Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 19:34

    EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Πανηγυρική εκκίνηση

    EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Πανηγυρική εκκίνηση
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τα φώτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στράφηκαν χθες στην Αθήνα, όπου δόθηκε η εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), με μεγάλο χορηγό την ΕΚΟ.

    Έτσι, μετά από 8 χρόνια απουσίας από το αγωνιστικό ημερολόγιο του θεσμού, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριακού Μητσοτάκη και άλλων επισήμων, που με την παρουσία τους έδωσαν πανηγυρικό χαρακτήρα στην όλη εκδήλωση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΟ, ως η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας καυσίμων που στηρίζει διαχρονικά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στάθηκε δίπλα στον κορυφαίο αγώνα της χώρας στα κρίσιμα χρόνια που προηγήθηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα και τώρα, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, παρέχει και φέτος -ως μεγάλος χορηγός- τα εχέγγυα για τη μόνιμη επιστροφή του "EKO Acropolis Rally” , του "Rally of Gods” όπως δικαίως αποκαλείται πλέον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA, όπου δικαιωματικά ανήκει.

    Το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που έχει διοργανώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια πήρε το "πράσινο φως" με ένα υπερθέαμα πρωτόγνωρο ακόμα και για τον κόσμο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

    Acropolis

    Η αφρόκρεμα του WRC αλλά και οι πρωταγωνιστές των ελληνικών αγώνων πέρασαν τη ράμπα της αφετηρίας, σηματοδοτώντας την αναγέννηση ενός θεσμού οικείου, που τόσο είχε λείψει στους απανταχού φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τίμησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την παρουσία του, δίνοντας την εκκίνηση στον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier, που ανέβηκε πρώτος στη ράμπα. Τη σκυτάλη διαδοχικά πήραν ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και βέβαια ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λεύτερης Αυγενάκης, που πίστεψε όσο κανείς στη δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει στον κορυφαίο θεσμό Ράλλυ στον κόσμο. 

    Acropolis

    Στη συνέχεια o Yπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσαν εκκίνηση στα επόμενα πληρώματα.

    Την τελετή εκκίνησης τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτείας, καθώς και των χορηγών του αγώνα.

    Λίγο πριν από την εκκίνηση οι κ. Μητσοτάκης και Αυγενάκης φωτογραφήθηκαν με τους οδηγούς 1ης προτεραιότητας, σε μία ακόμη κίνηση υποστήριξης της καμπάνιας για την οδική ασφάλεια της FIA, #3500LIVES.

    Αμέσως μετά, τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, για αυτό που αντικειμενικά έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό: την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα που ανέδειξε την Ελλάδα κυριολεκτικά σε κάθε άκρη της Γης. Μια εικόνα σχεδόν απόκοσμη, εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε να προέρχεται από κινηματογραφική ταινία.

    Η καρδιά της Αθήνας χτύπησε δυνατά, με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να δίνουν μάχη με το χρονόμετρο και ταυτόχρονα να χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας "πέρασε" μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, η οποία σείστηκε από ήχο κινητήρων και πλημμύρισε από μυρωδιά ελαστικών. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, που αυθόρμητα αγκάλιασε με θέρμη το πρωτοποριακό εγχείρημα, δημιούργησε ατμόσφαιρα εορταστική, μοναδική, καθιστώντας πέραν πάσης αμφιβολίας σαφές πως το "Ράλλυ των Θεών" επέστρεψε στον τόπο του.

    Acropolis

    "Οι θεατές μού έδωσαν ενέργεια", δήλωσε ο Sebastien Ogier, ο οποίος με χρόνο 51,5 δλ. κέρδισε την ειδική διαδρομή μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Elfyn Evans και 8 δέκατα του δευτερολέπτου από τον τρίτο, Kalle Rovanpera.

    Η επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δε θα μπορούσε να γίνει με πιο εμφατικό τρόπο. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Πλέον, η προσοχή όλων για τις επόμενες τρεις ημέρες στρέφεται στα ελληνικά βουνά. Για περισσότερα από 290 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε 14 απαιτητικές ειδικές διαδρομές, οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την απόλυτη μάχη με το χρονόμετρο, στοχεύοντας να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, του πιο σκληρού αγώνα του WRC.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 21/12

    Επίσημο: Αυτό είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota Urban Cruiser

    Τετρακίνητο και με αυτονομία έως 426 χλμ. παρουσιάστηκε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota Urban Cruiser, ένα SUV πόλης με διευρυμένες δυνατότητες.

    16:00 21/12

    Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου-πού βρίσκεται και πόσα χιλιόμετρα είναι

    Τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου 320 χλμ. με 265 γέφυρες και 17 τούνελ είναι το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου που βρίσκεται σε επαρχία της Κίνας.

    14:00 21/12

    Η Nissan αλλάζει την ασύρματη φόρτιση κινητού στο αυτοκίνητο και την κάνει χρήσιμη

    Το νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού Qi2 της Nissan, λειτουργεί με μαγνήτες, ενεργή ψύξη και ισχύ 15W και υπόσχεται γρηγορότερη και κυρίως αξιόπιστη φόρτιση εν κινήσει.

    12:00 21/12

    Η Mercedes έφτιαξε ένα Unimog πιο εντυπωσιακό και από G-Class

    Το Unimog κλείνει 80 χρόνια και το γιορτάζει με ένα concept που αποδεικνύει ότι μπορεί με την ίδια άνεση να σκαρφαλώνει σε βράχια και να παρκάρει μπροστά σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

    10:30 21/12

    Lancia: Αντί για νέα μοντέλα λανσάρει ένα συλλεκτικό ρολόι HF

    Η Lancia επιχειρεί να ξυπνήσει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της, όχι όμως με ένα αυτοκίνητο όπως θα περίμεναν όλοι, αλλά με ένα συλλεκτικό ρολόι με το σήμα HF στο καντράν του.

    18:00 20/12

    Tο πρώτο ευρωπαϊκό sedan της BYD έρχεται με αυτονομία 1.050 χλμ.

    H BYD κάνει την έκπληξη με το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο της για την Ευρώπη καθώς παρουσίασε το Seal 5 DM-i ένα υβριδικό sedan.

    16:00 20/12

    Η Geely άνοιξε κέντρο οδικής ασφάλειας με 5 ρεκόρ Γκίνες

    Βροχή, καταιγίδα, ομίχλη ή τυφώνας. Δεν υπάρχουν συνθήκες που να μην μπορεί να προσομοιάσει το νέο κέντρο οδικής ασφάλειας της Geely για αυτό έχει ήδη 5 ρεκόρ Γκίνες.

    14:00 20/12

    H Alpine ετοιμάζει "πολύ συναρπαστικά νέα" μέσα στο 2026

    Οι εορτασμοί των 70 ετών της Alpine ολοκληρώνονται για το 2025 με το τελευταίο video της σειράς στο οποίο μαθαίνουμε πως η φίρμα ετοιμάζεται για ανακοινώσεις μέσα στο 2026.

    12:00 20/12

    Νέο ρεκόρ στη Laguna Seca από 3D εκτυπωμένο hypercar-κατέρριψε τον χρόνο του Koenigsegg

    Η κόντρα μεταξύ Czinger και Koenigsegg στη Laguna Seca συνεχίζεται, όμως αυτή τη φορά η Jesko καλείται να καλύψει μια διαφορά 2 δευτερολέπτων στην επόμενή της απόπειρα.

    10:34 20/12

    Hamilton και Leclerc πρωταγωνιστούν στην καμπάνια του Chivas Regal (video)

    Δύο κορυφαία brand παγκοσμίως παρουσιάζουν σε μια κοινή καμπάνια την αφοσίωσή τους στην ομαδικότητα που κρύβεται πίσω από κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα.

    18:00 19/12

    Αποστολή στη Φλωρεντία: Οδηγούμε το υβριδικό Toyota Aygo X Hybrid

    H Toyota έκανε ακόμα μια έξυπνη κίνηση και λάνσαρε το Aygo Χ Hybrid και πλέον είναι η μόνη φίρμα με υβριδικό αυτοκίνητο στo Α segment. Πήγαμε μέχρι την Φλωρεντία για να το οδηγήσουμε και αυτές είναι...

    16:30 19/12

    Έτσι είναι οι "έξυπνες" κάμερες κυκλοφορίας-πού μπήκαν οι πρώτες στην Αθήνα (εικόνες)

    Παρουσία του Περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά μπήκαν οι πρώτες"έξυπνες" κάμερες τεχνητής νοημοσύνης σε φανάρια της Αθήνας. Καταγράφουν τις παραβάσεις για κόκκινο και στέλνουν εικόνες και βίντεο.

    15:00 19/12

    Δοκιμή DS No4 Hybrid: Η premium εναλλακτική στα μικρομεσαία

    Το μικρομεσαίο DS Νο4 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο, με σχεδίαση εμπνευσμένη από το κορυφαίο No8 και πλήρη γκάμα συστημάτων κίνησης.

    13:30 19/12

    Renault: Έως 2.500 ευρώ εορταστική έκπτωση-δείτε ποια μοντέλα αφορά

    Η ραχοκοκαλιά της Renault στην ελληνική αγορά είναι τώρα διαθέσιμη με σημαντική έκπτωση καθώς η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει τις καλύτερες ημέρες εορτών.

    12:00 19/12

    Νεκρός οδηγός αγώνων και η οικογένειά του σε αεροπορικό δυστύχημα

    Ο θρύλος του Nascar, Greg Biffle έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με αεροπλάνο στρο οποίο επέβαινε όλη η οικογένειά του. Θρήνος στο αμερικανικό motorsport.

    10:30 19/12

    Ποιοι κερδίζουν από την στροφή της Ευρώπης για τους θερμικούς κινητήρες

    Μετά από έντονες πιέσεις, η ΕΕ έκανε πίσω στην πλήρη απαγόρευση των θερμικών κινητήρων από το 2035, δίνοντας ανάσα στους θερμικούς κινητήρες. Πώς επηρεάζονται κατασκευαστές, χώρες και η αγορά των EV.