Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 03-Νοε-2021 10:16

    H υψηλότερη βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης IIHS για το Mazda CX-5

    H υψηλότερη βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης IIHS για το Mazda CX-5
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Mazda CX-5 του 2021 είναι το μόνο μοντέλο που έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας ("Good") από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) αφού διαγωνίστηκαν 20 SUV μέσω μιας νέας αυστηρότερης δοκιμής πλευρικής πρόσκρουσης. Ο αμερικανικός οργανισμός, ο οποίος διεξήγαγε τις αυστηρότερες δοκιμές σύγκρουσης για πρώτη φορά, υπογράμμισε ότι το CX-5 διακρίθηκε μεταξύ της ομάδας των οχημάτων μοντέλου 2020 και 2021.

    "Το Mazda CX-5 ήταν κορυφαίο σε επιδόσεις", ανέφερε το IIHS σε δηλώσεις του. "Η δομή του οχήματος κρατήθηκε εξαιρετικά καλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι αερόσακοι έκαναν πολύ καλή δουλειά προστατεύοντας τα κεφάλια των ανδρείκελων δοκιμής σύγκρουσης και υπήρξε πολύ μικρή εισβολή στο διαμέρισμα επιβατών, πράγμα που σημαίνει μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού. Έτσι θα θέλαμε να δούμε όλα τα οχήματα να αποδίδουν στο μέλλον." 

    Η νέα δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης χρησιμοποιεί βαρύτερο φράγμα από τον προκάτοχό της (1.900 κιλά έναντι 1.500 κιλά) ταξιδεύει με υψηλότερη ταχύτητα (60 χλμ./ώρα έναντι 50 χλμ./ώρα) και παράγει 82% περισσότερη ενέργεια συντριβής από την προηγούμενη δοκιμή. Το φράγμα επανασχεδιάστηκε επίσης για να αντικατοπτρίζει καλύτερα ένα σύγχρονο SUV ή φορτηγό που συγκρούεται στις πόρτες ενός οχήματος και στον πυλώνα Β. 

    Η Mazda παρουσιάζει εμπορικά το CX-5 2022 με ένα μεγαλύτερο εύρος συστημάτων ασφαλείας i-Activsense. Το νέο μοντέλο αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του αυτοκινήτου που δοκιμάστηκε από το IIHS. Σε αυτό προστίθενται συστήματα όπως το Cruising &T raffic Support (CTS), το οποίο βοηθά στη μείωση της κόπωσης του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα βοηθώντας με λειτουργίες πεντάλ και διεύθυνσης, καθώς και μια εξελιγμένη έκδοση των Adaptive LED Headlights (ALH) παρέχοντας πιο έντονο έλεγχο στη διανομή του φωτός. Η αρχιτεκτονική Skyactiv-οχημάτων επόμενης γενιάς της Mazda είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενισχύει την ασφάλεια και την άνεση του CX-5 του 2022. Το επερχόμενο μοντέλο σηματοδοτεί επίσης την εισαγωγή του Mazda intelligent Drive Select (Mi-Drive), μιας νέας τεχνολογίας που επιτρέπει την επιλογή διαφορετικών λειτουργιών κίνησης με το πάτημα ενός διακόπτη. Διαφορετικά, η Mazda προσθέτει μια σειρά βελτιώσεων σχεδιασμού και άνεσης στο βραβευμένο κόμπακτ SUV, το οποίο αντιπροσωπεύει το 21% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

    Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών ασφαλείας που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο στις ΗΠΑ. Όλα τα Mazda του 2021 που έχουν δοκιμαστεί από το IIHS μέχρι στιγμής βαθμολογούνται ως TOP SAFETY PICK+, δηλαδή κατέχουν την υψηλότερη δυνατή συνολική βαθμολόγηση του ιδρύματος. Εκτός από το CX-5, αυτά περιλαμβάνουν τα Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 και Mazda CX-30. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:30 28/09

    Ε-car: Η Ευρώπη θα φτιάξει μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο-απάντηση στα κινεζικά εισαγόμενα

    Την δική της απαντήση στην Κίνα ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει μικρό και προσιτό αυτοκίνητο και θα ξεκινήσει επαφές με τους κατάλληλους ανθρώπους.

    17:00 28/09

    Woven City: Η φουτουριστική πόλη της Toyota έχει τους πρώτους της κατοίκους

    Η πρωτοποριακή πόλη Woven City της Toyota, έχει ήδη τους πρώτους κατοίκους της οι οποίοι σύντομα θα απολαμβάνουν τις μετακινήσεις του μέλλοντος.

    15:30 28/09

    Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το ασύλληπτο ρεκόρ ταχύτητας του YangWang U9 Xtreme

    Ο Marc Basseng μιλάει στο Top Gear για το σπουδαίο επίτευγμα του ρεκόρ ταχύτητας με το ηλεκτρικό Yangwang U9 Xtreme και λέει πως "θα μπορούσε να είχε κρατήσει το γκάζι πατημένο για άλλο 1,5...

    14:00 28/09

    Ο Verstappen κέρδισε στο ντεμπούτο του σε αγώνες GT3 στο Nurburgring

    Χωρίς να δυσκολευτεί και με μια εντυπωσιακή προσπέραση στην εκκίνηση ο Max Verstappen ήταν κυρίαρχος στο ντεμπούτο του σε αγώνες GT3 στο Nurburgring.

    12:30 28/09

    Πώς τα φώτα ενός αυτοκινήτου καθορίζουν το επίπεδο ασφάλειας

    Από τα ταπεινά φώτα αλογόνου έως τα πανίσχυρα Laser, η τεχνολογία των φώτων έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, ανεβάζοντας όχι μόνο το επίπεδο ασφάλειας αλλά και της τιμής.

    10:56 28/09

    Maybach V12 Edition: Δείτε πόσες μέρες χρειάζεται για να βαφτεί η συλλεκτική λιμουζίνα

    Με κύριο χαρακτηριστικό της την απόλυτη χειροποίητη πολυτέλεια στην κατασκευή η Mercedes παρουσίασε την συλλεκτική Maybach V12 Edition.

    18:00 27/09

    Τέλος εποχής για θρυλικό μοντέλο μετά από 36 χρόνια

    Ένα μοντέλο που έχει αγαπηθεί και στην Ελλάδα ιδιαίτερα και έχει τον δικό του χαρακτήρα ολοκλήρωσε την παραγωγή του μετά απο 36. Ακολουθεί ένα ακόμη, σε τρεις εβδομάδες, από την ίδια εταιρεία.

    16:30 27/09

    Ευρώπη: Οι Κινέζοι εδραιώνουν την κυριαρχία τους στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Οι κινεζικές φίρμες εξακολούθησαν και τον Αύγουστο να πουλάνε σαρωτικά ηλεκτρικά και plug-in αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

    15:00 27/09

    5χρονο παιδί οδηγεί Lamborghini Revuelto με 312 km/h (video)

    Τι συμβαίνει όταν το παιδί ενός πρωταθλητή στο πρωτάθλημα μοτοσικλετών Supersport βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του; Δείτε το απίστευτο βίντεο του μόλις 5 ετών γιού του Kenan Sofuoglu να οδηγεί...

    13:30 27/09

    Το δράμα του Lewis Hamilton-δύσκολες ώρες για τον Roscoe

    Βαριά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο Roscoe, ο διάσημος σκύλος του Lewis Hamilton και ο επτά φορές πρωταθλητής F1 μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

    12:04 27/09

    "Μαύρη μέρα" για το εργασιακό της Ευρώπης-προμηθευτής αυτοκινήτων απολύει 13.000 εργαζομένους

    Έτσι χαρακτηρίζει το σωματείο IG Metal στην Γερμανία την απόφαση μεγάλης προμηθευτικής εταιρείας στον κλάδο του αυτοκινήτου να αποδεσμεύσει 13.000 εργαζομένους.

    10:30 27/09

    Το νέο τεύχος του TopGear στα περίπτερα

    Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Top Gear με την εφημερίδα Κεφάλαιο.

    18:05 26/09

    Audi Q3: Πρεμιέρα στην Ελλάδα-σε ποια κεντρικά σημεία θα το δείτε από κοντά

    Μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ξεχωριστή καμπάνια οργάνωσε η Kosmocar για την παρουσίαση του νέου Audi Q3 στην Ελλάδα. Δείτε που μπορείτε να δείτε από κοντά το νέο SUV.

    16:36 26/09

    Συγκινητική επιστροφή του Romain Grosjean στην F1

    O Romain Grosjean οδήγησε μονοθέσιο της F1 για πρώτη φορά μετά το συγκλονιστικό ατύχημα του Μπαχρέιν το 2020 στην πιο συγκινητική επιστροφή της F1.

    15:00 26/09

    Η Xiaomi ετοιμάζει SUV επιδόσεων με 1.000 ίππους

    Η δυναμική είσοδος της Xiaomi στην αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζεται όσο η εταιρεία πλησιάζει στο παγκόσμιο άνοιγμά της στην αγορά

    13:30 26/09

    Δοκιμή Toyota Corolla Cross 1.8: Εμβληματικό όνομα σε αμάξωμα SUV

    Η κατηγορία των C-SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά και η Toyota διαθέτει εκεί δύο προτάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά, το C-HR και την Corolla Cross.