Τετάρτη, 19-Ιαν-2022 10:11
Η Hyundai Motorsport οδεύει στη νέα υβριδική εποχή του WRC
Η Hyundai Motorsport ξεκινά τη νέα εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) με το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally1 και τέσσερα πληρώματα που σκοπεύουν να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις και επιτυχίες στην ομάδα το 2022.
Ως δύο φορές Πρωταθλητής Κατασκευαστών, η Hyundai επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στο WRC αποδεχόμενη πλήρως τους νέους υβριδικούς κανονισμούς του Rally1, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από τον αγώνα στο Ράλι Μόντε Κάρλο που θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Ιανουαρίου.
Η ομάδα εργάστηκε ακούραστα για να εξελίξει το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο για την 9η σεζόν της στο διεθνές Ράλι, πραγματοποιώντας ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών. Βασισμένη στο Hyundai i20 N, η έκδοση WRC θα εδραιώσει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των τεχνολογιών των αυτοκινήτων παραγωγής της Hyundai, καθώς η ομάδα στοχεύει σε περισσότερες νίκες και τίτλους το 2022.
Ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport, Scott Noh, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτής της νέας υβριδικής εποχής του WRC και αποδεικνύουμε τη σταθερή δέσμευση της Hyundai στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το WRC ασχολείται με την τοποθέτηση των πιο προηγμένων τεχνικά αυτοκινήτων, που οδηγούνται από τα καλύτερα πληρώματα, στις πιο δύσκολες πίστες του κόσμου: η σεζόν του 2022 πρόκειται να μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το πακέτο για να παλέψουμε για τον 3ο μας τίτλο στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών – και να υποστηρίξουμε τα πληρώματα μας να κυνηγήσουν τον τίτλο στο Πρωτάθλημα των Οδηγών".
Στο τιμόνι των αυτοκινήτων Hyundai i20 N Rally1 για όλους τους γύρους του πρωταθλήματος 2022 θα βρίσκονται τα πληρώματατων Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Ott Tänak/Martin Järveoja.
Ο Neuville θα επιδιώξει να προσθέσει στον απολογισμό του τις νίκες του 2022, με τον Βέλγο να υπερηφανεύεται πλέον για 15 νίκες στο WRC εισερχόμενος στην ένατη χρονιά του με τη Hyundai Motorsport. Παράλληλα, οι Εσθονοί θα είναι οι μόνοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που θα αγωνιστούν σε όλους τους γύρους της σεζόν του 2022. Το πλήρωμα είχε πολύ δυναμικές επιδόσεις τα δύο πρώτα χρόνια με την ομάδα, κερδίζοντας δύο νίκες και οκτώ τερματισμούς το 2020 και το 2021.
Ένα τρίτο Hyundai i20 N Rally1 θα μοιρασθούν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ο ανερχόμενος Σουηδός οδηγός Oliver Solberg, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ομάδα αφού έδειξε συναρπαστικό ρυθμό σε επιλεγμένους γύρους την περασμένη σεζόν και ο έμπειρος Ισπανός οδηγός Dani Sordo. Ο Solberg θα συνοδηγείμε τον Elliott Edmondson, ενώ ο Sordo ξεκινά την ένατη σεζόν του ως οδηγός της Hyundai Motorsport το 2022 με συνοδηγό τον Cándido Carrera.
Τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν ένα πρόγραμμα 13 γύρων που θα καλύπτει τον συνηθισμένο συνδυασμό του WRC – χώμα, άσφαλτο, χιόνι και πάγο – με αγαπημένους αγώνες που επιστρέφουν και νέες προσθήκες. Το Ράλι Νέας Ζηλανδίας και το Ράλι Ιαπωνίας πρόκειται να κάνουν καθυστερημένα το ντεμπούτο τους, αφού δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν τις τελευταίες δύο σεζόν λόγω της πανδημίας Covid-19.
Η Hyundai Motorsport δοκιμάζει το νέο της αυτοκίνητο Rally1 από τον Μάιο του περασμένου έτους, βάζοντας το όχημα να ξεπεράσει τους ρυθμούς του σε διαφορετικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη.
Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί Rally1 έχουν θεσπιστεί για να αποδείξουν τη δέσμευση του WRC για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς και βελτιώσεις στην ασφάλεια και την ισότητα μεταξύ των αγωνιζομένων. Η υβριδική τεχνολογία εισήχθη στο WRC για πρώτη φορά, καθιστώντας αναγκαία μια νέα προσέγγιση στην εξέλιξη αυτοκινήτων ράλι, μαζί με 100% βιώσιμο καύσιμο.
Το Hyundai i20 N Rally1 είναι προϊόν των νέων κανονισμών - συνδυάζοντας έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων με μια plug-in υβριδική μονάδα - και το εύρος της εμπειρίας που δημιουργήθηκε από την ομάδα σε οκτώ ανταγωνιστικές σεζόν στο WRC.
Σε σκανδιναβικό τοπίο δοκιμάζει τα όρια του νέου μοντέλου της σειράς Mythos η Mercedes-AMG, δίνοντας μια πρώτη, "άγρια" γεύση της συνέχειας του PureSpeed.
Η Lexus ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά GT της εποχής μας, καθώς το LC με τον ατμοσφαιρικό V8 ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω παρακαταθήκη το design, τον ήχο και τον...
Το πιο παραγωγικό εργοστάσιο της BMW στην Ευρώπη είναι αυτό του Ρέγκενσμπουργκ με ένα αυτοκίνητο κάθε 57 δευτερόλεπτα και συνολικά 1.400 την ημέρα.
Η VW μας είχε ενημερώσει εδώ και μερικούς μήνες για την πρόθεσή της να αλλάξει τη στρατηγική ονοματοδοσίας των ηλεκτρικών της μοντέλων, τα οποία πλέον θα διαθέτουν κανονικά ονόματα αντί για αριθμούς.
Μετά από 6 χρόνια κυριαρχίας στην Κίνα, το Tesla Model 3 υποχώρησε σε πωλήσεις στη δεύτερη θέση στην κατηγορία σεντάν, ενώ απειλείται και το νέο της εγχείρημα, το SUV.
Ταξιδέψαμε μέχρι την Ισπανία και οδήγησαμε το επετειακό Golf GTI Edition 50 σε δρόμο και πίστα και πλέον ξέρουμε πώς είναι στη θέση του οδηγού το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ.
Χωρίς να απαρνείται την ανθρώπινη παρουσία στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά "ποντάροντας" στη συνεργασία με τους εργαζόμενους για υψηλές αποδόσεις και ευελιξία, η Audi αναβαθμίζει τον τρόπο λειτουργίας...
Όταν έρθει στην αγορά, το Epiq θα αποτελέσει το φτηνότερο ηλεκτρικό Skoda, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει εκπτώσεις στην αυτονομία ή τους χώρους, ανεβάζοντας έτσι ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.
Το μεσοπρόθεσμο μέτρο που πρότεινε ο πρωθυπουργός για την βελτίωση της εικόνας στους δρόμους της Αθήνας έχει προοπτική, αλλά και αρκετή οργάνωση και συντήρηση. Σε ποια πόλη της Ελλάδας...
Ελαστικά που μετρούν πρόσφυση, φθορά και συνθήκες δρόμου σε πραγματικό χρόνο, γίνονται πηγή δεδομένων και υπόσχονται καλύτερη ασφάλεια και έλεγχο, φιλοδοξώντας να αλλάξουν όσα ξέραμε για την οδήγηση.
Η Mercedes-Benz γιορτάζει 140 χρόνια από την ημέρα που ο Carl Benz ξεκίνησε μια πορεία που κατέληξε να δείχνει τον δρόμο στην καινοτομία, ποιότητα και ασφάλεια στα αυτοκίνητα.
Ο δρόμος που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα με το βαν των οπαδών του ΠΑΟΚ αποτελεί διεθνή σύνδεση των Βαλκανίων με τον διάσημο αυτοκινητόδρομο Α1 της Ευρώπης.
Το παρασκήνιο πίσω από τον πιο διάσημο ίσως κινητήρα του 21ου αιώνα και η Lamborghini Diablo που έμελε να ανοίξει τον δρόμο για την Bugatti Veyron και την εποχή των 16 κυλίνδρων.
To νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα. Υβριδικό, πιο premium και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο από ποτέ επιστρέφει το γαλλικό best seller. Δείτε τις τιμές του.
Μην βιαστείτε να τα βάψετε μαύρα, καθώς ο νέος υβριδικός V8 των 4.0 λίτρων μπορεί να μην ακούγεται σαν τον W12, όμως αποδίδει 130 ίππους παραπάνω και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα.
Η Τεχνοκάρ Μ.Α.Ε.Ε. φέρνει νέες ανταγωνιστικές τιμές στα best sellers και δυνατά bonus στα Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της CUPRA, κάνοντας ένα "restart" στις τιμές.