Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 10:15
Ολοκληρώθηκαν οι αναγνωρίσεις του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Όπως τόνισαν όλα τα πληρώματα, κύριο χαρακτηριστικό ήταν η λάσπη, λόγω του βροχερού καιρού στην περιοχή της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες.
Δηλώσεις οδηγών μετά το πέρας των Αναγνωρίσεων:
1 SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA: "Αν ο αγώνας διεξαγόταν τώρα, θα ήταν πολύ δύσκολος. Ας δούμε πώς θα είναι ο καιρός για το ράλλυ. Αν όμως μείνει όπως τώρα, θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο".
33 ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN: "Αυτήν τη στιγμή οι ειδικές διαδρομές είναι βρεγμένες και προφανώς αρκετά λασπωμένες. Νομίζω πως αν συνεχιστεί έτσι ο καιρός, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, ιδιαίτερα με την κατανομή ελαστικών που έχουμε διαθέσιμη".
11 THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE: "Προφανώς είναι δύσκολο να κάνουμε καλά σχόλια λόγω του καιρού. Εννοώ πως τα πάντα είναι γεμάτα με λάσπη, εκτός από τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, που είναι λίγο έως πολύ στεγνές. Οπότε προς το παρόν οι συνθήκες είναι πολύ πονηρές, και είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα είναι κατά τη διάρκεια του αγώνα".
69 KALLE ROVANPERÄ/JONNE HALTTUNEN: "Ο καιρός είναι αρκετά δύσκολος τώρα. Οι συνθήκες θα είναι πονηρές, και πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό, κατά τη διάρκεια του αγώνα".
8 OTT TÄNAK/MARTIN JÄRVEOJA: "Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ λασπωμένες αυτήν τη στιγμή. Το οδόστρωμα είναι λασπωμένο, οπότε είναι και αρκετά "σπασμένο”".
18 TAKAMOTO KATSUTA/KEATON WILLIAMS: Οι Takamoto Katsuta και Keaton Williams δε θα ξεκινήσουν τον αγώνα, λόγω ενός έκτακτου οικογενειακού προβλήματος του Βρετανού συνοδηγού, ο οποίος έπρεπε να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιάπωνας οδηγός ολοκλήρωσε τις αναγνωρίσεις.
"Ασφαλώς είναι κάπως απογοητευτικό, όμως η ζωή και η υγεία είναι ό,τι σημαντικότερο. Ελπίζω η οικογένεια του Keaton να είναι καλά, τίποτε άλλο. Ασφαλώς δεν είναι καλή κατάσταση, όμως πρέπει να το αποδεχθώ και να εστιάσω στο επόμενο ράλλυ. Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ δύσκολες".
44 GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON: "Οι ειδικές διαδρομές δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Σε ορισμένα σημεία κάναμε τις αναγνωρίσεις στα τυφλά, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν στον αγώνα. Όμως ναι, θα είναι ενδιαφέρον".
6 DANI SORDO/CANDIDO CARRERA: "Οι ειδικές διαδρομές είναι λασπωμένες, και πρόκειται για παράξενο Ακρόπολις. Δεν ξέρω. Ακόμη και αν έχουμε καλό καιρό, ο δρόμος δε θα αλλάξει πολύ. Οπότε θα είναι πονηρά φέτος".
16 ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL: "Νομίζω πως οι ειδικές διαδρομές θυμίζουν το Ράλλυ Ουαλίας. Ειλικρινά, είναι αρκετά δύσκολα με τη βροχή, αφού το έδαφος είναι μαλακό και λασπωμένο. Είναι κρίμα γιατί οι ειδικές διαδρομές είναι πραγματικά ωραίες, όμως σίγουρα θα είναι μια μεγάλη πρόκληση".
7 PIERRE-LOUIS LOUBET/FLORIAN HAUT-LABOURDETTE: "Σίγουρα, οι ειδικές διαδρομές είναι λασπωμένες και πολύ δύσκολες. Αν παραμείνει αυτή η κατάσταση, θα είναι ένας σκληρός αγώνας. Οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Προς το παρόν, περιμένουμε".
9 JOURDAN SERDERIDIS/FRED MICLOTTE: "Οι ειδικές διαδρομές είναι σε κακή κατάσταση. Νομίζω πως ο μόνος τρόπος θα είναι να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε".
20 ANDREAS MIKKELSEN/ELLIOTT EDMONDSON: "Ναι, είναι πολύ λασπωμένα. Όμως νομίζω πως θα στεγνώσει για τον αγώνα, και θεωρώ πως θα είναι καλύτερα. Πήραμε μια ιδέα από τις ειδικές διαδρομές, όμως είναι δύσκολo να κάνεις σημειώσεις με αυτό τον καιρό. Κάναμε το καλύτερο δυνατό".
21 MADS OSTBERG/TORSTEIN ERIKSEN: "Οι ειδικές διαδρομές καθαυτές φαίνονται πολύ ωραίες. Απλώς η κατάσταση που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή κάνει τις ειδικές διαδρομές πολύ πονηρές. Είναι κρίμα, γιατί νομίζω πως θα ήταν ένα πραγματικά ωραίο Ακρόπολις, πολύ πιο καθαρό, λίγο πιο γρήγορο και όχι τόσο σκληρό όσο γνωρίζαμε. Όμως είναι έτσι, ελπίζω ότι θα στεγνώσουν λίγο προς το Σαββατοκύριακο, και ευελπιστούμε πως (θα είναι) λίγο καλύτερα".
22 MARCO BULACIA/MARCELO OHANNESIAN: "Νομίζω ότι θα πρόκειται για το πιο απαιτητικό χωμάτινο ράλλυ που θα κάνω φέτος. Ανυπομονώ".
23 NIKOLAY GRYAZIN/KONSTANTIN ALEKSANDROV: "O καιρός στις αναγνωρίσεις ήταν έτσι. Δεν είναι εύκολα, αλλά ελπίζουμε πως θα είναι καλύτερα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Περάσαμε τρεις μεγάλες ημέρες, όμως τελικά φτάσαμε στο τέλος των αναγνωρίσεων και περιμένουμε τον αγώνα".
26 SEAN JOHNSTON/ALEX KIHURANI: "Οι ειδικές διαδρομές είναι υπέροχες και οι συνθήκες τις καθιστούν πολύ πονηρές. Θα προτιμούσα να ήταν στεγνά - είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο λασπωμένες συνθήκες. Με το αυτοκίνητο αναγνωρίσεων η πρόσφυση ήταν χαμηλή. Ελπίζω ότι θα είναι πιο διασκεδαστικό και εύκολο με τα αγωνιστικά. Οπότε ανυπομονώ".
27 GEORG LINNAMÄE/JAMES MORGAN: "Ο αγώνας είναι αρκετά δύσκολος αλλά διασκεδαστικός, οπότε ανυπομονώ. Υπήρχε πολλή λάσπη στις ειδικές διαδρομές. Αν ο καιρός συνεχίσει έτσι, θα είναι πολύ δύσκολα κατά τη διάρκεια του αγώνα".
28 OLIVER SOLBERG/AARON JOHNSTON: "Σίγουρα, οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ λασπωμένες. Κάθε ημέρα είναι διαφορετική και δύσκολη. Νομίζω πως η Παρασκευή είναι πολύ σκληρή. Το Σάββατο είναι όμορφο, όπως και η Κυριακή. Όμως αυτήν τη στιγμή τα πάντα είναι πολύ λασπωμένα και βρεγμένα. Οι σημερινές ειδικές διαδρομές, o Ταρζάν και η μεγάλη (Πύργος) είναι πολύ λασπωμένες, οπότε είναι βέβαιο πως δε θα είναι εύκολα".
29 LEO URLICHICH/TOM WOODBURN: "Είτε θα υπάρχουν πολλές πέτρες και σκληρό (οδόστρωμα), ή θα υπάρχουν πολύ γλιστερές συνθήκες, οι οποίες είναι προφανώς απρόβλεπτες. Η ΕΔ Ελευθεροχώρι μας έδειξε πως στην ίδια ειδική διαδρομή, ορισμένα σημεία έχουν τρελή λάσπη και άλλα είναι στεγνά, τουλάχιστον στην αγωνιστική γραμμή, ενώ σε σημεία κάτω από δέντρα, παραμένει τρελή λάσπη. Θα είναι πρόκληση".
58 MOLLY TAYLOR/SEBASTIAN MARSHALL: "Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ βρεγμένες αυτήν τη στιγμή, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί σε μερικές ημέρες. Όμως, είναι μια καλή πρόσκληση".
Μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ξεχωριστή καμπάνια οργάνωσε η Kosmocar για την παρουσίαση του νέου Audi Q3 στην Ελλάδα. Δείτε που μπορείτε να δείτε από κοντά το νέο SUV.
O Romain Grosjean οδήγησε μονοθέσιο της F1 για πρώτη φορά μετά το συγκλονιστικό ατύχημα του Μπαχρέιν το 2020 στην πιο συγκινητική επιστροφή της F1.
Η δυναμική είσοδος της Xiaomi στην αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζεται όσο η εταιρεία πλησιάζει στο παγκόσμιο άνοιγμά της στην αγορά
Η κατηγορία των C-SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά και η Toyota διαθέτει εκεί δύο προτάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά, το C-HR και την Corolla Cross.
Η χαμηλή ζήτηση στην αγορά αυτοκινήτου οδηγεί σε παύση εργασίας σε έξι ευρωπαϊκά εργοστάσια για τον μεγαλύτεορ όμιλο αυτοκινήτων.
Ένας θρύλος της κλασικής αυτοκίνησης ξαναζωντανεύει στην Ελλάδα. Το "1000 Miglia", αποτελεί το πιο διάσημο event ιστορικών αυτοκινήτων και έρχεται στην Ελλάδα για να προσφέρει μια ανεπανάληπτη...
Το πρόβλημα στον κλιματισμό ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έφερε στο προσκήνιο την πολιτική της εταιρείας να πληρώνει ένα ποσό στους πελάτες της, προκειμένου να μην προσφεύγουν στη...
Η Mercedes αλλάζει σχέδια, παρατείνοντας τη ζωή του βασικού της μοντέλου και ετοιμάζοντας ένα νέο, πιο προσιτό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από την CLA.
O επικεφαλής ανάπτυξης μεγάλης φίρμας ανέφερε πως με το AI η εταιρεία του θα φτιάχνει αυτοκίνητα με τις ταχύτητες που φτιάχνονται τα γερμανικά bretzel.
Μετά την αναβίωση του fortwo ως #2, η Smart έρχεται να επιβεβαιώσει επίσημα την προσθήκη στη γκάμα της ενός ακόμη ονόματος από το παρελθόν της, που θα πλαισιώσει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.
Τα ανταλλακτικά αερόσακων της κινεζικής εταιρείας DTN μπορεί να είναι έως και 10 φορές φτηνότερα από τα γνήσια, αλλά μια σειρά ατυχών περιστατικών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.
Ένα ακόμη μεγάλο όνομα από τον χώρο των supercars αναμένεται να ενδώσει στην τάση των SUV, παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση το 2027, ακολουθούμενη από ένα sedan 2+2 θέσεων.
Ανατροπή έχουμε στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η άνοδος συγκεκριμένης ευρωπαϊκής φίρμας είναι εντυπωσιακή και αφήνει πίσω την Tesla -όμως το Model Y εξακολουθεί να είναι πρώτο σε...
Η Carpoint μεταμορφώνει το Dacia Bigster σε ένα μυώδες και επιθετικό SUV, με πακέτα που το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο στον αστικό δρόμο όσο και στα δύσκολα off road μονοπάτια.
Η ανακοίνωση του 2022 για τη νέα γενιά των 718 Boxster και Cayman, ήταν πως θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, όμως η αναθεώρηση της στρατηγικής της Porsche φαίνεται πως δεν επηρεάζει μόνο τα SUV.
Η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει την δική της παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και να αποκτήσει ακόμη πιο περίοπτη θέση στην παραγωγική διαδικασία που αφορά την Ευρώπη.