Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 18-Ιαν-2022 09:13

    H Audi γράφει ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ με το RS Q e-tron

    H Audi γράφει ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ με το RS Q e-tron
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το πιο περίπλοκο αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Audi μέχρι σήμερα, πέρασε όχι απλά με επιτυχία αλλά θριαμβευτικά το βάπτισμα του πυρός στο Ράλλυ Ντακάρ, συμμετέχοντας στην κατηγορία T1 Ultimate για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

    Και τα τρία Audi RS Q e-tron έφτασαν στη ράμπα του τερματισμού, στη Σαουδική Αραβία, στο πιο σκληρό ράλλυ εκτός δρόμου στον κόσμο. Συνολικά, τα αγωνιστικά πρωτότυπα με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα και μετατροπέα ενέργειας της Audi κάλυψαν περίπου 24.000 χιλιόμετρα στην έρημο – σχεδόν τριπλάσια από τα 8.700 χιλιόμετρα δοκιμών που είχε προλάβει να ολοκληρώσει η Audi πριν την έναρξη του αγώνα. 

    Τα πληρώματα της Audi κέρδισαν τέσσερις από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του αγώνα (δύο ο Carlos Sainz και από μία οι Stéphane Peterhansel και Mattias Ekström), με την πρώτη νίκη του Carlos Sainz να είναι μάλιστα η παρθενική νίκη ενός αγωνιστικού οχήματος με εναλλακτικό κινητήριο σύστημα σε αντίστοιχο αγώνα στην ιστορία, ενώ στις επιμέρους ειδικές διαδρομές βρέθηκαν στο βάθρο συνολικά 14 φορές.

    Οι Mattias Ekström/Emil Bergkvist ήταν το πλήρωμα της ομάδας που τερμάτισε στην υψηλότερη θέση γενικής, στην 9η, με τους Carlos Sainz/Lucas Cruz να ακολουθούν στη 12η και τους Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger στην 59η. Μετά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πλέον οι ιθύνοντες της Audi δηλώνουν ξεκάθαρα ότι στην επόμενη διοργάνωση, το 2023, θα επιδιώξουν τη νίκη στον αγώνα.  

    Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η γνώμη του Stéphane Peterhansel, πολυνίκη του Ράλλυ Ντακάρ με 14 κατακτήσεις στο παλμαρέ του, τόσο με αυτοκίνητα όσο και με μοτοσυκλέτες: "Έχω οδηγήσει πολλά είδη οχημάτων στην έρημο, αλλά το Audi RS Q e-tron είναι απλά εντυπωσιακό. Η ηλεκτρική κίνηση με την εξαιρετική της ροπή ταιριάζει απόλυτα στο στυλ οδήγησης μου αλλά και σε κάθε τέτοιο αγώνα." 

    Η Audi ξεκίνησε τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του προγράμματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της, ήδη από τους αγώνες αντοχής το 2012, περνώντας το "Vorsprung durch Technik” σε μία νέα εποχή. Μετά το πρόγραμμα LMP με το υβριδικό σπορ αυτοκίνητο R18, η Audi ήταν ο πρώτος κατασκευαστής από τη Γερμανία που διαγωνίστηκε στην αμιγώς ηλεκτρική σειρά αγώνων Formula E, από το ξεκίνημά της, τη σεζόν 2017/2018. Με τέσσερις νίκες και συνολικά έντεκα θέσεις στο βάθρο, η Audi Sport ABT Schaeffler κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος των ομάδων μετά από δώδεκα αγώνες.

    Audi

    Επόμενο βήμα στους φιλόδοξους στόχους της εταιρείας, η συμμετοχή στο εφετινό Ράλλυ Ντακάρ με ένα καινοτόμο πρωτότυπο, με εναλλακτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με ηλεκτροκινητήρες, μπαταρία υψηλής τάσης και έναν μετατροπέα ενέργειας υψηλής απόδοσης. Στο μέλλον, οι αγώνες rallyraid θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της δέσμευσης της Audi στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επιπλέον, η μάρκα ετοιμάζει την επιστροφή της στους κορυφαίους αγώνες σπορ αυτοκινήτων, ανάμεσά τους οι 24 ώρες του Le Mans και της Daytona, επίσης με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 02/02

    Mercedes-AMG: Δοκιμάζεται το δεύτερο μοντέλο "Mythos"-μια πανίσχυρη CLE

    Σε σκανδιναβικό τοπίο δοκιμάζει τα όρια του νέου μοντέλου της σειράς Mythos η Mercedes-AMG, δίνοντας μια πρώτη, "άγρια" γεύση της συνέχειας του PureSpeed.

    16:05 02/02

    Lexus: Διακοπή παραγωγής για εμβληματικό μοντέλο

    Η Lexus ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά GT της εποχής μας, καθώς το LC με τον ατμοσφαιρικό V8 ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω παρακαταθήκη το design, τον ήχο και τον...

    12:22 02/02

    Το εργόστασιο που φτιάχνει 1.400 αυτοκίνητα κάθε μέρα

    Το πιο παραγωγικό εργοστάσιο της BMW στην Ευρώπη είναι αυτό του Ρέγκενσμπουργκ με ένα αυτοκίνητο κάθε 57 δευτερόλεπτα και συνολικά 1.400 την ημέρα.

    12:00 02/02

    Η VW αλλάζει το όνομα του ID.4 και επαναφέρει μια σταθερή αξία

    Η VW μας είχε ενημερώσει εδώ και μερικούς μήνες για την πρόθεσή της να αλλάξει τη στρατηγική ονοματοδοσίας των ηλεκτρικών της μοντέλων, τα οποία πλέον θα διαθέτουν κανονικά ονόματα αντί για αριθμούς.

    10:30 02/02

    Κίνα: Το Tesla Model 3 έπεσε από την κορυφή των πωλήσεων-ποιο ηλεκτρικό το εκθρόνισε

    Μετά από 6 χρόνια κυριαρχίας στην Κίνα, το Tesla Model 3 υποχώρησε σε πωλήσεις στη δεύτερη θέση στην κατηγορία σεντάν, ενώ απειλείται και το νέο της εγχείρημα, το SUV.

    18:00 01/02

    Οδηγούμε σε δρόμο και πίστα το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ

    Ταξιδέψαμε μέχρι την Ισπανία και οδήγησαμε το επετειακό Golf GTI Edition 50 σε δρόμο και πίστα και πλέον ξέρουμε πώς είναι στη θέση του οδηγού το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ.

    16:00 01/02

    Τι αλλάζει στα εργοστάσια της Audi για μεγαλύτερη παραγωγή αυτοκινήτων

    Χωρίς να απαρνείται την ανθρώπινη παρουσία στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά "ποντάροντας" στη συνεργασία με τους εργαζόμενους για υψηλές αποδόσεις και ευελιξία, η Audi αναβαθμίζει τον τρόπο λειτουργίας...

    14:00 01/02

    Skoda Epiq: Αυτό είναι το mini SUV των 25.000 ευρώ

    Όταν έρθει στην αγορά, το Epiq θα αποτελέσει το φτηνότερο ηλεκτρικό Skoda, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει εκπτώσεις στην αυτονομία ή τους χώρους, ανεβάζοντας έτσι ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

    12:00 01/02

    Τι είναι τα "έξυπνα" φανάρια που ζήτησε ο Πρωθυπουργός για λύση στο κυκλοφοριακό

    Το μεσοπρόθεσμο μέτρο που πρότεινε ο πρωθυπουργός για την βελτίωση της εικόνας στους δρόμους της Αθήνας έχει προοπτική, αλλά και αρκετή οργάνωση και συντήρηση. Σε ποια πόλη της Ελλάδας...

    10:26 01/02

    Γιατί τα έξυπνα ελαστικά είναι το next big thing στην ασφάλεια

    Ελαστικά που μετρούν πρόσφυση, φθορά και συνθήκες δρόμου σε πραγματικό χρόνο, γίνονται πηγή δεδομένων και υπόσχονται καλύτερη ασφάλεια και έλεγχο, φιλοδοξώντας να αλλάξουν όσα ξέραμε για την οδήγηση.

    18:00 31/01

    Η Mercedes γιορτάζει 140 χρόνια καινοτομίας στο αυτοκίνητο

    Η Mercedes-Benz γιορτάζει 140 χρόνια από την ημέρα που ο Carl Benz ξεκίνησε μια πορεία που κατέληξε να δείχνει τον δρόμο στην καινοτομία, ποιότητα και ασφάλεια στα αυτοκίνητα.

    16:30 31/01

    Δρόμος DN6: Μια διεθνής καρμανιόλα στη Ρουμανία με τραγικά στατιστικά

    Ο δρόμος που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα με το βαν των οπαδών του ΠΑΟΚ αποτελεί διεθνή σύνδεση των Βαλκανίων με τον διάσημο αυτοκινητόδρομο Α1 της Ευρώπης.

    14:30 31/01

    Η Lamborghini Diablo με κινητήρα W16 που άλλαξε την ιστορία της Bugatti

    Το παρασκήνιο πίσω από τον πιο διάσημο ίσως κινητήρα του 21ου αιώνα και η Lamborghini Diablo που έμελε να ανοίξει τον δρόμο για την Bugatti Veyron και την εποχή των 16 κυλίνδρων.

    12:30 31/01

    Στην Ελλάδα το νέο Renault Clio-αυτές είναι οι τιμές και οι εκδόσεις του

    To νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα. Υβριδικό, πιο premium και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο από ποτέ επιστρέφει το γαλλικό best seller. Δείτε τις τιμές του.

    10:30 31/01

    Η νέα Bentley Continental GT S αποχαιρετά τον W12 για έναν υβριδικό V8

    Μην βιαστείτε να τα βάψετε μαύρα, καθώς ο νέος υβριδικός V8 των 4.0 λίτρων μπορεί να μην ακούγεται σαν τον W12, όμως αποδίδει 130 ίππους παραπάνω και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα.

    18:00 30/01

    CUPRA: Νέες τιμές και κίνητρα αγοράς στην Ελλάδα σε όλα τα μοντέλα

    Η Τεχνοκάρ Μ.Α.Ε.Ε. φέρνει νέες ανταγωνιστικές τιμές στα best sellers και δυνατά bonus στα Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της CUPRA, κάνοντας ένα "restart" στις τιμές.