Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Νοε-2021 09:44

  Η Dunlop παρουσιάζει το νέο RoadSmart IV

  Η Dunlop παρουσιάζει το νέο RoadSmart IV
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το RoadSmart ένα από τα πιο δημοφιλή ελαστικά στην γκάμα της Dunlop, ιδιαίτερα αγαπημένο από το ελληνικό κοινό της μοτοσυκλέτας, κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του. Το Roadsmart IV είναι πλέον γεγονός και προστίθεται στην γκάμα της Dunlop για το 2022.

  Ένα ελαστικό ιδανικό τόσο για καθημερινή, όσο και για sport-touring χρήση που αξιοποιεί και συνδυάζει τις τελευταίες καινοτομίες της Dunlop. Στόχος του RoadSmart IV είναι να θέσει νέα πρότυπα για την ιδιαίτερα διευρυμένη γκάμα μοτοσυκλετών που καλείται να καλύψει παρέχοντας μεγάλη διάρκεια ζωής, εξαιρετική πρόσφυση όχι μόνο σε στεγνό, αλλά και σε βρεγμένο οδόστρωμα, παρουσιάζοντας σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες καθώς και γρήγορη επίτευξη θερμοκρασίας λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο το RoadSmart IV όχι μόνο καλύπτει πολλές και διαφορετικές μοτοσυκλέτες αλλά εξυπηρετεί και τις ανάγκες πολλών και διαφορετικών αναβατών.

  Ένα ελαστικό που ξεπερνάει τα πλαίσια της sport-touring χρήσης
  Βρισκόμαστε σε μία πολύ απαιτητική περίοδο στην πορεία της μοτοσυκλέτας καθώς αυξάνονται οι επιδόσεις και οι κυβισμοί των πλέον δημοφιλών μοντέλων, την ίδια ώρα που μπλέκονται οι ξεχωριστές κατηγορίες και αλληλοκαλύπτονται στις λύσεις μετακίνησης που προσφέρουν στους αναβάτες. Η Dunlop αντιμετωπίζει αυτή την απαιτητική περίοδο με ιδιαίτερη δημιουργικότητα και σχεδιάζοντας το νέο RoadSmart IV άνοιξε την ψαλίδα των δοκιμών συμπεριλαμβάνοντας κάθε κατηγορία των street μοτοσυκλετών, από τις naked και τις sport-touring μέχρι τις σύγχρονες Adventure και Crossover.

  Η Dunlop θεώρησε αυτή τη διεύρυνση των κατηγοριών ως ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας γενιάς RoadSmart ελαστικών. Στόχος της νέας σειράς ελαστικών RoadSmart είναι να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των αναβατών που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, όσο κι εκείνων που αποζητούν μία πιο σπορ συμπεριφορά σε κοντινότερες βόλτες σε επαρχιακούς δρόμους. Η έρευνα της Dunlop για τις ανάγκες ενός νέου street ελαστικού αποκάλυψε πως οι αναβάτες αναζητούσαν τον τέλειο συνδυασμό ανάμεσα στην σπορ απόδοση στο στεγνό οδόστρωμα, στο κορυφαίο κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα, χωρίς καμία θυσία στην σταθερότητα και την ευελιξία, κι όλα αυτά για αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Από τον συνδυασμό των παραπάνω δημιουργήθηκε το RoadSmart IV.

  Μεγάλη γκάμα και δύο διακριτές προδιαγραφές
  Το Dunlop RoadSmart IV έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες 17 από τις 20 μοτοσυκλέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Από αναβάτες ON-off μοτοσυκλετών με έμφαση στα ταξίδια όπως η BMW R1250GS, crossovers όπως η Yamaha Tracer, roadster όπως η σειρά Yamaha MT ή Kawasaki Z έως μεγαλύτερες και βαρύτερες τουριστικές μοτοσυκλέτες. Με αυτό τον στόχο, το τμήμα σχεδιασμού και κατασκευής της Dunlop επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός απίστευτα ευέλικτου ελαστικού.

  Για να ανταπεξέλθει πλήρως στις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών μοντέλων και στα πιο δημοφιλή μεγέθη (120/70ZR17 εμπρός, 180/55ZR17 και 190/55ZR17 πίσω) η Dunlop έχει σχεδιάσει δύο ξεχωριστές εκδόσεις του RoadSmart IV. Η έκδοση SP είναι βελτιστοποιημένη για ελαφρύτερες και πιο σπορ street μοτοσυκλέτες, ενώ η έκδοση GT προσφέρει σταθερότητα και μεγαλύτερη αντοχή σε βαρύτερες τουριστικές μοτοσυκλέτες.

  Τεχνολογίες που οδηγούν την κατηγορία sport-touring σε άλλο επίπεδο
  Οι ίδιες καινοτόμες τεχνολογίες εφαρμόζονται σε όλες τις διαφορετικές εκδόσεις του RoadSmart IV. Στο επίκεντρο βρίσκεται η σύνθεση της γόμας από διαφορετικά μίγματα που εγγυώνται την πρόσφυση και την σταθερότητα σε διαφορετικά επίπεδα κλίσης, καθώς και ο σκελετός χωρίς ενώσεις από ενιαίο νήμα ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφη συμπεριφορά, γρήγορη επίτευξη θερμοκρασίας λειτουργίας και εξαιρετική απαγωγή πρόσθετης θερμότητας, επιβραδύνοντας έτσι την φθορά.

  Φιλοσοφία "Just Ride"
  Ο Luca Davide Andreoni, Marketing Manager της Dunlop Europe δήλωσε: "Η έρευνά μας έδειξε ότι οι αναβάτες αναζητούσαν εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και εμπιστοσύνη κατά την σπορ οδήγηση. Αξιοποιώντας σειρά τεχνολογιών που έχουμε αναπτύξει από την μεγάλη αγωνιστική μας ενασχόληση και την εμπειρία μας από ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ελαστικά σε άλλες κατηγορίες, δημιουργήσαμε ένα νέο ελαστικό που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός πολύ μεγάλου και ιδιαίτερα σύνθετου συνόλου διαφορετικών αναβατών και μοτοσυκλετών. Η Dunlop έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία "Just Ride” με στόχο να παρέχει στους αναβάτες το βασικό εφόδιο για να βγουν έξω και να οδηγήσουν ανεξαρτήτως συνθηκών και στον ρυθμό που θέλουν, ώστε να επικεντρωθούν στη χαρά της οδήγησης. Εφαρμόζοντας αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργήσαμε ένα ελαστικό που θέτει νέα πρότυπα, το RoadSmart IV. Ένα καθημερινό sport-touring ελαστικό που ξεπερνά κατά πολύ τα πλαίσια της κατηγορίας sport-touring".

  Το κορυφαίο μιας αναγνωρισμένης σειράς
  Το Dunlop RoadSmart IV αποτελεί την εξέλιξη του βραβευμένου RoadSmart III στη γκάμα της Dunlop. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο ελαστικό που μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το χαρακτηρισμό "Προτεινόμενο" 1 από το βρετανικό περιοδικό RIDE καθώς και της βράβευσης για την υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση από το γερμανικό Κέντρο Δοκιμών Motorrad2. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων σκληρών δοκιμών, υπογράμμισαν την προσήλωση της Dunlop για "την μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση", τομέας που εξελίσσεται συνεχίζεται με το RoadSmart IV.

  Με διαστάσεις από ‘21 έως ‘24, το RoadSmart IV αναπτύσσει μία γκάμα 40 διαφορετικών μεγεθών, καλύπτοντας περισσότερα από 700 μοντέλα μοτοσυκλετών καθώς και το 97% της κατηγορίας sport-touring ελαστικών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:12 28/11

  Αφιέρωμα: Τα αυτοκίνητα που λάτρεψαν οι rock stars

  Γιατί να περπατήσεις το Staιrway to Heaven όταν μπορείς να οδηγήσεις; Αρκεί βέβαια να μην σου έχουν πάρει το δίπλωμα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

  11:10 28/11

  Οι 5 σημαντικότερες αγωνιστικές Ferrari

  Ο Enzo πάντα έλεγε ότι κατασκεύαζε αυτοκίνητα δρόμου μόνο για να χρηματοδοτεί τους αγώνες – δες που πήγαιναν τα λεφτά.

  11:08 28/11

  Video: Τα πιο περίεργα αυτοκίνητα σε ένα μουσείο

  Αν περιμένεις να δεις μια κλασική Bentley ή μια Delahaye του 1900 δεν θα τις βρεις στο Lane Motor Museum του Νάσβιλ, γιατί εκεί υπάρχουν τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που έχεις δει ποτέ

  13:23 27/11

  Δοκιμή Mazda MX-5 2.0: Natura 2.000

  Δεν μιλάμε για δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης, αλλά για μια αυθεντική οδηγική συνταγή που περιλαμβάνει δίλιτρο, ζωηρό ατμοσφαιρικό μοτέρ σε ένα λαχταριστό roadster περιτύλιγμα. Η αγνότητα του Mazda...

  13:20 27/11

  Το Praga Bohema είναι το τσέχικο supercar των 700 ίππων

  Το Praga Bohema είναι ένα νέο supercar που έρχεται από την Τσεχία, αλλά δεν είναι αστείο γιατί η Praga είναι μια εταιρεία καθόλου άγνωστη και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα.

  13:19 27/11

  Το αεροπλάνο της Goodyear που ήθελε φούσκωμα για να πετάξει

  Πώς λειτουργούσαν, ο θάνατος ενός πιλότου και γιατί ξεφούσκωσε το project.

  13:18 27/11

  Hyundai N: Ήταν πολλά τα λεφτά, Albert

  Όσο αναπνέουμε αναθυμιάσιες βενζίνης ελπίζουμε, χάρη στην "Αγία Τριάδα" της Hyundai και το rollercoaster του Αχλαδόκαμπου.

  13:48 26/11

  EKO Ράλλυ Ακρόπολις: 7-10 Σεπτεμβρίου στο WRC του 2023

  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WRC του 2023 με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να διατηρεί την ημερομηνία του, καθώς θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

  13:47 26/11

  Πώς με συνδρομή 1.200 δολάρια ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο

  Έφτασε λοιπόν η εποχή που το αυτοκίνητό μας θα γίνεται πιο γρήγορο πληρώνοντας για update του λογισμικού και βουαλά 1 δλ. κάτω τα 0-100 km/h.

  13:45 26/11

  Fisker Ocean: Δείτε πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  Σε αυτό το εξαιρετικό timelapse video βλέπουμε σε 3 λεπτά πώς κατασκευάζεται στις εγκατάστασεις της Magna/ Steyr το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fisker Ocean.

  13:43 26/11

  Αφιέρωμα "Baby-Benz": Η Mercedes 190 Ε έγινε 40 ετών

  Λόγω ηλικίας δεν είναι πια τόσο baby αλλά παραμένει "baby" για την Mercedes που με αυτήν την μικρομεσαία μπερλίνα αύξησε το κοινό της.

  11:03 25/11

  Ο Lewis Hamilton "διαλύει" Nissan GTR Skyline R34

  Ωραίες αυτοκινητιστικές στιγμές πέρασε ο Lewis Hamilton στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιαπωνία καθώς οδήγησε ένα Nissan GTR Skyline R34.

  11:02 25/11

  Η μεγάλη επιστροφή: Αυτή είναι η BMW 3.0 CSL των 560 ίππων

  Αυτό το αυτοκίνητο το περιμέναμε χρόνια. Υποτίθεται ότι η είναι η πεμπτουσία της BMW και είναι πισωκίνητη με χειροκίνητο κιβώτιο.

  11:00 25/11

  Το Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη το 2023

  Θα είναι ένα από τα τρία SUV της Honda που θα έρθουν στην Ευρώπη το 2023, εκ των οποίων το ένα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

  10:49 24/11

  Ο Cristiano Ronaldo έχει όποιο αυτοκίνητο έχεις ονειρευτεί

  Η συλλογή αυτοκινήτων του Cristiano Ronaldo περιλαμβάνει ένα supercar από κάθε κατασκευαστή και μερικές φορές όχι μόνο ένα

  10:47 24/11

  Abarth 500e: Μίνι ηλεκτρικό hot hatch με 155 ίππους

  Άραγε τι θα έλεγε ο Carlo Abarth αν του έδειχναν ένα ηλεκτρικό Abarth; Πιθανόν να έλεγε; "και ο ήχος;". Στο νέο ηλεκτρικό hot hatch λύθηκε και αυτό το πρόβλημα