Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Μαρ-2022 09:30

  To νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει;

  To νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Suzuki Vitara εξελίσσεται και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του να ακολουθήσουν το ένστικτό τους ώστε να ζήσουν την πιο επική εμπειρία. Ένα ολοκληρωμένο SUV που εξελίσσει τα καλύτερα γονίδια της Suzuki διαθέτει τολμηρή σχεδίαση που αποπνέει ζωντάνια, εκλεπτυσμένο εσωτερικό που ανεβάζει τη διάθεση και προχωράει ακόμη παραπέρα, σε κάθε τερέν. 

  Με νέο κινητήρα, νέας γενιάς υβριδικό σύστημα Suzuki Strong Hybrid, την τετρακίνηση ALLGRIP, το αυτόματο κιβώτιο AGS και διατηρώντας την ακαταμάχητη εμφάνιση που προσελκύει κάθε βλέμμα το Vitara Strong Hybrid είναι εδώ προσφέροντας μεταξύ άλλων:

  • Τιμή εκκίνησης: Vitara Strong Hybrid 2WD (116 hp): 24.000 €
  • Οι Strong Hybrid εκδόσεις συνδυάζονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6AGS
  • Οι Strong Hybrid εκδόσεις συνδυάζονται και με 2WD και 4WD σύστημα κίνησης
  • H Strong Hybrid τεχνολογία διατίθεται στις εκδόσεις GL+, GLX
  • Μηδενικά τέλη ταξινόμησης στις δικίνητες εκδόσεις
  • Χαμηλές καταναλώσεις

  Το Vitara Strong Hybrid διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP η οποία είναι πάντα διαθέσιμη και δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση είναι στη διάθεση του οδηγού  ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. 

  Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki δημιουργήθηκε το 1970 με την εξής φιλοσοφία: να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν. Αυτή ήταν η αρχή της περίφημης τεχνολογίας ALLGRIP της Suzuki. Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία ALLGRIP, το Vitara επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων του, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε οδηγού.

  Επιδόσεις με τεχνολογία Strong Hybrid: Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Συνδυάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με στόχο τη βέλτιστη τιμή κατανάλωσης καυσίμου που φτάνει τα 5,3 λιτ./100 χλμ. 

  Αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP Select με 4 επιλογές λειτουργίας
  Ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία τετρακίνησης ALLGRIP (Auto, Sport, Snow και Lock) μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων τον ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει κάθε φορά επιλέξει.

  Suzuki

  Η λειτουργία Auto δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε ομαλές συνθήκες οδήγησης και μεταβαίνει σε τετρακίνηση μόνο όταναυτό είναι απαραίτητο. H λειτουργία Sport βελτιώνει την απόδοση σε απότομες στροφές κατανέμοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ για καλύτερη απόδοση του κινητήρα, μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και την κατανομή της ροπής. Η λειτουργία Snow προσφέρει την ιδανική διαμόρφωση για χιονισμένες, ολισθηρές επιφάνειες και ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση ώστε να διατηρείται η σταθερότητα. Τέλος, η λειτουργία Lock ενδείκνυται για την απομάκρυνση του οχήματος από το χιόνι, τη λάσπη ή την άμμο, κατανέμοντας συνεχώς μεγάληποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ώστε να εξασφαλιστεί μέγιστη πρόσφυση.Το ESP και τα άλλα συστήματα ελέγχου λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο για τον απεγκλωβισμό του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Lock μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Snow σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα.

  Suzuki Safety Support: Το Vitara διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τον συνδυασμό μιας κάμερας και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Ο συνδυασμός της κάμερας, που εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, και του αισθητήρα laser, που επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και στη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS
  • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας
  • Προειδοποίηση εκτροπής
  • Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου
  • Adaptive Cruise Control
  • Adaptive Cruise Control μετοσύστημα Stop & Go
  • Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Κάμερα οπισθοπορείας


  Suzuki

  O νέος κινητήρας DUAL JET: Ο νέος κινητήρας 1.5 λίτρων προσφέρει υψηλή οικονομία καυσίμου, χαμηλές εκπομπές ρύπων, ισχυρές επιδόσεις και άφθονη απόδοση ροπής. H κορυφαία απόδοση καυσίμου επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων χαρακτηριστικών. Κοντά στις βαλβίδες εισαγωγής τοποθετούνται διπλά μπεκ ψεκασμού καυσίμου και ο λόγος συμπίεσης αυξάνεται για αποτελεσματικότερη χρήση καυσίμου. Οι θερμοκρασίες καύσης μειώνονται και η απώλεια άντλησης μειώνεται από το σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR). Ζύγωθρα έχουν τοποθετηθεί για μείωση τριβής. Επιπλέον, ο χρονισμός των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής βελτιστοποιείται με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVT)

  • Strong Hybrid: Το νέο ισχυρό, συμπαγές και ελαφρύ υβριδικό σύστημα προσφέρει υβριδική κι ηλεκτρική οδήγηση. Αποτελείται από τον 1.5 κινητήρα DUAL JET, έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Ο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρας MGU επιτρέπει την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) τροφοδοτώντας το όχημα και βοηθώντας τον κινητήρα να επιταχύνει. Επιτρέπει επίσης την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) με όπισθεν και προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων προκειμένου να επιτυγχάνεται η πιο ομαλή επιτάχυνση. Όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο ηλεκτροκινητήρας MGU χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (φορτίζοντας την μπαταρία) προκειμένου να επεκταθεί το εύρος και η συχνότητα της ηλεκτρικής οδήγησης και να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αθόρυβη οδήγηση. Κατά την επιβράδυνση, πραγματοποιείται ανάκτηση κινητικής ενέργειας η οποία εξασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας και τη διατήρηση της επαρκούς ισχύος της.

  • Αυτόματο κιβώτιο (AGS): Το αυτόματο κιβώτιο AGS προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός χειροκίνητου αλλά κι αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων παρέχοντας ταυτόχρονα αίσθηση άμεσης αλλαγής ταχυτήτων και την ευκολία των αυτόματων αλλαγών. Οι έξι ταχύτητες και οι βέλτιστες σχέσεις μετάδοσης συμβάλλουν στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

  Suzuki

  Το νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid με μια ματιά

  Δύο κινητήρες: 

  • Κ15C (εξέλιξη K15B του Jimny), 4κύλινδρος, 16βάλβιδος, Υψηλή σχέση συμπίεσης (13:1)
  • MGU, ηλεκτροκινητήρα 33 hp και με ροπή 60Nm

  Τρεις μπαταρίες: 

  • 1 υψηλής τάσης 140V για την κίνηση του MGU
  • 2 x 12V (1 ιόντων λιθίου και 1 μολύβδου)

  Κιβώτιο ταχυτήτων 6AGS με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι

  • Ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθάκατά τις αλλαγές των ταχυτήτων με σκοπό να υπάρχει γραμμική επιτάχυνση. 

  Ηλεκτροκίνηση EV:

  • Μέγιστη απόσταση έως 4,5 χλμ. αναπτύσσοντας ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα
  • Μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτρική ενέργεια έως 80 χλμ./ώρα
  • Κατά την επιβράδυνση με ταχύτητες <135 χλμ./ώρα ενεργοποιείται το EV mode. 

  H φόρτιση της μπαταρίας επιτυγχάνεται με 2 τρόπους:

  • Ανάκτηση κατά το φρενάρισμα ή αφήνοντας το πόδι από το γκάζι.
  • Όταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης κινεί το όχημα χωρίς ιδιαίτερο φορτίο, δίνει κίνηση και στον MGU για φόρτιση της μπαταρίας. 

  Tιμές:

  Suzuki

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:05 06/10

  Υπάρχει μόνο μία Porsche 911 Classic Club Coupe

  Χάρη στην αναβίωση του προγράμματος Porsche Sonderwunsch, οι ειδικοί της Porsche Classic δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που είναι απολύτως μοναδικό.

  10:57 06/10

  Νέα εικόνα για την Mercedes A-Class

  Νέα στοιχεία εξοπλισμού και ηλεκτρικές εκδόσεις περιλαμβάνει η ανανέωση στην γκάμα της Mercedes A-Class στην hatchback και την sedan έκδοση.

  10:50 05/10

  Αυτό το Audi R8 V10 GT είναι το τελευταίο θερμικό

  Γνωρίζοντας πως ο διάδοχος του Audi R8 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτό το Audi R8 V10 GT αποκτά ξεχωριστή σημασία ως αποχαιρετιστήριο

  10:46 05/10

  Πρώτες εικόνες του Renault 4: Ηλεκτρική off road αναβίωση

  Πώς θα είναι η αναβίωση του εμβληματικού Renault 4; Θα είναι ηλεκτρικό; Θα είναι και off road; Προς το παρόν ας δούμε τις πρώτες εικόνες

  10:42 05/10

  Αυτές είναι 12 σπάνιες Ferrari από το τμήμα Special Projects

  12 υπέροχες και σπάνιες Ferrari που δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις ακόμα αν κερδίσεις σε μεγάλο τζακ ποτ του τζόκερ

  14:21 04/10

  Νέα Maserati GranTurismo: Τα ηλεκτρικά ταξίδια του Ποσειδώνα

  ΟΚ. τράβηξε την προσοχή μας η ηλεκτρική Folgore αλλά υπάρχουν επίσης η Modena και η Trofeo με τον διπλοτουρμπιστό V6 που αποδίδει μέχρι 550 ίππους

  14:18 04/10

  Σε αγώνα με την όπισθεν Max Verstappen και Yuki Tsunoda

  Υπάρχουν κανονικοί αγώνες αυτοκινήτων, υπάρχουν και αγώνες κάπως ανάποδοι. Όπως αυτός ο αγώνας με την όπισθεν μεταξύ δύο πιλότων της Formula 1

  12:44 02/10

  Η απολύτως ριζοσπαστική Mercedes-Benz F 400 Carving

  Πολλά από τα πειραματικά συστήματά της σήμερα τα θεωρούμε αυτονόητα στα αυτοκίνητα. Αλλά η ενεργή γωνία κάμπερ ήταν η ατραξιόν της.

  12:42 02/10

  Τώρα μπορείς να δεις από κοντά το Ariel Hipercar

  Είναι σαν αεροσκάφος, έχει και τουρμπίνα αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και έφτιαξε μας τα εξηγεί όλα.

  12:29 02/10

  Ατελείωτα drift με BMW M3 850 ίππων που δεν είναι ακριβώς BMW

  Την βλέπεις και λες "Ε, βέβαια BMW M3, ένα αυτοκίνητο γεννημένο για drift". Μόνο που έχει κινητήρα Toyota και αποδίδει 850 ίππους. Τελικά δεν είναι ακριβώς BMW.

  13:09 01/10

  Η Formula 1 μέσα από τη ματιά του Wes Anderson

  Πώς ο Wes Anderson κατάφερε σε οκτώ λεπτά να μεταφέρει στην οθόνη το χρώμα της F1, το ταπεραμέντο των Ιταλών και τις δικαιολογίες των οδηγών αγώνων.

  13:09 01/10

  Το Tesla Cybertruck θα πηγαίνει και στη θάλασσα;

  Μήπως λάλησε κάπως ο Elon Musk; Μήπως προσπαθεί να μαζέψει την αναβολή του Cybertruck με υπερβολές; Πάντως το τελευταίο του tweet δείχνει έλλειψη μέτρου.

  13:07 01/10

  Πόσο διαφέρει η Lamborghini Urus S από την Performante;

  Για το ερώτημα του τίτλου δεν έχουμε απάντηση αλλά ξέρουμε ότι η Ελένη Λουκά δεν εγκρίνει την διαβολική ισχύ της νέας Urus.

  13:18 30/09

  Πουλήθηκε αυτή η "κασκαντέρ" Aston Martin DB5 "μόλις" 3,2 εκατ. ευρώ

  Α, ναι; Ωχ και δεν προλάβαμε. Αυτός που την πήρε άραγε θα νιώθει πολύ James Bond; Και αν ναι, θα νιώθει Sean Connery ή Daniel Craig;

  13:16 30/09

  Audi DNA: Τι κάνει η φίρμα για να ξεχωρίσει στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης

  H Audi ήδη ασχολείται επιστημονικά με το πώς θα νιώθεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε έναν αυτόνομο Audi. Δηλαδή προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το DNA ώστε να μεταφερθεί στη νέα εποχή