Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 03-Νοε-2021 10:16

    H υψηλότερη βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης IIHS για το Mazda CX-5

    H υψηλότερη βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης IIHS για το Mazda CX-5
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Mazda CX-5 του 2021 είναι το μόνο μοντέλο που έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας ("Good") από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) αφού διαγωνίστηκαν 20 SUV μέσω μιας νέας αυστηρότερης δοκιμής πλευρικής πρόσκρουσης. Ο αμερικανικός οργανισμός, ο οποίος διεξήγαγε τις αυστηρότερες δοκιμές σύγκρουσης για πρώτη φορά, υπογράμμισε ότι το CX-5 διακρίθηκε μεταξύ της ομάδας των οχημάτων μοντέλου 2020 και 2021.

    "Το Mazda CX-5 ήταν κορυφαίο σε επιδόσεις", ανέφερε το IIHS σε δηλώσεις του. "Η δομή του οχήματος κρατήθηκε εξαιρετικά καλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι αερόσακοι έκαναν πολύ καλή δουλειά προστατεύοντας τα κεφάλια των ανδρείκελων δοκιμής σύγκρουσης και υπήρξε πολύ μικρή εισβολή στο διαμέρισμα επιβατών, πράγμα που σημαίνει μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού. Έτσι θα θέλαμε να δούμε όλα τα οχήματα να αποδίδουν στο μέλλον." 

    Η νέα δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης χρησιμοποιεί βαρύτερο φράγμα από τον προκάτοχό της (1.900 κιλά έναντι 1.500 κιλά) ταξιδεύει με υψηλότερη ταχύτητα (60 χλμ./ώρα έναντι 50 χλμ./ώρα) και παράγει 82% περισσότερη ενέργεια συντριβής από την προηγούμενη δοκιμή. Το φράγμα επανασχεδιάστηκε επίσης για να αντικατοπτρίζει καλύτερα ένα σύγχρονο SUV ή φορτηγό που συγκρούεται στις πόρτες ενός οχήματος και στον πυλώνα Β. 

    Η Mazda παρουσιάζει εμπορικά το CX-5 2022 με ένα μεγαλύτερο εύρος συστημάτων ασφαλείας i-Activsense. Το νέο μοντέλο αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του αυτοκινήτου που δοκιμάστηκε από το IIHS. Σε αυτό προστίθενται συστήματα όπως το Cruising &T raffic Support (CTS), το οποίο βοηθά στη μείωση της κόπωσης του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα βοηθώντας με λειτουργίες πεντάλ και διεύθυνσης, καθώς και μια εξελιγμένη έκδοση των Adaptive LED Headlights (ALH) παρέχοντας πιο έντονο έλεγχο στη διανομή του φωτός. Η αρχιτεκτονική Skyactiv-οχημάτων επόμενης γενιάς της Mazda είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενισχύει την ασφάλεια και την άνεση του CX-5 του 2022. Το επερχόμενο μοντέλο σηματοδοτεί επίσης την εισαγωγή του Mazda intelligent Drive Select (Mi-Drive), μιας νέας τεχνολογίας που επιτρέπει την επιλογή διαφορετικών λειτουργιών κίνησης με το πάτημα ενός διακόπτη. Διαφορετικά, η Mazda προσθέτει μια σειρά βελτιώσεων σχεδιασμού και άνεσης στο βραβευμένο κόμπακτ SUV, το οποίο αντιπροσωπεύει το 21% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

    Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών ασφαλείας που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο στις ΗΠΑ. Όλα τα Mazda του 2021 που έχουν δοκιμαστεί από το IIHS μέχρι στιγμής βαθμολογούνται ως TOP SAFETY PICK+, δηλαδή κατέχουν την υψηλότερη δυνατή συνολική βαθμολόγηση του ιδρύματος. Εκτός από το CX-5, αυτά περιλαμβάνουν τα Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 και Mazda CX-30. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    19:00 08/11

    Όλα όσα ξέρουμε για το ηλεκτρικό pickup των 28.000 ευρώ από την Ford

    Τον περασμένο Αύγουστο, η Ford ήρθε να ταράξει τα νερά ανακοινώνοντας ένα προσιτό ηλεκτρικό pickup και μια συνολικά νέα προσέγγιση στη γραμμή παραγωγής και πλέον, είναι σε θέση να μας δώσει...

    17:30 08/11

    F1 GP Βραζιλίας Sprint: Lando in, Oscar out

    Ο Lando Norris πήρε εύκολα το Sprint στην Βραζιλία, αλλά η νίκη του αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω της εγκατάλειψης του Oscar Piastri και μαντέψτε ποιος τον πλησίασε.

    15:00 08/11

    Γέφυρα 80 ετών έκλεισε και χρειάζεται άμεσα μελέτη στατικότητας

    Σε απίστευτη ταλαιπωρία έχουν μπει οι κάτοικοι ένος αγροτικού χωριού στην βόρεια Ελλάδα από τη στιγμή που έκλεισε η γέφυρα που το ένωνε με τον υπόλοιπο κόσμο.

    13:30 08/11

    Δοκιμή Dongfeng Box: Νέος μνηστήρας στα ηλεκτρικά πόλης

    Το Box στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία των 42 kWh προβάλλει ως μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική επιλογή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας να επιδείξει και μια ανέλπιστα premium ποιότητα...

    12:00 08/11

    Το ηλεκτρικό hypercar της GAC έκανε ρεκόρ Guinness

    Ένα σπάνιο αλλά πολύ ενδεικτικό ρεκόρ σημείωσε το GAC Hyptec SSR, το ηλεκτρικό supercar μιας νέα φίρμας και στην Ελλάδα.

    10:30 08/11

    F1 GP Βραζιλίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

    Η F1 πλησιάζει στο φινάλε της και το κυρίως πιάτο μιας τριπλής μονομαχίας τώρα αρχίζει. Συγκεκριμένα από την Βραζιλία που προσφέρει πάντα συγκινήσεις και εκπλήξεις.

    17:24 07/11

    Η Honda επιμένει θερμικά και φτιάχνει νέο κινητήρα V6

    Η Honda ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα V6 για τα επόμενα υβριδικά της μοντέλα, με 30% καλύτερη κατανάλωση και ισχυρότερη επιτάχυνση, αποδεικνύοντας ότι η εποχή των θερμικών συνόλων δεν έχει τελειώσει.

    15:59 07/11

    Ελληνική εταιρεία χορηγός της Ferrari στο WEC

    Πρόκειται για αναβαθμισμένη χορηγία καθώς η εταιρεία ήταν ήδη παρούσα στο πρωτάθλημα Ferrari Challenge στην Ευρώπη.

    14:21 07/11

    Νέες συλλήψεις από το YouTube-Μοτοσυκλέτες με 250 χλμ./ώρα στην Αττική Οδό

    Άλλο ένα περιστατικό επικίνδυνης οδήγησης εξιχνίασε η Τροχαία καθώς συνέλαβε δύο αναβάτες μοτοσυκλέτας που πήγαιναν με 250 χλμ.ώρα στην Αττική Οδό.

    12:30 07/11

    Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 100 μέρες δοκιμή-αν δεν σου αρέσει το επιστρέφεις

    Η Volkswagen προκαλεί τους οδηγούς να γνωρίσουν στην πράξη την ηλεκτροκίνηση χωρίς τον φόβο της δέσμευσης, μέσω ενός τολμηρού προγράμματος που ονομάζεται ID. Promise.

    10:50 07/11

    Απάτη με μεταχειρισμένα της Audi-τι καταγγέλει η εταιρεία

    Ενημέρωση με εντυπωσιακά αναλυτικές λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα η Audi σχετικά με διαδικτυακές απάτες που περιλαμβάνουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της φίρμας.

    18:00 06/11

    Αποστολή στο Παρίσι: Αποκαλύφθηκε το νέο Renault Twingo

    Η Renault αποκάλυψε το νέο Twingo, που μοιάζει πολύ με το πρώτο αλλά πλέον είναι ηλεκτρικό, με ακόμα καλύτερους χώρους και τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

    16:30 06/11

    Στην Τουρκία θα κατασκευάζεται best seller υβριδικό SUV

    To plug-in υβριδικό SUV που διέπρεψε στις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Τουρκία.

    15:00 06/11

    Νέα λειτουργία στο Google Maps θα αλλάξει την πλοήγηση

    Η πλοήγηση του μέλλοντος έρχεται στο Polestar 4 μέσω της νέας λειτουργίας Live Lane Guidance της Google, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει την οδήγηση πιο έξυπνη και ασφαλή.

    13:30 06/11

    Έρχεται η Bentley Continental GT Supersports-τι θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της

    Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser της νέας Continental GT Supersports, η οποία επιχειρεί μια σημαντική στροφή στη φιλοσοφία του μοντέλου, όντας η πρώτη πισωκίνητη Supersports που θα...

    12:11 06/11

    Ανάκληση 300.000 plug-in υβριδικών αυτοκινήτων λόγω πυρκαγιάς

    Η ανάκληση αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αλλά αφορά plug-in υβριδικά μοντέλα που είναι αρκετά δημοφιλή και στον υπόλοιπο κόσμο.