Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 03-Αυγ-2021 10:28

    Η Audi δοκιμάζει το ηλεκτρικό RS Q e-tron για το Ράλι Ντακάρ

    Η Audi δοκιμάζει το ηλεκτρικό RS Q e-tron για το Ράλι Ντακάρ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι δοκιμές του RS Q e-tron, του ηλεκτρικού πρωτότυπου με το οποίο η Audi θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Ράλι Ντακάρ, τον Ιανουάριο του 2022, ξεκίνησαν. Η Audi έχει ένα μεγαλεπήβολο στόχο: να είναι ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί όχημα με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα σε συνδυασμό με έναν αποτελεσματικό μετατροπέα ενέργειας, ανταγωνιζόμενη ευθέως αντίπαλους με συμβατικά οχήματα, σε ένα από τα πιο δύσκολα ράλι στον κόσμο. 

    "Το quattro άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στη συνέχεια, η Audi ήταν η πρώτη μάρκα που κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Τώρα, θέλουμε να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στο Ράλι Ντακάρ, ενώ δοκιμάζουμε και αναπτύσσουμε περαιτέρω την τεχνολογία e-tron σε ακραίες συνθήκες", λέει ο Julius Seebach, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Audi. "Το RS Q e-tron δημιουργήθηκε από ένα λευκό φύλλο χαρτιού σε χρόνο ρεκόρ και αντιπροσωπεύει το Vorsprung durch Technik".

    Και μόνο το μέγεθος των ειδικών διαδρομών στο Ράλι Ντακάρ σε καθημερινή βάση, που φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, αντιπροσωπεύει από μόνο του μία πρόκληση. Επειδή δεν υπάρχουν ευκαιρίες φόρτισης στην έρημο, στο Audi RS Q e-tron, υπάρχει ο εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας TFSI από το DTM, ο οποίος μέρος ενός μετατροπέα ενέργειας που φορτίζει την μπαταρία υψηλής τάσης κατά την οδήγηση. Δεδομένου ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί στην ιδιαίτερα αποδοτική περιοχή μεταξύ 4.500 και 6.000 σ.α.λ., η ειδική κατανάλωση είναι πολύ κάτω από 200 γραμμάρια ανά kWh.

    Το Audi RS Q e-tron είναι εξοπλισμένο τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα με μονάδα κινητήρα/γεννήτριας (MGU) που δανείζεται από το μονοθέσιο e-tron FE07 της Audi στη Formula E, με μικρές μόνο τροποποιήσεις ειδικά για το Ράλι Ντακάρ. Μία τρίτη MGU, ίδιου σχεδιασμού, είναι μέρος του μετατροπέα ενέργειας και χρησιμεύει για την επαναφόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης κατά την οδήγηση. Επιπλέον, ενέργεια ανακτάται και κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Η μπαταρία ζυγίζει περίπου 370 κιλά και έχει ενεργειακή χωρητικότητα περίπου 50 kWh.

    Το Audi RS Q e-tron διαθέτει μία και μόνη σχέση μετάδοσης, με το λογισμικό να αναλαμβάνει την κατανομή ροπής μεταξύ των αξόνων, δημιουργώντας ένα εικονικό και ελεύθερα ρυθμιζόμενο κεντρικό διαφορικό, το οποίο έχει το πλεονέκτημα της εξοικονόμησης βάρους και χώρου. Οπτικά, το Audi RS Q e-tron διαφέρει επίσης σημαντικά από τα συμβατικά πρωτότυπα του Ντακάρ, όντας πιο φουτουριστικό.

    "Στόχος μας ήταν ένα πρωτότυπο που συμβολίζει το Vorsprung durch Technik και το μέλλον της μάρκας μας", δήλωσε ο Juan Manuel Diaz, επικεφαλής της Motorsport Design στην Audi.

    Audi

    Το πρωτότυπο Audi RS Q e-tron συμμετέχει ήδη σε ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών, που περιλαμβάνει συμμετοχές σε cross-country αγώνες. Όπως δήλωσε ο Sven Quandt, επικεφαλής της ομάδας Q Motorsport με την οποία συνεργάζεται η Audi στην εξέλιξη του πρωτότυπου, "το κλειδί της επιτυχίας, εκτός της αξιοπιστίας που είναι πρωταρχικής σημασίας, είναι η επικοινωνία όλων των διαφορετικών συστημάτων μεταξύ τους, καθώς το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα επιδόσεων, σε ένα τόσο δύσκολο τερέν όπως η έρημος, διακρίνεται για την πολυπλοκότητά του".

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 02/02

    Mercedes-AMG: Δοκιμάζεται το δεύτερο μοντέλο "Mythos"-μια πανίσχυρη CLE

    Σε σκανδιναβικό τοπίο δοκιμάζει τα όρια του νέου μοντέλου της σειράς Mythos η Mercedes-AMG, δίνοντας μια πρώτη, "άγρια" γεύση της συνέχειας του PureSpeed.

    16:05 02/02

    Lexus: Διακοπή παραγωγής για εμβληματικό μοντέλο

    Η Lexus ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά GT της εποχής μας, καθώς το LC με τον ατμοσφαιρικό V8 ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω παρακαταθήκη το design, τον ήχο και τον...

    12:22 02/02

    Το εργόστασιο που φτιάχνει 1.400 αυτοκίνητα κάθε μέρα

    Το πιο παραγωγικό εργοστάσιο της BMW στην Ευρώπη είναι αυτό του Ρέγκενσμπουργκ με ένα αυτοκίνητο κάθε 57 δευτερόλεπτα και συνολικά 1.400 την ημέρα.

    12:00 02/02

    Η VW αλλάζει το όνομα του ID.4 και επαναφέρει μια σταθερή αξία

    Η VW μας είχε ενημερώσει εδώ και μερικούς μήνες για την πρόθεσή της να αλλάξει τη στρατηγική ονοματοδοσίας των ηλεκτρικών της μοντέλων, τα οποία πλέον θα διαθέτουν κανονικά ονόματα αντί για αριθμούς.

    10:30 02/02

    Κίνα: Το Tesla Model 3 έπεσε από την κορυφή των πωλήσεων-ποιο ηλεκτρικό το εκθρόνισε

    Μετά από 6 χρόνια κυριαρχίας στην Κίνα, το Tesla Model 3 υποχώρησε σε πωλήσεις στη δεύτερη θέση στην κατηγορία σεντάν, ενώ απειλείται και το νέο της εγχείρημα, το SUV.

    18:00 01/02

    Οδηγούμε σε δρόμο και πίστα το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ

    Ταξιδέψαμε μέχρι την Ισπανία και οδήγησαμε το επετειακό Golf GTI Edition 50 σε δρόμο και πίστα και πλέον ξέρουμε πώς είναι στη θέση του οδηγού το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ.

    16:00 01/02

    Τι αλλάζει στα εργοστάσια της Audi για μεγαλύτερη παραγωγή αυτοκινήτων

    Χωρίς να απαρνείται την ανθρώπινη παρουσία στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά "ποντάροντας" στη συνεργασία με τους εργαζόμενους για υψηλές αποδόσεις και ευελιξία, η Audi αναβαθμίζει τον τρόπο λειτουργίας...

    14:00 01/02

    Skoda Epiq: Αυτό είναι το mini SUV των 25.000 ευρώ

    Όταν έρθει στην αγορά, το Epiq θα αποτελέσει το φτηνότερο ηλεκτρικό Skoda, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει εκπτώσεις στην αυτονομία ή τους χώρους, ανεβάζοντας έτσι ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

    12:00 01/02

    Τι είναι τα "έξυπνα" φανάρια που ζήτησε ο Πρωθυπουργός για λύση στο κυκλοφοριακό

    Το μεσοπρόθεσμο μέτρο που πρότεινε ο πρωθυπουργός για την βελτίωση της εικόνας στους δρόμους της Αθήνας έχει προοπτική, αλλά και αρκετή οργάνωση και συντήρηση. Σε ποια πόλη της Ελλάδας...

    10:26 01/02

    Γιατί τα έξυπνα ελαστικά είναι το next big thing στην ασφάλεια

    Ελαστικά που μετρούν πρόσφυση, φθορά και συνθήκες δρόμου σε πραγματικό χρόνο, γίνονται πηγή δεδομένων και υπόσχονται καλύτερη ασφάλεια και έλεγχο, φιλοδοξώντας να αλλάξουν όσα ξέραμε για την οδήγηση.

    18:00 31/01

    Η Mercedes γιορτάζει 140 χρόνια καινοτομίας στο αυτοκίνητο

    Η Mercedes-Benz γιορτάζει 140 χρόνια από την ημέρα που ο Carl Benz ξεκίνησε μια πορεία που κατέληξε να δείχνει τον δρόμο στην καινοτομία, ποιότητα και ασφάλεια στα αυτοκίνητα.

    16:30 31/01

    Δρόμος DN6: Μια διεθνής καρμανιόλα στη Ρουμανία με τραγικά στατιστικά

    Ο δρόμος που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα με το βαν των οπαδών του ΠΑΟΚ αποτελεί διεθνή σύνδεση των Βαλκανίων με τον διάσημο αυτοκινητόδρομο Α1 της Ευρώπης.

    14:30 31/01

    Η Lamborghini Diablo με κινητήρα W16 που άλλαξε την ιστορία της Bugatti

    Το παρασκήνιο πίσω από τον πιο διάσημο ίσως κινητήρα του 21ου αιώνα και η Lamborghini Diablo που έμελε να ανοίξει τον δρόμο για την Bugatti Veyron και την εποχή των 16 κυλίνδρων.

    12:30 31/01

    Στην Ελλάδα το νέο Renault Clio-αυτές είναι οι τιμές και οι εκδόσεις του

    To νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα. Υβριδικό, πιο premium και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο από ποτέ επιστρέφει το γαλλικό best seller. Δείτε τις τιμές του.

    10:30 31/01

    Η νέα Bentley Continental GT S αποχαιρετά τον W12 για έναν υβριδικό V8

    Μην βιαστείτε να τα βάψετε μαύρα, καθώς ο νέος υβριδικός V8 των 4.0 λίτρων μπορεί να μην ακούγεται σαν τον W12, όμως αποδίδει 130 ίππους παραπάνω και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα.

    18:00 30/01

    CUPRA: Νέες τιμές και κίνητρα αγοράς στην Ελλάδα σε όλα τα μοντέλα

    Η Τεχνοκάρ Μ.Α.Ε.Ε. φέρνει νέες ανταγωνιστικές τιμές στα best sellers και δυνατά bonus στα Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της CUPRA, κάνοντας ένα "restart" στις τιμές.