Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2020 13:00

  Ο Christian Haririan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas μας μιλά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

  Ο Christian Haririan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas μας μιλά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνέντευξη στον Δημήτρη Χατζητόλιο

  Ο Christian Haririan ήρθε πριν πέντε χρόνια στην Ελλάδα και ανέλαβε την θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του BMW Group Hellas. Ήταν μια δύσκολη εποχή με την Ελλάδα να δοκιμάζεται. Κάθε φορά όμως που τον συναντούσαμε συνήθως σε εκδήλωση του BMW Group Hellas μας κέρδιζε με την θετική του αύρα αλλά και με τον μοναδικό τρόπο που παρουσίαζε τα αυτοκίνητα των BMW και MINI. Σε λιγότερο από δυο μήνες αυτός ο κύκλος κλείνει. Ο Christian Haririan την 1η Σεπτέμβρη δίνει την σκυτάλη στον Andreas Sieben και θα αναλάβει τη θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του BMW Group Πολωνίας. Πιο χαλαρός από κάθε άλλη φορά μας κάνει την τιμή και μας δίνει μια συνέντευξη όπου μας μιλά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

  -Ποια ήταν η άποψή σας για την Ελλάδα όταν ξεκινήσατε και πώς ήταν το BMW Group Hellas όταν αναλάβατε τον έλεγχο πριν από 5 χρόνια;

  Η αρχική μου εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα επιβεβαιώθηκε όταν έφτασα εδώ για πρώτη φορά. Με συγκίνησαν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις στη ζωή της χώρας που είχε αφήσει πίσω της η ισχυρή ύφεση του 2012. Περπατώντας στην Αθήνα, έβλεπα πολλά καταστήματα εστίασης και μαγαζιά κλειστά και εγκαταλελειμμένα λόγω της κρίσης. Από την άλλη, ερχόμενος στο BMW Group Hellas, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι βρισκόμουν σε έναν ισχυρό όμιλο που παρείχε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας από την BMW Financial Services. Υπήρχε θετικό πνεύμα και ανεβασμένη διάθεση από όλους, ακόμα και στις πιο σκοτεινές ημέρες της ελληνικής οικονομίας.

  bmw

  -Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίσατε αυτά τα 5 χρόνια;

  Οι διαρκείς αλλαγές στη φορολογία, κυρίως από το 2016, δημιουργούσαν συνεχώς ένα ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον. Η κατάργηση του οφέλους της απόσυρσης για υποψήφιους αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων επηρέασε επίσης την αγορά αυτοκινήτου που σημείωνε σταθερή άνοδο το διάστημα εκείνο. Αντιμέτωποι με αυτές τις προκλήσεις, αναλάβαμε άμεση δράση προσφέροντας μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων στον Έλληνα καταναλωτή και δημιουργήσαμε μία στρατηγική με ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού και πολλαπλά οφέλη. 

  bmw

  -Κοιτάζοντας πίσω, θα αλλάζατε κάτι στις αποφάσεις σας;

  Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που λάβαμε στο παρελθόν. Έχουμε ένα εξαιρετικό, Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και μία ενθουσιώδη ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες στις εταιρείες BMW Group Hellas και BMW Financial Services. Λάβαμε σωστές και τολμηρές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένες Προϊοντικές & After Sales Στρατηγικές που απέφεραν επιτυχημένα αποτελέσματα για τον Όμιλο μας.

  bmw

  -Ποια ή ποιες στιγμές θα ξεχωρίζατε κατά τη διάρκειας της 5ετούς θητείας σας;  

  Μεταξύ των πολλών επιτυχημένων projects και εκδηλώσεων που είχαμε αυτά τα 5 χρόνια ήταν το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 1 σε συνεργασία με το Δίκτυο Εμπόρων μας. Ταξιδέψαμε με τους συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα, στα Γιάννενα, στη Λάρισα, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές όμορφες πόλεις, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το συναρπαστικό νέο μοντέλο της πολυτελούς compact κατηγορίας. Η εκτίμηση και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν οι υποψήφιοι πελάτες γι’ αυτό το Roadshow με χαροποίησε ιδιαίτερα.

  bmw

  -Από την εμπειρία σας στην ελληνική αγορά, τι αλλαγές θα προτείνατε στην κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθεί η αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας στο μέλλον;

  Οι στρατηγικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την τωρινή ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, τα plug-in υβριδικά μοντέλα και ένα νέο σύστημα φορολόγησης αυτοκινήτων βρίσκονται σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση. Με σταθερότητα και ένα σαφές σχέδιο δράσης που τονίζει και άλλα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, όπως π.χ. ελεύθερη διέλευση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε  λεωφορειόδρομους στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτου με μία βιώσιμη προσέγγιση. Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες και ο σχεδιασμός σημείων φόρτισης κατά την ανέγερση νέων κτιρίων και κατοικιών. Το σημαντικότερο, η υποδομή και το δίκτυο φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα πρέπει να επεκταθεί σε όλη τη χώρα, ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να ξεπεράσουν το άγχος της αυτονομίας που τους διακατέχει μέχρι σήμερα.

  bmw

  -Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί η ελληνική αγορά στο άμεσο μέλλον;

  Υπάρχει θετική πρόβλεψη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάτι που θα ενισχυθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση έχει κάνει τα απαραίτητα και σωστά βήματα για την ενίσχυση της οικονομίας. Ο τουρισμός είναι σημαντικός πυλώνας για την ανάπτυξη της αγοράς αλλά πρέπει να υποστηρίζεται και από ένα ελκυστικό νομικό πλαίσιο για εγχώριες και ξένες επενδύσεις που μπορούν να δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και σε άλλους τομείς όπως Τεχνολογία, Γεωργία και, γιατί όχι, ακόμα και στο χώρο του Αυτοκινήτου.

  bmw

  -Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς, το BMW Group Hellas βρέθηκε στην κορυφή της αγοράς. Πώς εξηγείτε αυτή την επιτυχία;  

  Είμαστε ένας δυναμικός εισαγωγέας που λειτουργούμε με υψηλό επαγγελματισμό προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή, έχοντας ισχυρή συνεργασία με την BMW Financial Services και το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων μας. Επομένως, είμαστε πολύ ευέλικτοι και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε πρωτοφανείς καταστάσεις που ενέσκηψαν στην αγορά. Η ελκυστική γκάμα μοντέλων BMW και MINI με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, diesel, plug-in υβριδικούς και αμιγώς ηλεκτρικούς, προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή τη ‘Δύναμη της Επιλογής’ (Power of Choice). Συγκεκριμένα μοντέλα από την οικογένεια BMW X όπως η X1, X2, η νέα Σειρά 1, καθώς και η μάρκα MINI με το Countryman και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI (MINI Cooper SE), συνεχίζουν την επιτυχία τους στις πωλήσεις. Είμαστε έτοιμοι εδώ και αρκετό καιρό με μία ολοκληρωμένη γκάμα Plug-in Υβριδικών μοντέλων (PHEV) όπως οι 330e, X3 xDrive30e, X5 xDrive45e, X1 xDrive25e, X2 xDrive25e και θα λανσάρουμε πολλά ακόμα μοντέλα στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες. Με στρατηγικό σχεδιασμό, θετικό ομαδικό πνεύμα και με μία πλήρη γκάμα ελκυστικών μοντέλων κατάλληλων για τη ελληνική αγορά πετύχαμε θαυμάσια αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. 

  bmw 

  -Αυτούς τους τελευταίους μήνες βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις λόγω του COVID-19. Σε τι βαθμό θα επηρεάσει η πανδημία την αυτοκινητοβιομηχανία;

  Παρατηρούμε ότι ο κόσμος έχει γίνει πιο ευαίσθητος στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, κυρίως του αέρα που αναπνέουμε. Η ζήτηση για καθαρή ενέργεια και βιώσιμη μετακίνηση αυξάνεται και η τάση για ηλεκτροκίνηση και ηλεκτροκίνητα οχήματα (plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά) αυξάνεται επίσης και στην Ελλάδα. Επιπλέον, παρατηρείται μία μείωση στη ζήτηση για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ως πρωτοπόρος, το BMW Group ανέπτυξε καινοτόμες και αποδοτικές τεχνολογίες από πολύ νωρίς (με τη Στρατηγική EfficientDynamics και την BMW i) οδηγώντας, επί της ουσίας, τη μεταμόρφωση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. 

  bmw

  -Ποια είναι η πραγματική γνώμη σας για την Ελλάδα τώρα που το ‘ταξίδι’ φτάνει στο τέλος και ποιο ‘κληροδότημα’ αφήνετε στο BMW Group Hellas;

  Η Ελλάδα έχει αποκτήσει τώρα μεγαλύτερη σταθερότητα στην οικονομία και οι τράπεζες επιστρέφουν σε μία κανονικότητα. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης για νέες και υπάρχουσες επιχειρήσεις με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι αφήνω πίσω μου μία θαυμάσια ομάδα που συνεργάζεται αποτελεσματικά με τους συνεργάτες του δικτύου μας με επαγγελματισμό και υψηλό επίπεδο γνώσης της αγοράς αυτοκινήτου. Η χώρα σας θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μου και θα συνεχίσω να την επισκέπτομαι, καθώς ένα μέλος της οικογένειάς μου θα παραμείνει εδώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:39 14/05

  H Cupra μεταφέρει το DNA στη θάλασσα

  Η αντισυμβατική μάρκα και η De Antonio Yachts παρουσίασαν το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

  21:36 14/05

  To BMW Group και η Ford επενδύουν στις solid state μπαταρίες

  Η Solid Power, κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία solid state μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε μία επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις εταιρείες BMW Group, Ford Motor Company...

  21:31 14/05

  Η ηχητική φιλοσοφία της Audi για ακουστική αρμονία

  Για την Audi, ο ήχος του ηχοσυστήματος είναι από τα κεντρικά χαρακτηριστικά της ποιότητας. Πρέπει να είναι φυσικός, υψηλής πιστότητας και απόλυτα προσαρμοσμένος σε κάθε μοντέλο.

  22:36 13/05

  O Pep Guardiola στους "ρυθμούς" του Nissan Leaf

  Όπως εκδηλώνει το πάθος του για τη δουλειά του στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο Pep Guardiola αποκαλύπτει τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες του από την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων.

  22:07 13/05

  Νέος κινητήρας για το Seat Leon

  Η οικογένεια Seat Leon μεγαλώνει, ενισχύοντας τη γκάμα κινητήρων της με περισσότερο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

  21:46 13/05

  Συνεργασία Volvo και NVIDIA

  Η Volvo επεκτείνει τη συνεργασία της με την NVIDIA προκειμένου να κάνει χρήση της NVIDIA DRIVE Orin στα μοντέλα επόμενης γενιάς.

  10:59 13/05

  Πρεμιέρα για τη νέα Skoda Fabia

  Η Skoda αποκάλυψε την ολοκαίνουργια Fabia, στην τέταρτη πλέον γενιά της, σχεδόν 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο του μοντέλου.

  21:11 12/05

  Η μόδα στα χρώματα των αυτοκινήτων και η Mazda

  Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του – στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες.

  21:10 12/05

  Προ των πυλών το νέο Jeep Wrangler 4xe

  Το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, η εξηλεκτρισμένη έκδοση του θρυλικού μοντέλου της της Jeep, βρίσκεται προ των πυλών και της Ευρωπαϊκής αγοράς.

  15:53 11/05

  Το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο της Volvo

  Στοχεύει να εξοικονομεί 1 δισεκατομμύριο κορώνες Σουηδίας (SEK) σε ετήσια βάση και να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 2,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως από το 2025.

  15:50 11/05

  Ανανέωση για το Skoda Kodiaq

  Στην Ελλάδα, το νέο Skoda Kodiaq αναμένεται το φθινόπωρο, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.

  15:45 11/05

  H Honda αποκαλύπτει το νέο HRV e:HEV

  Το νέο HR-V e:HEV υιοθετεί την προηγμένη υβριδική τεχνολογία με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda, που πετυχαίνει ένα συνδυασμό αποδοτικής λειτουργίας και άμεσης απόκρισης.

  19:21 10/05

  H Volkswagen αποκαλύπτει το νέο ID.4 GTX

  Ένα all-rounder SUV, το οποίο είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της μάρκας που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας ID.

  19:17 10/05

  Νέες πρωτοβουλίες και στόχοι για την Honda

  Θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής.

  19:14 10/05

  Ford: Άλμα πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο

  Η Ford κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα κατά 70,7% σε σχέση με τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2020.