    12:00 04/11

    Έρευνα: Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αντέχουν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε

    Τι δείχνει πρόσφατη έρευνα για την χωρητικότητα στις ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πόσο αντέχουν τελικά σε βάθος χρόνου;

    10:30 04/11

    To Citroen Ami έχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά

    Μια νέα ειδική έκδοση του Citroen Ami φέρνει η εταιρεία για να γιορτάσει το Halloween αλλά και να δείξει πως μπορεί να αγριέψει η μικροκινητικότητα

    18:00 03/11

    Στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross-εκδόσεις και τιμές

    Ήρθε στην ελληνική αγορά ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα C-SUV. Το νέο C5 Aircross είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα και έχουμε όλα τα στοιχεία και τιμές.

    15:00 03/11

    Συνεργασία της Renault με κινεζικό κολοσσό αυτοκινήτων-τι περιλαμβάνει η συμφωνία

    Η στρατηγική συμμαχία της Renault με κινεζικό κολοσσό αποκτά άλλη διάσταση μετά την πώληση του 26,4% της Renault Βραζιλίας.

    13:33 03/11

    Τι γίνεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

    Τελικά οι Έλληνες αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι μερίδιο αγοράς έχουν στην Ελλάδα τα αμιγώς ηλεκτρικά; Ας δούμε τα στοιχεία.

    12:15 03/11

    Αυτό το πρωτότυπο θα μπορούσε να αποτελεί το νέο Mazda 2

    Το πρωτότυπο Vision X-Compact που παρουσίασε η Mazda στην έκθεση του Τόκιο, δείχνει ότι τα μικρά αυτοκίνητα όχι μόνο δεν έχουν πεθάνει, αλλά διεκδικούν τη θέση τους στην εποχή της τεχνητής...

    11:06 03/11

    Dolus: Το πιο κλειστοφοβικο Defender πρωταγωνιστεί στην ταινία Locked

    Αν έχεις δει την θρυλική ταινία Christine καταλαβαίνεις πόσο αγχωτικό μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο. Τώρα τη θέση της Christine παίρνει το Dolus.

    18:00 02/11

    Αυτό είναι το καλύτερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο της χρονιάς

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού του What Car? ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναδεικνύεται το καλύτερο μεταχειρισμένο της χρονιάς.

    16:30 02/11

    Τρεις κανόνες για να μένεις λιγότερο χρόνο στους σταθμούς φόρτισης

    Τα μυστικά για ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη αυτονομία και αποφυγή λαθών που μειώνουν την ισχύ φόρτισης, από τον ειδικό του θέματος, Kevin Giek της Porsche.

    15:00 02/11

    Οι επτά φιναλίστ για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2026"

    Ο θεσμός για το παγκόσμιο "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2026" φτάνει στον μεγάλο τελικό καθώς ανακοινώθηκαν τα επτά μοντέλα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο φέτος.

    13:30 02/11

    Δείτε από ψηλά το νέο μεγάλο τούνελ της Μακεδονίας

    Το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας εκσυγχρονίζεται ακόμη περισσότερο με ένα μεγάλο τούνελ που θα μειώσει τις αποστάσεις από και προς την Θεσσαλονίκη.

    12:00 02/11

    Πώς είναι να οδηγείς όλες τις Porsche σε μια μέρα στην πίστα των Σερρών

    Αν απορείς πώς είναι να οδηγείς όλες τις Porsche μέσα σε μία μέρα και μάλιστα στην πίστα των Σερρών, το κάναμε και έχουμε την απάντηση.

    10:30 02/11

    Toyota Corolla Cross στην πιο άγρια off road εκδοχή που έγινε ποτέ

    Η Toyota πήρε τη δημοφιλή Corolla Cross και την μετέτρεψε σε όχημα περιπέτειας για τις ανάγκες της έκθεσης SEMA 2025, με το αποτέλεσμα να είναι το πιο "άγριο" αυτοκίνητο με το λογότυπο της Corolla που...