Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 18:19

    To VW Golf στην κορυφή της Ευρώπης για το 2020

    To VW Golf στην κορυφή της Ευρώπης για το 2020
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Και στην όγδοη γενιά του, το νέο VW Golf συνεχίζει… ακάθεκτο την επιτυχημένη εμπορική του πορεία. Το μοντέλο-θρύλος της VW, για άλλη μια χρονιά, βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη, με 312.000 παραδόσεις σε πελάτες μέσα στο 2020. Το δημοφιλές μοντέλο "ανέβασε” τις πωλήσεις του από το φθινόπωρο και μετά, με το λανσάρισμα οκτώ νέων εκδόσεων, που συμπλήρωσαν ιδανικά τη γκάμα. 

    Η έναρξη παραγωγής των πιο σπορ εκδόσεων του μοντέλου, δηλαδή των GTI, GTD και GTE, σε συνδυασμό με τη σταθερή δημοφιλία των εξηλεκτρισμένων εκδοχών του, συντέλεσαν ώστε περισσότερα από 179.00 Golf να εισέλθουν στην κυκλοφορία το δεύτερο μισό του περασμένου έτους. Στατιστικά, το ένα στα τρία Golf που πωλήθηκαν το 2020, ήταν μία εξηλεκτρισμένη έκδοση του μοντέλου. 

    Αντίστοιχη ήταν η επιτυχία του νέου Golf και στη Γερμανία, όπου περίπου 134.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες την περασμένη χρονιά. Στην εγχώρια αγορά της VW η υπεροχή της μάρκας ήταν καθολική, καθώς και τις τρεις θέσεις του βάθρου των πωλήσεων κατέκτησαν μοντέλα της – στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Tiguan, με το Passat να ακολουθεί στην τρίτη. 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία και η ποιότητα του Golf όγδοης γενιάς επιδοκιμάστηκε ομόφωνα και από τον ειδικό Τύπο της Γερμανίας, με το compact μοντέλο της VW να κερδίζει την πρώτη θέση και στις 16 συγκριτικές δοκιμές που διοργανώθηκαν από έγκριτους τίτλους του ειδικού Τύπου στη Γερμανία, το 2020. 

    Όσον αφορά στην Ελλάδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το plug-in υβριδικό Golf eHybrid, εξοπλισμένο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα που έχει αυξηθεί κατά 50%, στις 13 kWh, σε σύγκριση με το plug-in υβριδικό μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, Golf Mk7. Με ισχύ 204 ίππους και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, το Golf eHybrid αποτελεί ιδανική επιλογή για στελέχη εταιρειών, καθώς ο χρήστης απαλλάσσεται από τον σχετικό φόρο. 

    VW_03

    Παράλληλα, το mild hybrid Golf eTSI πλέον διατίθεται και στην έκδοση 1.0 eTSI, με ισχύ 110 ίππων και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, με την ΛΤΠΦ να βρίσκεται κάτω από τις 17.000 €, αποτελώντας μία ακόμα ιδανική επιλογή για εταιρικό αυτοκίνητο. 

    Τέλος, στις αρχές της άνοιξης θα κάνουν την εμφάνισή τους στους ελληνικούς δρόμους και τα πρώτα Golf GTI, GTD και GTE, ολοκληρώνοντας έτσι και στη χώρα μας την γκάμα ενός πραγματικά εικονικού μοντέλου της σύγχρονης αυτοκίνησης. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    12:30 21/10

    Toyota: Αυτό είναι το baby Land Cruiser-όλα τα στοιχεία και εικόνες

    Το νέο Toyota Land Cruiser FJ έρχεται στην αγορά ως ένα μικρότερο, πιο προσιτό, αλλά εξαιρετικά ικανό off road μοντέλο, με ισχυρή προσωπικότητα και πρακτικές λύσεις για τους φίλους της περιπέτειας.

    11:03 21/10

    Επίσημο: Το Audi Concept C μπαίνει στην παραγωγή και βγαίνει στον δρόμο

    Η Audi το είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα γίνει, αλλά τώρα το επιβεβαίωσε κιόλας έτσι το Audi Concept C θα είναι η βάση για ένα ηλεκτρικό roadster που θα έρθει στην γκάμα της μελλοντικά.

    16:30 20/10

    Επίσημο: Η F1 θα μεταδίδεται από το Apple TV-Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα αυτό;

    H F1 συμφώνησε με την Apple και παραχωρεί τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής των Grand Prix για την Αμερική στο Apple TV.

    15:05 20/10

    Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο-δείτε το απίστευτο νέο ρεκόρ

    Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις ξεπέρασαν ένα μεγάλο ποσοτικό σημείο αναφοράς.

    13:30 20/10

    Ο Akio Toyoda προβλέπει ένα ζοφερό μέλλον λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Akio Toyoda για το μέλλον αν επικρατήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά. Μιλάει για εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας.

    12:00 20/10

    Ποιός είναι ο Michael Leiters που αναλαμβάνει νέος CEO της Porsche

    Ο Michael Leiters φέρεται επικρατέστερος για επιστροφή στην Porsche ως CEO, αντικαθιστώντας τον Blume μετά από έντονες πιέσεις από την πλευρά των επενδυτών, σε μια κρίσιμη φάση για την γερμανική...

    10:30 20/10

    Η Nissan ονειρεύεται ξανά ένα εντυπωσιακό σπορ coupe στην γκάμα της

    Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Nissan, η ιαπωνική εταιρεία σκέφτεται την επιστροφή ενός σπορ μοντέλου στη γκάμα της, όπως αυτό εκφράστηκε από το concept IDx πριν από 13 χρόνια.

    00:22 20/10

    F1 GP ΗΠΑ: Ο Max Verstappen κέρδισε σαν να ήταν το 2023

    Με την χαρακτηριστική άνεση που μας είχε συνηθίσει το 2023 ο Max Verstappen ολοκλήρωσε νικητής στο Τέξας και συνεχίζει την αναρρίχηση στην κορυφή της βαθμολογίας.

    18:00 19/10

    F1: Αυτός είναι ο αληθινός σεφ της Barilla-πώς μάζευε όλους τους οδηγούς γύρω απο ένα τραπέζι

    Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της F1 παίρνουν όλη την λάμψη αλλά δεν κάνουν όλη την δουλειά και η απόδειξη είναι ο Pasticcino ο σεφ της Formula 1 που πρωταγωνιστεί στην διαφημιστιική ταινία της Barilla.

    16:30 19/10

    Μοτοσυκλετιστής γλιτώνει παρα τρίχα το ατύχημα-δείτε τι κάνει μετά

    Ο οδηγός της χρονιάς βρέθηκε και είναι στην Αγγλία όπου μετακινείται με μοτοσυκλέτα. Δείτε το απίστευτο video που αποδεικνύει πως υπάρχουν γύρω μας καλοί άνθρωποι.

    15:00 19/10

    Τι είναι τα καθίσματα μηδενικής βαρύτητας και ποια εταιρεία τα εξελίσσει

    Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρεσιτεχνίες των τελευταίων ετών στο αυτοκίνητο είναι τα καθίσματα μηδενικής βαρύτητας που είναι πιο άνετα και πιο ασφαλή.

    13:30 19/10

    Το εφεδρικό κιβώτιο ταχυτήτων της Tesla είναι κρυμμένο σε απίθανο σημειο-πως θα το ξεκλειδώσεις

    Επειδή ούτε εσύ μπορεί να έχεις διαβάσει το manual του αυτοκινήτου σου είναι καλό να ξέρεις πως η Tesla έχει εφεδρικό κιβώτιο ταχυτήτων αν ποτέ σβήσει η οθόνη. Και είναι κρυμμένο.

    12:00 19/10

    "Έσπασε" τα ταμεία η δημοπρασία των 42 συλλεκτικών supercars-δείτε πόσα χρήματα άλλαξαν χέρια

    Όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο η δημοπρασία της σπάνιας και εντυπωσιακής συλλογής ενός και μοναδικού συλλέκτη με 42 συλλεκτικά supercars συγκέντρωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    10:31 19/10

    Η άγνωστη ιστορία των 25 Porsche 917 που φτιάχτηκαν για τον δρόμο

    Η Porsche 917 κατασκευάστηκε χάρη σε μια ιστορική απόφαση της Porsche για να μπορέσει να συμμετέχει σε αγώνες αντοχής και δεν βασιζόταν στη λογική, αλλά στην εμμονή να είναι η ταχύτερη.

    21:07 18/10

    F1 GP ΗΠΑ Sprint: Με αυτή την McLaren ο Verstappen πάει για τίτλο

    Ο Max Verstappen ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε ξανά το φιάσκο της McLaren που έχασε και τα δύο της μονοθέσια στην εκκίνηση.

    18:00 18/10

    Δοκιμή BMW X3 xDrive 30e: Με Plug-in σύστημα για πολυτέλεια και οικονομία

    Δεν είναι ηλεκτρικό, όμως μπαίνει στην πρίζα. Η νέα επαφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία της BMW προσφέρει διευρυμένη αυτονομία στην X3 με έναν μικρό συμβιβασμό.