Πέμπτη, 07-Ιουλ-2022 19:41
EuroNCAP: 5 αστέρια για Tonale, Sportage, Born, T-Class
Δύο SUV, η Alfa Romeo Tonale και το Kia Sportage, ένα αμιγώς ηλεκτρικό, το Cupra Born και δύο MPV της Mercedes, το T-Class και το Citan Tourer, ήταν τα 5 μοντέλα που απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία, πέντε αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, EuroNCAP. Στις ίδιες δοκιμές βρέθηκαν και η BMW i4 αλλά και το Toyota Aygo X, τα οποία βαθμολογήθηκαν με 4 αστέρια.
Την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα της δοκιμής του Ιουλίου, αλλά και μια από τις υψηλότερες συνολικά για φέτος, απέσπασαν τα δύο πολυμορφικά αυτοκίνητα της Mercedes, που βασίζονται στο van της. Τόσο το T-Class MPV, όσο και το Citan Tourer βαθμολογήθηκαν με άριστα αλλά έχασαν κάποιους βαθμούς μόνο στον τομέα της προστασίας των πεζών, λόγω κατασκευής και σχήματος προφανώς. Και τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται την πλατφόρμα του Renault Kangoo, αλλά είναι, σε γενικές γραμμές, καλύτερα εξοπλισμένα με νέο κεντρικό αερόσακο για πρόσθετη προστασία κατά την πλάγια πρόσκρουση και υψηλής απόδοσης χαρακτηριστικά, ενεργητικής ασφάλειας.
Η Alfa Romeo Tonale, το πρώτο νέο μοντέλο της Alfa Romeo μετά τη Stelvio το 2016 δεν διέθετε κεντρικό αερόσακο, μεταξύ των καθισμάτων και ήταν ελαφρώς "σκληρό" σε μετωπικές συγκρούσεις. Παρόλα αυτά τα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας και οι δυνατότητες που επέδειξε στην αποφυγή σύγκρουσης, του χάρισαν πέντε αστέρια, γεγονός που επισημάνθηκε ιδιαίτερα από τον ανεξάρτητο οργανισμό.
Διαβάστε περισσότερα στο Top Gear
Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Smart #2 ξεκινά δοκιμές πάνω στη νέα πλατφόρμα ECA, συνδυάζοντας τις compact διαστάσεις με το πισωκίνητο DNA του fortwo και τη σύγχρονη σχεδίαση ενός μελλοντικού αυτοκινήτου...
Η Tesla ξεκίνησε δοκιμές των Robotaxi στο Όστιν χωρίς οδηγό και χωρίς επιβάτες, μια εξέλιξη που συνιστά τεράστια πρόοδο όσον αφορά το πρόγραμμα και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.
Από στρατηγικό στοίχημα σε πρόγραμμα υπό κατάργηση η Mobilize, καθώς πληρώνει το τίμημα της χαμηλής κερδοφορίας, με τη Renault να αναθεωρεί συνολικά το όραμά της για την κινητικότητα.
Φαίνεται πως θα μπούμε σε μια χρονιά που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρειαστεί να δώσουν νέες μάχες για να κερδίσουν τη θέση τους στην αγορά.
Ο Eric Bach, πρώην επικεφαλής μηχανικός της Lucid, κατέθεσε αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας, ισχυριζόμενος ότι απολύθηκε εξαιτίας καταγγελιών για ρατσιστική μεταχείριση και στοχοποίηση.
Ούτε το Tesla Model Y, ούτε κάποιο Toyota αλλά ένα μικρό κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν εκείνο που επικράτησε στην μάχη των πωλήσεων του Οκτωβρίου.
Πολύ πριν η μικροκινητικότητα γίνει της μόδας, το Mazda Suitcase Car ήταν ένα πρωτοποριακό τρίκυκλο που χωρούσε σε βαλίτσα, συναρμολογούταν σε ένα λεπτό και έπιανε 30 km/h.
Με μια απλή αλλά ιδιαίτερα ευρηματική και αποτελεσματική ιδέα, η BMW κατάφερε να μετατρέψει τους οδηγούς ανταγωνιστικών αυτοκινήτων σε προσωρινούς πρεσβευτές της, σε μια ιστορική στιγμή για το...
Τώρα που το πρωτάθλημα της F1 ολοκληρώθηκε και έχουμε νικητή και πρωταθλητή ας δούμε ποιος κερδίζει την εμπορική μάχη των αγώνων και είναι ο πλουσιότερος.
Ταχύτερη φόρτιση σε συμβατικούς φορτιστές υπόσχεται ένα νέο χημικό στοιχείο που ανακάλυψαν ερευνητές και μπορεί να μπει σε μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
O EuroNCAP δημοσίευσε τα τελευταία αποτελέσματα δοκιμών ασφαλείας για το 2025 και σε μια συνολική αποτίμηση προκύπτει πως ένα μοντέλο ξεχώρισε με την εντυπωσιακή βαθμολογία που απέσπασε.
Ολοκληρώθηκε ο 3ος μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με τα τελευταία 10 χλμ. του Πάτρα-Πύργος και αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του.
Η Porsche 911 GT3 90 F.A. αποτίει φόρο τιμής στον Ferdinand A. Porsche, με μόλις 90 συλλεκτικές μονάδες, ειδικό χρώμα, εξατομικευμένο εσωτερικό και 502 ίππους που κάνουν κάθε διαδρομή μοναδική.
Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης FSD της Tesla στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, δείχνει να ανταποκρίνεται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιονόπτωση και καλυμμένους δρόμους από χιόνι.
H Xpeng έφτασε επισήμως στην αγορά της Ελλάδας με τα "έξυπνα" και τεχνολογικά προηγμένα ηλεκτρικά SUV της, το G6 και το G9.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο κάτω άκρο της κατάταξης για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με τα πλήρη στοιχεία του 2023 που δημοσίευσε η Eurostat.