Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Δεκ-2019 09:01

  Κοινοπραξία μεταξύ BMW Group και Daimler Mobility AG

  Κοινοπραξία μεταξύ BMW Group και Daimler Mobility AG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα των κοινοπραξιών YOUR NOW το Φεβρουάριο του 2019, οι εταιρίες παραμένουν σε δυναμική πορεία ανάπτυξης: Σχεδόν 90 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν σήμερα τις υπηρεσίες των κοινοπραξιών για car-sharing, ride-hailing, στάθμευση, φόρτιση και πλατφόρμες πολλαπλών μέσων, που προσφέρονται σε περισσότερες από 1.300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

  Οι μέτοχοι χαράσσουν τώρα πορεία για την επόμενη φάση επέκτασης των κοινοπραξιών τους, που θα εστιάσει στην κερδοφόρα ανάπτυξη. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται στις ανάγκες των πελατών και κατατάσσονται σε τρεις πυλώνες: 1. FREE NOW. 2. SHARE NOW. 3. PARK NOW & CHARGE NOW. Η δημιουργία ενός νέου οργανισμού – ομπρέλας, που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2020, θα υποστηρίξει την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των τριών πυλώνων.

  Ο Rainer Feurer, Senior Vice President Investment BMW Group δήλωσε: "Ως μέτοχοι, πιστεύουμε ακράδαντα ότι συνδυάζοντας τις υπηρεσίες σε τρεις πυλώνες θα ενισχύσουμε την επιρροή και επικέντρωση των κοινοπραξιών σε ένα άκρως ανταγωνιστικό, ραγδαία αναπτυσσόμενο περιβάλλον. Και οι δύο μέτοχοι υποστηρίζουν το επιχειρηματικό μοντέλο YOUR NOW και είναι αποφασισμένοι να αναδείξουν τις κοινοπραξίες τους σε κορυφαίους παίκτες στην αγορά μετακίνησης". Ο Franz Reiner, CEO της Daimler Mobility AG δήλωσε: "Χαράσσουμε πορεία με στόχο τη βιώσιμη κερδοφορία των κοινοπραξιών YOUR NOW. Ταυτόχρονα, οι συνεργασίες είναι όλο και σημαντικότερες για επιτυχία στο χώρο της αγοράς, και από αυτή την άποψη, είμαστε ανοιχτοί για περαιτέρω ανάπτυξη".

  FREE NOW - Έσοδα πλατφόρμας πάνω από δυο δισεκ. ευρώ και σχεδόν 300 εκατομμύρια ταξίδια.

  Η FREE NOW (πρώην mytaxi), από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παρόχους μετακίνησης, που περιλαμβάνει υπηρεσίες taxi & ride-hailing FREE NOW, Beat, Kapten και την υπηρεσία ηλεκτρικών σκούτερ Hive, οδεύει προς κέρδη ρεκόρ για το 2019: Ο ετήσιος δείκτης GMV (ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων, έσοδα πλατφόρμας) θα ξεπεράσει τα δύο δις ευρώ – θεαματική άνοδος από πέρσι. Το 2019, ο όγκος των διαδρομών (δηλ. ο αριθμός των ταξιδιών) ήταν 120% υψηλότερος από το 2018: Η FREE NOW θα έχει ολοκληρώσει σχεδόν 300 εκατομμύρια ταξίδια σε 18 Ευρωπαϊκές και Λατινοαμερικανικές χώρες μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς. Πάνω από 39 εκατομμύρια επιβάτες εκμεταλλεύτηκαν τις υπηρεσίες που προσέφεραν πάνω από 800.000 συνεργαζόμενοι οδηγοί. Στη ανάπτυξη συνετέλεσε επίσης το πολύ επιτυχημένο λανσάρισμα της Beat στην Πόλη του Μεξικού και της Kapten στο Λονδίνο, καθώς και η επέκταση της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων "Ride” της FREE NOW στη Γερμανία, που επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν κράτηση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με οδηγό με σταθερή χρέωση.

  Η FREE NOW βρίσκεται επίσης σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης το 2020: Πρόσθετες υπηρεσίες μετακίνησης όπως ηλεκτρικά σκούτερ (e-scooters), ηλεκτρικά ποδήλατα, car-sharing και δημόσια μέσα μεταφοράς θα ενσωματωθούν στην εφαρμογή, μαζί με τη βασική της δραστηριότητα ride-hailing. Αυτή η ενσωμάτωση λύσεων μετακίνησης πολλαπλών μέσων (multimodal) βασίζεται στην εμπειρία της REACH NOW στο συνδυασμό διαφόρων υπηρεσιών μετακίνησης, με δυνατότητα κρατήσεων σε μία πλατφόρμα ("Mobility-as-a-Service" ή MaaS). Οι υπηρεσίες REACH NOW χρησιμοποιούνται τώρα από περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα σε 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Νότια Γερμανία, οι δυνατότητες on-demand ride-sharing έχουν επεκταθεί σε συνδυασμό με την Karlsruhe Transport Authority (KVV) στο Ettlingen και την εταιρία δημοσίων μεταφορών Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB) στη Στουτγάρδη. Η REACH NOW θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην ανάπτυξη διαφόρων λύσεων μετακίνησης, όπως πλατφόρμες Mobility-as-a-Service και on-demand λύσεις για πόλεις και εταιρίες δημοσίων μεταφορών.

  Συστηματική εξέλιξη της SHARE NOW, συνέχιση ενσωμάτωση των car2go και DriveNow.

  Η πάροχος ελεύθερου car-sharing SHARE NOW, που προέκυψε από τις δύο υπηρεσίες car2go και DriveNow, έχει καταγράψει περίπου ένα εκατομμύριο νέους πελάτες από την έναρξη της χρονιάς. Με την προσθήκη του Παρισιού τον Ιανουάριο και της Βουδαπέστης τον Απρίλιο, η SHARE NOW έχει επεκτείνει το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα το 2019 για να συμπεριλάβει δύο μεγάλες πρωτεύουσες. Στο μέλλον, η έμφαση θα δοθεί σε πόλεις που υπόσχονται μακροπρόθεσμη κερδοφόρα ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας αναδιοργάνωσης.

  Ταυτόχρονα, το car-sharing εξελίσσεται συστηματικά και η επιτυχημένη ενσωμάτωση των δύο υπηρεσιών συνεχίζεται: Η εφαρμογή SHARE NOW διατίθεται από το Νοέμβριο του 2019. Στη Βιέννη, η νέα εφαρμογή SHARE NOW επιτρέπει την απευθείας κράτηση και ενοικίαση οχημάτων των car2go και DriveNow για πρώτη φορά, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις. Οι υπηρεσίες θα επεκταθούν, μετά από μία επιτυχημένη πιλοτική φάση pilot με μακροπρόθεσμη δοκιμή της υπηρεσίας car-sharing σε Μιλάνο και Αμβούργο. Το μακροπρόθεσμο car sharing προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης οχημάτων SHARE NOW για έως 14 ημέρες.

  CHARGE NOW - το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης στην Ευρώπη.

  Η CHARGE NOW αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη υποδομή φόρτισης στην Ευρώπη και κατά συνέπεια θεωρείται βασικός συντελεστής για υψηλότερη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην αγορά. Οι υπηρεσίες φόρτισης CHARGE NOW ήδη παρέχουν πρόσβαση στο 85% του ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης σε 30 Ευρωπαϊκές αγορές. Περιλαμβάνει πάνω από 130.000 σημεία φόρτισης και συμβάσεις με περίπου 400 διαχειριστές σημείων φόρτισης. Μόνο στη Γερμανία, η CHARGE NOW έχει 98% κάλυψη αγοράς. Η CHARGE NOW είναι μία υπηρεσία της Digital Charging Solutions GmbH, που επίσης αναπτύσσει εξατομικευμένες, ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις φόρτισης για άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και διαχειριστές στόλων.

  PARK NOW – ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας στον τομέα ψηφιακών λύσεων στάθμευσης.

  Η PARK NOW επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν μία εφαρμογή για αναζήτηση και πληρωμή χώρων στάθμευσης εντός και εκτός δρόμου. Το 2019, η PARK NOW ενίσχυσε περαιτέρω την πρωτοκαθεδρία της στις ψηφιακές λύσεις στάθμευσης: 36 εκατομμύρια πελάτες σε δέκα Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του PARK NOW Group. Η PARK NOW έφτασε τα 230 εκατομμύρια συναλλαγές με το βασικό brand της, και τις Parkmobile, RingGo και Parkline, το 2019. Η PARK NOW συνάπτει επιτυχημένες συνεργασίες με σύγχρονους δήμους και έχει διακριθεί με το European Parking Award για λύσεις στάθμευσης βάσει εκπομπών ρύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:49 15/06

  Alfa Romeo: Έτοιμη για τα 1000 Miglia

  Στην 39η χρονιά του ιστορικού 1000 Miglia θα συμμετέχουν τέσσερα εμβληαμτικά heritage αυτοκίνητα από τη συλλογή της Alfa Romeo.

  08:44 15/06

  Έρχεται το νέο Opel Astra

  H Opel αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές της σχεδίασης του νέου Astra που θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

  08:39 15/06

  Εξατομίκευση χωρίς όρια για τα Jeep Wrangler και Gladiator

  Η Jeep δημιούργησε μια εκτενέστατη γκάμα αυθεντικών αξεσουάρ για τα Wrangler και Gladiator.

  10:34 14/06

  To πρόγραμμα "Drive Now" της Alfa Romeo

  H Alfa Romeo προσφέρει το "Drive Now", ένα νέο πρόγραμμα απόκτησης των Giulia και Stelvio που κάνει πιο προσιτή από ποτέ τη μαγεία της σπορ οδήγησης.

  10:15 14/06

  Το Βατικανό κινείται ηλεκτρικά με Nissan Leaf

  H Nissan παρέδωσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Leaf στο Βατικανό στο πλαίσιο των κοινών περιβαλλοντικών στόχων των δύο πλευρών.

  10:00 14/06

  Κινητή υποδομή φόρτισης για το Opel Corsa-e Rally

  H Opel παρουσιάζει μια πρακτική και βιώσιμη φιλοσοφία φόρτισης για τα αυτοκίνητα του ADAC Opel e-Rally Cup.

  11:23 13/06

  To νέο Media Control από την Dacia

  Το smartphone ακολουθεί παντού τον σύγχρονο άνθρωπο. Μήπως τελικά θα ήταν έξυπνη ιδέα να αντικαταστήσει και την οθόνη πολυμέσων στο αυτοκίνητο;

  11:33 12/06

  Αύξηση πωλήσεων κατά 43% τον Μάιο για την Volvo

  H Volvo συνεχίζει να αυξάνει την εμπορική της επιρροή ανά τον κόσμο και τον μήνα που πέρασε.

  10:16 11/06

  Πόσο κοστίζει το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler στην Ελλάδα;

  Πιο ισχυρό και φιλικό προς το περιβάλλον από ποτέ, το νέο Jeep Wrangler 4xe είναι ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τις εκτός δρόμου διαδρομές.

  09:59 11/06

  Nissan: Οι Ευρωπαίοι οδηγοί των EVs ταξιδεύουν πιο μακριά

  Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Nissan που καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους που συνοδεύουν σήμερα τα πάσης λογής ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  09:46 11/06

  Το νέο και ηλεκτρικό Opel Movano-e

  Η Opel δημοσιεύει τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του νέου Movano-e, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματός της στην κατηγορία των μεγάλων van.

  05:28 10/06

  Το νέο Nissan Qashqai θέτει τον πήχη ψηλά

  To νέο Nissan Qashqai θα βρίσκεται στις εκθέσεις της εταιρείας στη χώρα μας σε λίγες μέρες θέτοντας ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των C-SUV.

  05:20 10/06

  Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA: Το "κτήνος" του Arese

  Με βάση την κομψή 75, οι μηχανικοί της Alfa Romeo δημιούργησαν μια ακραία αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου.

  05:14 10/06

  Η Hyundai, η Ιθάκη και η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

  Η Hyundai Motor Europe γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών υποστηρίζοντας δύο δραστηριότητες με σκοπό την βιωσιμότητα των θαλασσών και των ωκεανών του κόσμου.

  09:26 09/06

  Η νέα BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive

  H BMW αποκαλύπτει την απόλυτη ανοιχτη πρόκληση. Το όνομά της; BMW M4 Competition Cabrio M xDrive!

  09:09 09/06

  Νέο Honda HR-V e:HEV: Ορόσημο στην άνεση του εσωτερικού

  Το εσωτερικό του νέου Honda HR-V e:HEV ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της άνεσης με πρωτότυπες λύσεις και τεχνολογίες.