Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Νοε-2017 08:23

  Το BMW Group στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Βόννη, το BMW Group ανακοίνωσε σημαντικές καινοτομίες στην ενεργειακή στρατηγική του. Από το 2020, η εταιρία θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές σε όλο τον κόσμο. Επομένως, το BMW Group κάνει ένα σημαντικό βήμα πλησιάζοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο του για παραγωγή με μηδενικές εκπομπές CO2. Στο τέλος του 2016, το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο BMW Group ήταν 63% παγκοσμίως.

  Η παρουσία του BMW Group στις Διασκέψεις του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή χρονολογείται από το 1992. Μετά από προηγούμενες διασκέψεις για το κλίμα – ή COP όπως λέγονται – σε Λίμα, Παρίσι και Μαρρακές, το BMW Group για μία ακόμα φορά παίζει ενεργό ρόλο στο COP 23. Φέτος, η διάσκεψη τελεί υπό την προεδρία των Νησιών Φίτζι και πραγματοποιείται στο UN Campus στη Βόννη της Γερμανίας, από 6 - 17 Νοεμβρίου 2017.

  Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας 2017.

  Στο COP23, το BMW Group δίνει τα παρών σε διάφορες εκδηλώσεις και ‘σχήματα’, συμβάλλοντας με τη δύναμη και την τεχνογνωσία του σε συζητήσεις και παρουσιάσεις με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το BMW Group είναι και πάλι βασικός χορηγός του Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017. Επί αρκετά χρόνια, το Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας - Sustainable Innovation Forum (SIF) - αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο του UN CO, στο πλαίσιο του οποίου αναλύονται οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από την πολιτική αρένα, τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία.

  BMWΣτόχος η απεξάρτηση από τον άνθρακα.

  Την 1η Ημέρα της Διάσκεψης, η ατζέντα επικεντρώθηκε στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στον τομέα μεταφορών. Χαιρετιστήρια ομιλία στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας απηύθυνε ο Markus Duesmann, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Δίκτυο Προμηθειών και Προμηθευτών: "Το BMW Group είναι εδώ και αρκετά χρόνια εταίρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και ενεργός ηγέτης καινοτομίας στον τομέα της βιωσιμότητας. Η απεξάρτηση από τον άνθρακα είναι μείζον θέμα στο διάλογο για τη βιωσιμότητα, και για τη βιομηχανία αυτοκινήτου είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα. Όταν μιλάμε για βιώσιμη υπευθυνότητα αναφερόμαστε σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, από την προμήθεια πρώτων υλικών και την παραγωγή μέχρι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μετακίνησης, σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα κύκλων ζωής. Σήμερα, ήδη λαμβάνουμε το 63% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθευόμαστε από βιώσιμες πηγές. Και είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι ο νέος μας στόχος για το 2020 θα είναι 100%!"

  Ο Dr. Thomas Becker, Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων του BMW Group, συμμετέχει σε συζήτηση σχετικά με νέες φιλοσοφίες βιώσιμων και αποδοτικών λύσεων μεταφορών, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα νέων υπηρεσιών μετακίνησης και το μέλλον και τις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης. Με συντονιστή τον Nik Gowing (BBC), στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης ο Dr. Philipp Rode από το London School of Economics και ο George Heyman, Υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανικής Κολομβίας (Καναδάς): "Με την παγκόσμια αύξηση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, θα χρειαστεί να απαντήσουμε στο πώς θα εντάξουμε τα οχήματα αυτά στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Με τις ηλεκτροκίνητες λύσεις του, το BMW Group συμβάλλει σημαντικά στην απεξάρτηση της βιομηχανίας από τον άνθρακα: νέα επιχειρηματικά μοντέλα θα ενσωματώσουν την ηλεκτροκίνηση σε ένα πιο ευέλικτο, ολοκληρωμένο σύστημα ενέργειας".

  Επιπλέον, σε συζητήσεις με νομοθέτες, επιχειρηματικούς ηγέτες και ΜΚΟ, εκπρόσωποι του BMW Group υποστηρίζουν πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης - Sustainable Development Goals (SDGs).

  Η Ursula Mathar, Υπεύθυνη Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας του BMW Group δήλωσε: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε συνεργασία με κυβερνήσεις, άλλες εταιρίες και εκπροσώπους της κοινωνίας, μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η συζήτηση των στόχων αυτών με εκπροσώπους από διάφορους χώρους στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας είναι από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας".

  BMWΟλοκληρωμένη Στρατηγική Βιωσιμότητας του BMW Group .

  Το BMW Group υιοθετεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στη βιωσιμότητα που καλύπτει όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά ολόκληρη την αλυσίδα αξιών. Αυτό σημαίνει ότι η βιωσιμότητα γίνεται απαραίτητη για την ατομική μετακίνηση και τη δημόσια αποδοχή. Το BMW Group επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα εφαρμόζοντας τις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και υποστηρίζοντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

  Νέο ενημερωτικό δελτίο για τη βιωσιμότητα.

  Απαραίτητο στοιχείο βιώσιμης διαχείρισης για το BMW Group είναι ο συνεχής διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο. Η εντατική ανταλλαγή ιδεών συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Εκτός από το διάλογο σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία, το BMW Group δημιουργεί μία νέα πλατφόρμα για εντατική ανταλλαγή με τη μορφή ενός ενημερωτικού δελτίου βιωσιμότητας. Από την 21η Νοεμβρίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να ενημερώνονται με τις τελευταίες πληροφορίες από διαφορετικούς τομείς της βιωσιμότητας και να εγγράφονται για τη λήψη του ενημερωτικού δελτίου στην ιστοσελίδα:

  https://www.bmwgroup.com/en/responsibility/sustainable-stories.html

  BMW

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:00 09/12

  The E-talian Job

  Βιώσιμη απόδραση από την καθημερινότητα με το νέο MINI Cooper SE.

  12:36 06/12

  Το Abarth 124 rally τιμά μια μεγάλη παράδοση

  Η επιτυχία του Abarth 124 rally στους αγώνες το 2019 τίμησε με ιδανικό τρόπο την 70η επέτειο της μάρκας του "Σκορπιού".

  09:32 06/12

  Το νεο Clio προσφέρει ασφάλεια 5 αστέρων

  Το νέο Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του παγκόσμιου γαλλικού best seller, αναδεικνύεται σε ηγέτη της ασφάλειας, κερδίζοντας τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

  13:30 05/12

  Το νέο MINI John Cooper Works GP

  Ένα σπάνιο μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.

  09:00 05/12

  Η Audi στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E

  Η Audi Sport ABT Schaeffler, συμμετέχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με στόχο την πρώτη θέση τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς.

  13:10 04/12

  Νυχτερινό κάμπινγκ στη Νορβηγία με Ford Transit (vid.)

  Στη Νορβηγία επιτρέπεται το νυχτερινό κάμπινγκ στην ύπαιθρο και αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για ταξίδια περιπέτειας με το Ford Transit Custom Nugget.

  09:00 04/12

  Διακρίσεις για δυο μοντέλα της Kia

  Η Kia κατακτά δύο βραβεία στο "Women’s World Car of the Year 2019".

  13:00 03/12

  Η διαφορετικότητα δεν είναι ελάττωμα!

  Η Mercedes-Benz Ελλάς και οι συνεργάτες της σε ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ.

  09:00 03/12

  Κατασκευή ηλεκτιρκών ΜΙΝΙ στην Κίνα

  Το BMW Group θα κατασκευάζει μελλοντικά οχήματα MINI E στην Κίνα σε συνεργασία με την Great Wall Motor.

  13:00 02/12

  Οι τιμές του νέου Ford Puma στην Ελλάδα

  Στην Ελλάδα το νέο Ford Puma με τιμές από 20.097€, ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV, πρωτοποριακές τεχνολογίες διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου και 8 χρόνια εγγύηση.

  09:00 02/12

  Mercedes-Benz Ελλάς και εταιρική υπευθυνότητα

  Δημοσιεύτηκε ο έκτος Aπολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς.

  16:55 01/12

  Ο Hamilton ηγέτης (vid.)

  Ο Lewis Hamilton κερδίζει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς θυμίζοντας ποιος είναι ο ηγέτης της F1 σήμερα.

  17:12 30/11

  F1: Τίποτα δεν είναι τυχαίο (vid.)

  Ο Lewis Hamilton αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι δεν κατέκτησε τυχαία το φετινό πρωτάθλημα.

  16:08 29/11

  Mercedes-Benz CLA Coupé 180 d 7G-DCT

  Δοκιμάζουμε τη νέα γενιά CLA που χαρακτηρίζεται από την συνολική αναβάθμιση αλλά και την συναισθηματική προσέγγιση.

  11:43 29/11

  Όλοκαίνουργιο πρωτότυπο απο την Hyundai

  Η Hyundai N αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο RM19 Racing Midship Sports Car.

  09:00 29/11

  Η ξεχωριστή νέα Mercedes-Benz GLB (vid.)

  Η νέα Mercedes-Benz GLB, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν είναι ένα κοινό SUV που ήρθε απλά να γεφυρώσει την γκάμα της μάρκας.