Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 21-Νοε-2017 08:23

    Το BMW Group στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Βόννη, το BMW Group ανακοίνωσε σημαντικές καινοτομίες στην ενεργειακή στρατηγική του. Από το 2020, η εταιρία θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές σε όλο τον κόσμο. Επομένως, το BMW Group κάνει ένα σημαντικό βήμα πλησιάζοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο του για παραγωγή με μηδενικές εκπομπές CO2. Στο τέλος του 2016, το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο BMW Group ήταν 63% παγκοσμίως.

    Η παρουσία του BMW Group στις Διασκέψεις του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή χρονολογείται από το 1992. Μετά από προηγούμενες διασκέψεις για το κλίμα – ή COP όπως λέγονται – σε Λίμα, Παρίσι και Μαρρακές, το BMW Group για μία ακόμα φορά παίζει ενεργό ρόλο στο COP 23. Φέτος, η διάσκεψη τελεί υπό την προεδρία των Νησιών Φίτζι και πραγματοποιείται στο UN Campus στη Βόννη της Γερμανίας, από 6 - 17 Νοεμβρίου 2017.

    Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας 2017.

    Στο COP23, το BMW Group δίνει τα παρών σε διάφορες εκδηλώσεις και ‘σχήματα’, συμβάλλοντας με τη δύναμη και την τεχνογνωσία του σε συζητήσεις και παρουσιάσεις με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το BMW Group είναι και πάλι βασικός χορηγός του Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017. Επί αρκετά χρόνια, το Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας - Sustainable Innovation Forum (SIF) - αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο του UN CO, στο πλαίσιο του οποίου αναλύονται οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από την πολιτική αρένα, τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία.

    BMWΣτόχος η απεξάρτηση από τον άνθρακα.

    Την 1η Ημέρα της Διάσκεψης, η ατζέντα επικεντρώθηκε στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στον τομέα μεταφορών. Χαιρετιστήρια ομιλία στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας απηύθυνε ο Markus Duesmann, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Δίκτυο Προμηθειών και Προμηθευτών: "Το BMW Group είναι εδώ και αρκετά χρόνια εταίρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και ενεργός ηγέτης καινοτομίας στον τομέα της βιωσιμότητας. Η απεξάρτηση από τον άνθρακα είναι μείζον θέμα στο διάλογο για τη βιωσιμότητα, και για τη βιομηχανία αυτοκινήτου είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα. Όταν μιλάμε για βιώσιμη υπευθυνότητα αναφερόμαστε σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, από την προμήθεια πρώτων υλικών και την παραγωγή μέχρι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μετακίνησης, σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα κύκλων ζωής. Σήμερα, ήδη λαμβάνουμε το 63% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθευόμαστε από βιώσιμες πηγές. Και είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι ο νέος μας στόχος για το 2020 θα είναι 100%!"

    Ο Dr. Thomas Becker, Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων του BMW Group, συμμετέχει σε συζήτηση σχετικά με νέες φιλοσοφίες βιώσιμων και αποδοτικών λύσεων μεταφορών, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα νέων υπηρεσιών μετακίνησης και το μέλλον και τις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης. Με συντονιστή τον Nik Gowing (BBC), στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης ο Dr. Philipp Rode από το London School of Economics και ο George Heyman, Υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανικής Κολομβίας (Καναδάς): "Με την παγκόσμια αύξηση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, θα χρειαστεί να απαντήσουμε στο πώς θα εντάξουμε τα οχήματα αυτά στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Με τις ηλεκτροκίνητες λύσεις του, το BMW Group συμβάλλει σημαντικά στην απεξάρτηση της βιομηχανίας από τον άνθρακα: νέα επιχειρηματικά μοντέλα θα ενσωματώσουν την ηλεκτροκίνηση σε ένα πιο ευέλικτο, ολοκληρωμένο σύστημα ενέργειας".

    Επιπλέον, σε συζητήσεις με νομοθέτες, επιχειρηματικούς ηγέτες και ΜΚΟ, εκπρόσωποι του BMW Group υποστηρίζουν πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης - Sustainable Development Goals (SDGs).

    Η Ursula Mathar, Υπεύθυνη Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του BMW Group δήλωσε: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε συνεργασία με κυβερνήσεις, άλλες εταιρίες και εκπροσώπους της κοινωνίας, μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η συζήτηση των στόχων αυτών με εκπροσώπους από διάφορους χώρους στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας είναι από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας".

    BMWΟλοκληρωμένη Στρατηγική Βιωσιμότητας του BMW Group .

    Το BMW Group υιοθετεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στη βιωσιμότητα που καλύπτει όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά ολόκληρη την αλυσίδα αξιών. Αυτό σημαίνει ότι η βιωσιμότητα γίνεται απαραίτητη για την ατομική μετακίνηση και τη δημόσια αποδοχή. Το BMW Group επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα εφαρμόζοντας τις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και υποστηρίζοντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

    Νέο ενημερωτικό δελτίο για τη βιωσιμότητα.

    Απαραίτητο στοιχείο βιώσιμης διαχείρισης για το BMW Group είναι ο συνεχής διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο. Η εντατική ανταλλαγή ιδεών συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Εκτός από το διάλογο σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία, το BMW Group δημιουργεί μία νέα πλατφόρμα για εντατική ανταλλαγή με τη μορφή ενός ενημερωτικού δελτίου βιωσιμότητας. Από την 21η Νοεμβρίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να ενημερώνονται με τις τελευταίες πληροφορίες από διαφορετικούς τομείς της βιωσιμότητας και να εγγράφονται για τη λήψη του ενημερωτικού δελτίου στην ιστοσελίδα:

    https://www.bmwgroup.com/en/responsibility/sustainable-stories.html

    BMW

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    13:30 15/12

    Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων-τι αλλάζει το 2026

    Φαίνεται πως θα μπούμε σε μια χρονιά που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρειαστεί να δώσουν νέες μάχες για να κερδίσουν τη θέση τους στην αγορά.

    12:00 15/12

    H Lucid σε περιπέτειες-γιατί της έκανε αγωγή πρώην κορυφαίο στέλεχος της

    Ο Eric Bach, πρώην επικεφαλής μηχανικός της Lucid, κατέθεσε αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας, ισχυριζόμενος ότι απολύθηκε εξαιτίας καταγγελιών για ρατσιστική μεταχείριση και στοχοποίηση.

    17:00 14/12

    Αυτό είναι το παγκόσμιο best seller αυτοκίνητο του Οκτωβρίου-ξεπέρασε το Tesla Model Y

    Ούτε το Tesla Model Y, ούτε κάποιο Toyota αλλά ένα μικρό κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν εκείνο που επικράτησε στην μάχη των πωλήσεων του Οκτωβρίου.

    15:30 14/12

    Mazda: Το αυτοκίνητο-βαλίτσα που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο

    Πολύ πριν η μικροκινητικότητα γίνει της μόδας, το Mazda Suitcase Car ήταν ένα πρωτοποριακό τρίκυκλο που χωρούσε σε βαλίτσα, συναρμολογούταν σε ένα λεπτό και έπιανε 30 km/h.

    14:00 14/12

    H διαφημιστική καμπάνια-τρολ της BMW που έγραψε ιστορία

    Με μια απλή αλλά ιδιαίτερα ευρηματική και αποτελεσματική ιδέα, η BMW κατάφερε να μετατρέψει τους οδηγούς ανταγωνιστικών αυτοκινήτων σε προσωρινούς πρεσβευτές της, σε μια ιστορική στιγμή για το...

    12:30 14/12

    Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι πιλότοι F1 για το 2025

    Τώρα που το πρωτάθλημα της F1 ολοκληρώθηκε και έχουμε νικητή και πρωταθλητή ας δούμε ποιος κερδίζει την εμπορική μάχη των αγώνων και είναι ο πλουσιότερος.

    10:30 14/12

    Ταχύτερη φόρτιση σε συμβατικούς φορτιστές-τι αλλάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Ταχύτερη φόρτιση σε συμβατικούς φορτιστές υπόσχεται ένα νέο χημικό στοιχείο που ανακάλυψαν ερευνητές και μπορεί να μπει σε μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    16:00 13/12

    Αυτό είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο όλων των εποχών

    O EuroNCAP δημοσίευσε τα τελευταία αποτελέσματα δοκιμών ασφαλείας για το 2025 και σε μια συνολική αποτίμηση προκύπτει πως ένα μοντέλο ξεχώρισε με την εντυπωσιακή βαθμολογία που απέσπασε.

    14:30 13/12

    Αυτοκινητόδρομος Πατρών–Πύργου: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

    Ολοκληρώθηκε ο 3ος μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με τα τελευταία 10 χλμ. του Πάτρα-Πύργος και αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του.

    13:00 13/12

    Η Porsche έφτιαξε μια 911 όπως θα την ήθελε ο Ferdinand Porsche (video)

    Η Porsche 911 GT3 90 F.A. αποτίει φόρο τιμής στον Ferdinand A. Porsche, με μόλις 90 συλλεκτικές μονάδες, ειδικό χρώμα, εξατομικευμένο εσωτερικό και 502 ίππους που κάνουν κάθε διαδρομή μοναδική.

    11:07 13/12

    Δείτε τι κάνει το FSD της Tesla όταν έχει χιόνι στον δρόμο

    Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης FSD της Tesla στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, δείχνει να ανταποκρίνεται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιονόπτωση και καλυμμένους δρόμους από χιόνι.

    17:39 12/12

    Xpeng G6 και G9 διαθέσιμα στην Ελλάδα-αυτές είναι οι τιμές τους

    H Xpeng έφτασε επισήμως στην αγορά της Ελλάδας με τα "έξυπνα" και τεχνολογικά προηγμένα ηλεκτρικά SUV της, το G6 και το G9.

    16:00 12/12

    Eurostat: Οι Έλληνες δεν συμπαθούν και πολύ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο κάτω άκρο της κατάταξης για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με τα πλήρη στοιχεία του 2023 που δημοσίευσε η Eurostat.

    13:39 12/12

    Έρχεται το τέλος των SUV-τι πιστεύει κορυφαίος σχεδιαστής μεγάλης φίρμας

    Την ώρα που οι κατασκευαστές προσθέτουν στις γκάμες τους μοντέλα SUV, μεγάλη φίρμα επιλέγει ένα απρόσμενο μονοπάτι, εκτιμώντας ότι η επόμενη μεγάλη τάση της αγοράς ίσως δεν είναι αυτή που φαίνεται...

    12:00 12/12

    O κινητήρας που ξεπέρασε Toyota και BYD σε θερμική απόδοση

    Νέος υβριδικός κινητήρας από την Κίνα ξεπερνά σε θερμική απόδοση τα στατιστικά και της Toyota αλλά και της BYD και θέτει νέα στάνταρ.

    10:35 12/12

    Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2026 δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήξερες

    Το ημερολόγιο Pirelli 2026 αφήνει πίσω του το παραδοσιακό glamour και επιστρέφει στη φύση, φέρνοντας στο προσκήνιο γυναίκες με ιστορία και εικόνες που μοιάζουν περισσότερο με ποίηση παρά με κλασική...