Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Οκτ-2021 11:39

  Fiat: Τα νέα (500)RED, Casa 500 και La Pista 500

  Fiat: Τα νέα (500)RED, Casa 500 και La Pista 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρώπη απέκτησε το μεγαλύτερο κρεμαστό της κήπο, με τα εγκαίνια του La Pista 500, ενός πάρκου που δημιουργήθηκε στην οροφή του ιστορικού εργοστασίου στο Lingotto της Fiat, ο οποίος αποτελείται από 40.000 φυτά. Παράλληλα, η Fiat πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Casa 500, ενός ιδιαίτερου χώρου που μιλά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του θρυλικού 500, αλλά και η αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού (500)RED.

  Στην εκδήλωση, τους John Elkann, Πρόεδρος της Stellantis, Olivier François, Fiat CEO και Stellantis CMO και Ginevra Elkann, Πρόεδρος της Pinacoteca Agnelli, συνόδευσε ο θρύλος της ροκ μουσικής σκηνής και συνιδρυτής της (RED), Bono.

  Η πρωτοβουλία (RED), πήρε το όνομα της από το χρώμα της επείγουσας ανάγκης και ιδρύθηκε από τους Bono και Bobby Shriver το 2006 με στόχο να ενεργοποιήσει τις εταιρείες στον αγώνα κατά του AIDS. Σήμερα ο οργανισμός μάχεται, τόσο κατά του AIDS, όσο και κατά της πανδημίας του COVID με συνεργάτες όπως οι Amazon, Anova Culinary, Apple, Bank of America, Louis Vuitton, Montblanc, Vespa, αλλά και η Stellantis.

  Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή ημέρα, ο Πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, δήλωσε σχετικά: "Το Τορίνο έχει πλέον ένα νέο μουσείο, το οποίο εστιάζει σε ένα πραγματικό ορόσημο της Ιταλίας όπως είναι το Fiat 500, αλλά και ένα νέο κήπο προσβάσιμο για όλους. Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε στο Mirafiori για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η "πράσινη" μεταμόρφωση του Lingotto, αποτελούν στοιχεία της δέσμευσης της Stellantis να ηγηθούμε της αλλαγής που συντελείται στον κόσμο της αυτοκίνησης και να προσφέρουμε σε όλους τα οφέλη μια βιώσιμης και προηγμένης αυτοκίνησης".

  Από την πλευρά του, ο Olivier Francois, CEO της Fiat και CMO της Stellantis ανέφερε: "Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Lingotto. Διαχρονικά αποτελούσε σημείο αναφοράς για την ιστορία της Fiat και σήμερα, φυτεύουμε εδώ το σπόρο για το μέλλον μας, με το Casa 500, το νέο μουσείο του αγαπημένου μοντέλου της μάρκας και το La Pista 500, το μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης. Παράλληλα παρουσιάζουμε για πρώτη φορά το νέο ηλεκτρικό (500)RED, το πρώτο (RED) αυτοκίνητο στον κόσμο."

  Με αφορμή την παρουσία του γνωστού μουσικού και ακτιβιστή Bono στην εκδήλωση, ο Francois, συμπλήρωσε: "Σήμερα μαζί με τον Bono κάνουμε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού (500)RED. Η αποστολή αυτού του αυτοκινήτου είναι να προστατεύει τον πλανήτη και τους ανθρώπους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί με την (RED) κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Παράλληλα γιορτάζουμε ένα εξαιρετικό εμπορικό αποτέλεσμα για τη FIAT, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί την 1η σε πωλήσεις μάρκα του ομίλου Stellantis με περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις μέσα στο 2021. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τη δύναμη της Stellantis, μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Από το 2023 η FIAT θα παρουσιάζει σε ετήσια βάση τουλάχιστον ένα μοντέλο ανά έτος και το κάθε ένα από αυτά θα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση."

  H Πρόεδρος της Pinacoteca Agnelli, Ginevra Elkann δήλωσε: "Το Lingotto είναι ένα μαγικό μέρος και ένα σύμβολο του εκβιομηχανισμού της Ιταλίας, το οποίο μετεξελίχθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής. Πριν από χρόνια, το έργο του Renzo Piano το έκανε προσβάσιμο για όλους, με χώρους όπως εκείνοι που φιλοξενούν τη συλλογή έργων τέχνης των Giovanni και Marella. Σήμερα το Lingotto κάνει ένα νέο ξεκίνημα, συνδέοντας την αρχική του ταυτότητα με το όραμα για το μέλλον. Με τις Casa 500 και La Pista 500, το Lingotto επικοινωνεί στο κοινό το όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον και τη σύνδεση μεταξύ της τέχνης και του περιβάλλοντος."

  Τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση, ο Bono, συνιδρυτής της (RED), δήλωσε: "Η συνεργασία μας με τις Fiat, Jeep και Ram αποτελεί ένα ισχυρό στήριγμα για τον αγώνα της (RED) ενάντια στις πανδημίες. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι 15 χρόνια μετά την ίδρυση της (RED) αντιμετωπίζουμε ένα νέο ιό, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο το να βλέπουμε ότι ο ιός του AIDS είναι ακόμα ζωντανός. Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Αφρικής έχει πλήρως εμβολιαστεί, ενώ στην Ευρώπη και την Αμερική υπάρχουν πλήθος εμβολίων. Πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα για βοηθήσουμε τα εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια, φάρμακα και ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας. Γιατί πολύ απλά, αν η πανδημία δεν νικηθεί παντού, κανένας δεν θα είναι ασφαλής πουθενά. Σήμερα μια από τις πλέον εμβληματικές αυτοκινητοβιομηχανίες δηλώνει ότι θέλει να βοηθήσει στην εξάλειψη του COVID-19 και με το νέο (500)RED κάνουν πράξη την πρόθεση τους με τον πλέον "πράσινο" τρόπο."

  Casa 500: Το μέλλον εμπνέεται από την παράδοση: H Casa 500 είναι ένας νέος εκθεσιακός χώρος που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο της Pinacoteca Agnelli, Πρόεδρος της οποίας είναι η Ginevra Elkann. Ένας χώρος 700 τ.μ. που παίζει με τις μνήμες, τα συναισθήματα, το όνειρα και την ιστορία μιας πόλης και ενός αυτοκινήτου. Του Fiat 500. Αναζητώντας τις ρίζες αυτού του ορόσημου για την αυτοκινητιστική κουλτούρα, η Casa 500, περιγράφει με ξεκάθαρο τρόπο πως το παρελθόν μπορεί να εμπνεύσει το μέλλον. Μέσα από τρεις γενιές, το 500 έφερε επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου και άλλαξε τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει τις αστικές μετακινήσεις. Στον 4ο όροφο της Pinacoteca Agnelli και με θέα στην πίστα του Lingotto, η Casa 500, διηγείται αυτή την ιστορία και παράλληλα τιμά το περιβάλλον, όντας κατασκευασμένη από οικολογικά υλικά, αλλά και έξυπνες λύσεις που προστατεύουν τον πλανήτη, όπως οι επιφάνειες που καθαρίζουν τον αέρα από τους ρύπους και τα έπιπλα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους πλαστικά απορρίμματα που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα. Η Casa 500 σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα Lab71, με επικεφαλής τον Massimiliano Gotti Porcinari, ενώ περιλαμβάνει συνολικά 8 θεματικές ενότητες.

  Fiat

  Ο κρεμαστός κήπος La Pista 500: Με περισσότερα από 40.000 φυτά, η θρυλική οροφή του εργοστασίου του Lingotto μετατράπηκε στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης. Η La Pista 500, βρίσκεται στο χώρο που κάποτε οι μηχανικοί του εργοστασίου δοκίμαζαν τα αυτοκίνητα που μόλις είχαν ολοκληρώσει το ταξίδι τους στην γραμμή παραγωγής, χώρος που από σήμερα θα είναι προσβάσιμος για όλους. Εφαρμόζοντας μια σειρά καινοτόμων ιδεών στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργεια, το έργο του αρχιτέκτονα Benedetto Camerana και του βοτανολόγου Cristiana Ruspa, απλώνεται στην κυκλική διαδρομή των 1,2χλμ., η οποία βρίσκεται 28 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Επτά στρέμματα που είναι γεμάτα από 300 είδη φυτών και δίνουν νέα πνοή, σε ένα χώρο που στο παρελθόν αποτέλεσε ορόσημο της βιομηχανικής επανάστασης και σήμερα αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο ως σύμβολο της προστασίας του πλανήτη.

  Fiat

  Η οικογένεια (500)RED: Οι Fiat, Jeep και Ram ενώνουν τις δυνάμεις τους με την (RED), διαθέτοντας τουλάχιστον 4 εκ. δολάρια για την περίοδο 2021 – 2023, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του Global Fund, ενάντια στις πανδημίες του AIDS και του COVID-19. Με αυτό τον τρόπο η απόκτηση ενός αυτοκινήτου της οικογένειας (500)RED γίνεται μια πράξη με ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η (RED) από το 2006 έχει βοηθήσει περισσότερα από 220 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και η συμβολή των Fiat, Jeep και Ram θα ενισχύσει προγράμματα που σώζουν ζωές. Με τη συνεργασία τους με την (RED), οι μάρκες μαζί με τους πελάτες τους ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις πανδημίες.

  Η νέα οικογένεια μοντέλων (500)RED, έχει ως πρωταγωνιστή το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500. Ένα όχημα που αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος με έναν ολιστικό τρόπο. Η ειδική αυτή έκδοση ξεχωρίζει με το κάθισμα του οδηγού να είναι σε κόκκινο χρώμα και εκείνα των επιβατών σε μαύρο, δίνοντας το μήνυμα της πρόσκλησης να πάρουμε στα χέρια μας το τιμόνι της αλλαγής. Παράλληλα όλα τα μοντέλα της οικογένειας (500)RED, το υβριδικό (500)RED, το (500X)RED και το (500L)RED, εφοδιάζονται με μια σειρά καινοτόμων στοιχείων, όπως το ειδικό φίλτρο καμπίνας που εξουδετερώνει του ιούς και τα βακτήρια σε ποσοστό άνω του 99,9%, αλλά και ειδικές επενδύσει από το οικολογικό ύφασμα Seaqual®, οι οποίες όπως και τα το τιμόνι και η επένδυση του χώρου αποσκευών έχουν ειδική αντιβακτηριακή επεξεργασία.  Τέλος, μια προσωποποιημένη επιστολή σε κάθε αγοραστή μοντέλου της σειράς, υπογεγραμμένη από τους Olivier François και Bono, θα τους καλωσορίζει στην οικογένεια (RED), πιστοποιώντας το θετικό κοινωνικό αποτύπωμα της αγοράς τους.

  Fiat

  (500 Iride)RED το scooter της οικογένειας 500: Η οικογένεια (500)RED φέρνει και ένα νέο μέλος έκπληξη, το οποία λειτουργεί σαν ένα συμπληρωματικό μέσο μετακίνησης. Το scooter (500 Iride)RED ξεχωρίζει για τον καινοτόμο σχεδιασμό του και είναι διαθέσιμο προς αγορά, τόσο κατά τη διάρκεια απόκτησης ενός Fiat (500)RED, όσο και ως αξεσουάρ. Το ηλεκτρικό πτυσσόμενο  scooter είναι σχεδιασμένο ώστε να χωρά με ευκολία στο χώρο αποσκευών του 500 και να προσφέρει άνετες, ευέλικτες και με μηδενικούς ρύπους μετακινήσεις στα κέντρα των πόλεων. Με συνολικό βάρος μόλις 15 κιλά, αυτονομία 30χλμ. και χρόνο φόρτισης μόλις 4,5 ωρών, το (500 Iride)RED, αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα αυτής της ξεχωριστής σειράς αυτοκινήτων.

  Fiat

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:08 16/10

  Αυτό είναι το νέο Ford Focus

  Το νέο Ford Focus εισάγει μια νέα εκφραστική σχεδίαση σε συνδυασμό με μία πιο άνετη, πιο συμμετοχική και πάντοτε κορυφαία στην κατηγορία του οδηγική εμπειρία.

  20:15 15/10

  8-11 Σεπτεμβρίου 2022 το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

  Για τις 8-11 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2022.

  09:14 15/10

  Η Ford εγκαινιάζει στην Ελλάδα την πρώτη Εικονική Έκθεση Αυτοκινήτων

  Σχεδιάζοντας καινοτόμα "εργαλεία" επικοινωνίας και εξυπηρέτησης για τους πελάτες της στην Ελλάδα, η Ford εγκαινιάζει την πρώτη Εικονική Έκθεση Αυτοκινήτων.

  08:58 15/10

  H Lancia ECV2 σαγηνεύει με την άγρια ομορφιά της

  H Lancia... αναστάτωσε τη λίμνη του Como με την ECV2, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωτότυπα της δεκαετίας του 1980 με σαφείς αναφορές στο χώρο των ράλι.

  12:34 14/10

  H Mazda ανακοινώνει τα νέα της μοντέλα για την Ευρώπη

  Η Mazda επεκτείνει την παρουσία της στην κατηγορία των SUV μοντέλων στην αγορά της Ευρώπης. Και όχι μόνο.

  09:00 14/10

  Ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo C40 Recharge στο Βέλγιο

  Ξεκίνησε στη Γάνδη του Βελγίου η παραγωγή του νέου C40 Recharge, του δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Volvo.

  06:48 13/10

  Πρεμιέρα για τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer

  Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer εμφανίζεται στη δεύτερη πλέον γενιά της αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς και με σημαντικές καινοτομίες σε τεχνολογικό επίπεδο.

  06:41 13/10

  Ιστορικά χρώματα Mulliner για την Bentley

  Η Mulliner αναβίωσε μια σειρά ιστορικών χρωμάτων από το ένδοξο παρελθόν της Bentley, με αφορμή την επέτειο 70 χρόνων του κέντρου σχεδιασμού της μάρκας.

  09:24 12/10

  Στην Ελλάδα το νέο Fiat 500X Dolcevita

  Για πρώτη φορά, το 500Χ. το SUV της σειράς 500 της Fiat, αποκτά την έκδοση Dolcevita, με ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή.

  08:43 12/10

  To νέο 308 σηματοδοτεί τα 211 χρόνια ιστορίας της Peuegot

  To νέo Peugeot 308 αποτελεί ένα μοντέλο ορόσημο για τη γαλλική εταιρεία που φέτος γιορτάζει 211 ιστορίας.

  10:43 11/10

  Sold out η νέα Alfa Romeo Giulia GTA

  Ολοκληρώθηκε η διαθεσιμότητα της νέας συλλεκτικής Alfa Romeo Giulia GTA, με τις 500 αριθμημένες μονάδες του μοντέλου να βρίσκουν το νέο τους σπίτι.

  10:21 11/10

  Τα μυστικά του νέου Honda H-RV

  Το νέο Honda HR-V εξελίχθηκε μηχανολογικά με έμφαση στη μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης και της άνεσης σε όλες τις συνθήκες.

  13:16 10/10

  Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Renault Arkana;

  To νέο Renault Arkana είναι ένα ευρύχωρο, σπορ και υβριδικό SUV με μοναδικά για την κατηγορία του προσόντα, πέραν του σχεδιασμού του.

  10:50 09/10

  Aυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης από την Ford

  Αισθητήρες εγκατεστημένοι στις υποδομές βοηθούν τα οχήματα της Ford να κινούνται και να παρκάρουν αυτόνομα σε χώρους στάθμευσης.

  09:46 08/10

  Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του ηλεκτρικού Born

  To νέο Born είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra και κατασκευάζεται για την περίσταση επί γερμανικού εδάφους.

  09:37 08/10

  Η Ford είναι η Νο 1 εταιρεία σε πωλήσεις στην Ελλάδα στα LCV

  Το ελληνικό αγοραστικό κοινό συνεχίζει να δείχνει την ξεκάθαρη προτίμηση και εμπιστοσύνη του στα κορυφαία και προηγμένα επαγγελματικά μοντέλα της γκάμας Ford.