Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Απρ-2022 09:18

  Η Nissan βάζει μπροστά τις μηχανές για το EV36Zero

  Η Nissan βάζει μπροστά τις μηχανές για το EV36Zero
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan έλαβε το πράσινο φως να εγκαταστήσει ένα επιπλέον φωτοβολταϊκό ισχύος 20 MW στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, σηματοδοτώντας το επόμενο ορόσημο για το εγχείρημα EV36Zero και την εταιρική στρατηγική της στην ουδετερότητα του άνθρακα.

  Η νέα εγκατάσταση των 20 MW, για την οποία έχει πλέον χορηγηθεί η πολεοδομική άδεια, θα διπλασιάσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, καλύπτοντας το 20% των αναγκών του εργοστασίου, μέγεθος αρκετό για την κατασκευή κάθε αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Leaf που πωλείται στην Ευρώπη.

  Οι εργασίες για την κατασκευή θα ξεκινήσουν άμεσα και η εγκατάσταση, που θα λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα αιολικά και λοιπά φωτοβολταϊκά πάρκα του εργοστασίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2022.

  Ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος Παραγωγής στην Nissan Sunderland, δήλωσε: "Χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές στο εργοστάσιο για περισσότερα από 15 χρόνια. Η επέκταση του φωτοβολταϊκού μας συγκροτήματος  αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εγχειρήματος Nissan EV36Zero και της στρατηγικής της εταιρείας προς την ουδετερότητα του άνθρακα.”

  Αυτό είναι το πρώτο από τα επιπλέον δέκα δυνητικά φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του Nissan EV36Zero, ενός έργου που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο με μια αρχική επένδυση 1 δισ. £ από την Nissan και τους συνεργάτες της: την Envision AESC, ενός παγκόσμιου παίκτη που διαθέτει κορυφαία τεχνολογία στις μπαταρίες και του δημοτικού συμβούλιου του Sunderland. Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το Nissan EV36Zero συγκεντρώνει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών, δημιουργώντας ένα προσχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Μόλις πρόσφατα, η Nissan ανακοίνωσε το Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ενίσχυση της κινητικότητας και όχι μόνο, το οποίο περιελάμβανε το Chill-Out Concept, ως "δείγμα γραφής” του ηλεκτρικού crossover νέας γενιάς που προορίζεται για μελλοντική παραγωγή στο Sunderland. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο συνεργάτης της Nissan στις μπαταριές, Envision AESC, έλαβε πολεοδομική άδεια για το νέο gigafactory χωρητικότητας 9 GWh, που θα κατασκευαστεί σε έκταση δίπλα στο εργοστάσιο οχημάτων.

  Το έργο περιλαμβάνει σχέδια για ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 1 MW, χρησιμοποιώντας μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής από τα Nissan EVs, γεγονός που θα επιτρέψει τη δέσμευση και χρήση της υπερβάλλουσας ενέργειας που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διαφορετικές ώρες, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην εξισορρόπηση της ζήτησης στο δίκτυο.

  Το φωτοβολταϊκό πάρκο αναπτύσσεται και εγκαθίσταται από την συνεργαζόμενη εταιρεία Engenera. Η Nissan άρχισε να ενσωματώνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Sunderland το 2005, όταν εγκατέστησε τις πρώτες της ανεμογεννήτριες στον χώρο. Αυτοί οι 10 ανεμοστρόβιλοι συνεισφέρουν ισχύ 6,6 MW, μαζί με το υπάρχον φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,75 MW που έχει εγκατασταθεί από το 2016.

  Στο πλαίσιο του Ambition 2030, η Nissan στοχεύει να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη αυτοκινητοβιομηχανία, οδηγώντας προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς. Το όραμα αυτό υποστηρίζει τον στόχο της Nissan να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το οικονομικό έτος 2050.

  Η "πράσινη” επένδυση της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. 
  Στην Ελλάδα, η Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε πρόσφατα  μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, συμπίπτει με την επέτειο των 60 ετών επιτυχημένης συνεργασίας της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. με την Nissan International S.A., γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό.

  Η συγκεκριμένη επένδυση έχει ονομαστική  ισχύς 700 kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους.

  Μέσα από αυτή την επένδυση, η Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύει στην ενίσχυση των  πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ από τις αρχές του 2020 έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:25 26/09

  Η Toyota αποχαιρετά τη Ρωσία

  Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της Toyota στην Ρωσία με την εταιρεία να εξετάζει την πώλησή του.

  16:24 26/09

  Κινητήρας Nissan SR20DET: Τον αγαπήσαμε και επιστρέφει

  Τέσσερις κύλινδροι, δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής και turbo. Ήταν μια γλύκα αυτό το μοτέρ και μας έλειψε αλλά τώρα επιστρέφει!

  16:23 26/09

  Nvidia DRIVE Thor: Αυτός είναι ο πιο ισχυρός υπολογιστής αυτοκινήτων

  Ο τελευταίος υπολογιστής αυτοκινήτων της Nvidia λέγεται Drive Thor και μπορεί να κάνει 254 τρισεκατομμυρία πράξεις ανά δευτερόλεπτο

  16:46 25/09

  Pikes Peak Climb Dance: Το αειθαλές motorsport viral

  H βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που άλλαξε την εικονοληψία των αγώνων αυτοκινήτου για πάντα.

  16:42 25/09

  Renault 5 Turbo 3E: Εργοστασιακό restomod για drift

  Με κίνηση στον πίσω άξονα από δύο ηλεκτροκινητήρες το Renault 5 Turbo 3E υπόσχεται να είναι τόσο ελκυστικά δύστροπο, όσο και το αυθεντικό.

  16:40 25/09

  To BMW M Hybrid V8 είναι πολύ Μ

  Η BMW παρουσίασε τα χρώματα του BMW M Hybrid V8 με το οποίο θα συμμετέχει στο IMPSA GTP το 2023 αλλά και τους οδηγούς της ομάδας.

  12:41 24/09

  Η νέα Mercedes-AMG C63 S δεν είναι V8 αλλά δίλιτρη υβριδική με 680 ίππους

  Είναι πιο δυνατή από μια Ferrari Enzo, έχει εκπομπές ρύπων όσο ένα Golf GTi και δίλιτρο κινητήρα με υβριδικό σύστημα τεχνολογίας Formula 1.

  12:37 24/09

  H Hyundai σχεδίαζε κεντρομήχανο υβριδικό supercar αλλά κάτι χάλασε τη συνταγή

  Πώς θα ήταν ένα Hyundai ανταγωνιστής του Audi R8, της Porsche 911 Turbo και άλλων; Θα ήταν υπέροχο αλλά υπήρξε ένα βασικό πρόβλημα

  12:34 24/09

  Smit Oletha: Οδηγούμε την Z8 Coupe που η BMW δεν έφτιαξε ποτέ

  Όχι, δεν είναι BMW Z8 Coupe γιατί δεν υπήρξε ποτέ. Αλλά τα αδέλφια Smit έφτιαξαν μία και θα φτιάξουν και άλλες και την λένε Oletha. Την οδηγήσαμε, τραβήξαμε βίντεο και αναφέρουμε.

  12:35 23/09

  Ωπ, μονοθέσιο restomod Mazda MX-5 πρώτης γενιάς

  Η ιταλική εταιρεία που δημιούργησε αυτό το restomod λέγεται Gorgona Cars. Δεν κάνουμε πλάκα. Μάλλον έβλεπαν ταινίες του Δαλιανίδη αντί για ιταλικό νεορεαλισμό

  12:07 23/09

  Αφιέρωμα στο Fiat 127 εξαιτίας ενός post στο Facebook

  Μια ανάρτηση στη σελίδα Facebook Fiat 127 Official Club Italia ήταν η αφορμή -προφανώς όχι η αιτία- για ένα αφιέρωμα στον ήρωα τσέπης της Fiat.

  12:37 22/09

  Aehra λέγεται η νέα φίρμα αυτοκινήτων από την Ιταλία

  Μεγάλες προσδοκίες θα μπορούσε να είναι το άλλο όνομα της νέας ιταλικής φίρμας που θέλει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV και μια ηλεκτρική μπερλίνα το 2025.

  12:33 22/09

  Video: Όσα πρέπει να ξέρεις για την McLaren Solus GT

  Μάντεψε ποιος ήταν παρών στα πρώτα χιλιόμετρα της McLaren Solus GT, του hypercar της McLaren που από το Gran Turismo πέρασε εντυπωσιακά στον πραγματικό κόσμο

  12:31 22/09

  F1 2023 με 24 Grand Prix και χωρίς ανάσα

  Πρόγραμμα 24 αγώνων ανακοίνωσε η Formula 1 για το 2023 και μας προετοιμάζει για την μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του σπορ.

  11:53 21/09

  Τι είπε ο επικεφαλής της BMW για την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

  Ίσως να περίμενες ότι η BMW θα κάνει πάρτι για την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων από το 2035. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι

  11:45 21/09

  Εξομοιωτής Ford GT Edition για serious gaming

  H online αγωνιστική ομάδα τη Ford είναι μια από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως και τώρα με δική της σύνθεση αγωνιστικού καθίσματος με τιμόνι, ανεβάζει επίπεδο