Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Φεβ-2016 16:50

  Ανατροπή των δεδομένων απο την Volvo

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια επιβράβευση σε αυτή την δουλειά είναι όταν οι εταιρίες αυτοκινήτου σου δίνουν προτεραιότητα. Νοιώθεις μια παραπάνω ευθύνη αλλά ταυτόχρονα σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις με τον ίδιο αλλά και καλύτερο τρόπο το έργο σου. Κάπως έτσι αισθανθήκαμε και όταν παραλάβαμε για δοκιμή το νέο S60 Τ3. Μόλις έφτασε στην χώρα μας, λίγες ώρες μετά αφότου λάβαμε το δελτίου τύπου, της πάντα εξυπηρετικής Volvo Cars Hellas, για την άφιξή του και βρισκόμαστε με τα κλειδιά στο χέρι. Λαμπερό, αστραφτερό, ολοκαίνουργιο με μόλις 20 km στο οδόμετρο μας ξεγέλασε και αισθανθήκαμε όπως όταν κάποιος παραλαμβάνει το καινούργιο του αυτοκίνητο. Ναι, θα θέλαμε να είμαστε σε αυτή την θέση και εξηγούμε παρακάτω το γιατί.

  Volvo S60Όπως γράψαμε και πριν δυο μέρες, η γκάμα του S60 αποκτά μια νέα έκδοση, η οποία έχει έναν εντελώς νέο κινητήρα αλλά και ένα εντελών νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο κινητήρας ανήκει στην νέα γενιά κινητήρων που έχει εξελίξει η ίδια η Volvo και από μόλις 1498 cc, με την βοήθεια turbo και άμεσου ψεκασμού, αποδίδει 152 Ps αλλά και 25,5 kg.m ροπής. Οι τιμές είναι πολλά υποσχόμενες μιας και, ειδικά η ροπή, αντιστοιχεί σε πολύ καλό ατμοσφαιρικό κινητήρα με κυβισμό 2,5lt.! Από την άλλη, χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία η τυποποιημένη τιμή μέσης κατανάλωσης περιορίζεται στα μόλις 5,8lt./100km, νούμερο εντυπωσιακό με βάση τα χαρακτηριστικά και τον όγκο του μοντέλου. Η θεωρία δείχνει πως η Volvo βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Γερμανικό ανταγωνισμό με σαφές όμως πλεονέκτημα στην τιμή του μοντέλου. Η Volvo Car Hellas έχει καταφέρει η τιμή να κρατηθεί στα €23.400, με το πλήρες επίπεδο εξοπλισμού Kinetic ! Τώρα η δοκιμή αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

  Volvo S60Η εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου τιμά το Σουηδικό DNA. Ξεχωριστό από την μάζα, έχει τον δικό του χαρακτήρα παραμένοντας πιστό στην οικογενειακή ταυτότητα. Παρά το γεγονός πως δεν είναι ένα καινούργιο σχήμα, δείχνει επίκαιρο και φρέσκο. Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες τα φωτιστικά σώματα αλλά και το νεύρο που διατρέχει το πλαϊνό τμήμα. Έχουν βρει στην Volvo την ισορροπία μεταξύ συντηρητισμού και μοντέρνου. Με την άνεση που θα αγοράσει το S60 ένας μαζεμένος χαρακτήρας, με την ίδια άνεση θα το αγοράσει ένας χαρακτήρας που του αρέσει να ξεχωρίζει. Ακόμα μια παράμετρος είναι η απουσία πρόκλησης που συνοδεύει το μοντέλο. Μπορεί να είναι ξεχωριστό αλλά κανείς δεν θα σε κοιτάξει με βλοσυρό ύφος και αυτό είναι ένα στοιχείο που στην εποχή μας μετράει.

  Volvo S60Η Volvo έχει έναν δικό της τρόπο να σε "υποδέχεται” στο εσωτερικό. Νοιώθεις μια οικειότητα μια ζεστασιά που δύσκολα περιγράφεται μέσα από λέξεις. Είναι ο συνδυασμός των ποιοτικών υλικών, τα χρώματα, ο διάκοσμος αλλά και τα υπέροχα σε ανατομία καθίσματα. Αν σου κλείσουν τα μάτια, μόνο από το κάθισμα καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι σε Volvo. Είναι τόσο άνετα και χαλαρωτικά που αν αισθάνεσαι άβολα στο σαλόνι σου, προτείνονται ακόμα και για τέτοια χρήση! Ακολουθούν μαγικά την ανατομία του σώματος, όντας ταυτόχρονα μαλακά και άνετα. Στην περίπτωση μας ήταν ντυμένα και με δέρμα άριστης ποιότητας, που συναντάς και στις πόρτες. Από εκεί και πέρα, τα πλαστικά είναι πολύ καλής ποιότητας ενώ η σχεδίαση είναι όσο πρέπει μοντέρνα ώστε να είναι και διαχρονική. Πολλές φορές συναντάμε σαλόνια εντυπωσιακά, τα οποία όμως μετά από λίγο διάστημα δείχνουν υπερβολικά και τελικά κουράζουν. Μας αρέσει λοιπόν η αίσθηση της αιωρούμενης κεντρικής κονσόλας, τα πρωτότυπα χειριστήρια για τον κλιματισμό με το ομοίωμα ανθρώπου αλλά και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με δυνατότητα επιλογής τριών προφίλ.

  Volvo S60Ο κινητήρας έρχεται εύκολα στην ζωή. Αθόρυβος στο ρελαντί μας θυμίζει τα πλεονεκτήματα που έχουν οι κινητήρες βενζίνης, τώρα που όλοι έπεσαν "με τα μούτρα” στα diesel. To κιβώτιο στην θέση D και το ταξίδι ξεκινά. Πρώτη θετική εντύπωση κάνει η ανάρτηση. Κορυφαία απόσβεση που κάνει τις λακκούβες να εξαφανίζονται λες και απλά είναι μια ζωγραφιά στον δρόμο. Σε αυτό εκτός από την σωστή ρύθμιση της ανάρτησης συμβάλουν και οι τροχοί με το λογικό προφίλ ελαστικών. Στο ίδιο μήκος κύματος άνεσης και το κιβώτιο που αλλάζει με πολύ ομαλό τρόπο ταχύτητες, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον οδηγό. Πρόκειται για νέο κιβώτιο, με 6 σχέσεις, που βασίζεται στο επίσης νέο κιβώτιο 8 σχέσεων, που παρουσίασε πρόσφατα η Volvo. Εκτός από την ομαλή λειτουργία, συμβάλει στην σωστή χρήση του κινητήρα, ώστε να γίνεται οικονομία καυσίμου από την μία και να υπάρχει πάντα διαθέσιμη η δύναμη, κάτω από το δεξί πόδι του οδηγού.

  Volvo S60Στο ταξίδι είναι μια πολύ ευχάριστη παρέα. Όπως και στα υπόλοιπα S60, τα επίπεδα θορύβου είναι χαμηλά και το αίσθημα ασφάλειας υψηλό. Μόλις βρεθείς σε ανοικτό δρόμο κυριολεκτικά θες να καταπιείς τα km. Να τα αφήσεις όλα και να πας για έναν καφέ μέχρι την Θεσσαλονίκη! Αυτό το θετικό vibe λίγα αυτοκίνητα στο δίνουν. Από εκεί και πέρα το S60 δεν θα πει όχι και στην σβέλτη οδήγηση. Καθαρή και τίμια συμπεριφορά, θα παραμείνει ουδέτερο μέχρι το όριο όπου και θα αρχίσει γλυκά να ανοίγει την τροχιά του. Μέχρι τότε οι κλίσεις της ανάρτησης σε έχουν ήδη προειδοποιήσει πως πλησιάζεις στο όριο. Τα φρένα στέκονται και αυτά στο ύψος των περιστάσεων, ενώ μας άρεσε και η γενικότερη αίσθηση από τα χειριστήρια. Κερασάκι στην τούρτα η κατανάλωση. Εμείς πέσαμε ακόμα και κάτω από τα 8 lt/100km ενώ μια μέση τιμή στα 8,2 lt/100km είναι απολύτως λογική. Το νούμερο είναι πολύ καλό με τα μέτρα της κατηγορίας αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών.

  Volvo S60Σε μια εποχή που όλα ξεκινούν από το οικονομικό, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε πως το συγκεκριμένο S60 είναι μια από τις πιο τίμιες προτάσεις που έχουμε δοκιμάσει στο CapitalAuto. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο, με άριστα μηχανικά μέρη, με πολύ καλή ποιότητα και εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας, που χαίρεσαι να οδηγείς και που προσφέρεται σε μια τιμή πρόκληση. Σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές του 2016.

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  Διαστάσεις (Μήκος/ πλάτος/ύψος) : 4.635/1.899/1.484 mm

  Χώρος αποσκευών (lt.) : 380

  Βάρος : 1625 kg

  Κινητήρας : 1498 cc

  Ιπποδύναμη : 152 Ps/5000 rpm

  Ροπή : 25,5 kg.m/1680-4020rpm

  Τελική Ταχύτητα : 210 km/h

  0-100 km/h : 8,6 sec

  Μέση Κατανάλωση Δοκιμής : 8,2 lt/100km

  Ρύποι CO2 : 107 g/km

  Τιμή: Από € 23.400

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:03 14/08

  Δοκιμάζουμε το μαγευτικό Renault Megane R.S.

  Οι Γάλλοι έκαναν ένα μικρό θαύμα με το νέο Megane R.S. Είναι άραγε το καλύτερο hot hatch με την κίνηση στους εμπρός τροχούς;

  09:51 13/08

  Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

  To 2008 με την 2η γενιά περνά σε μια νέα εποχή. Το δοκιμάζουμε στην κορυφαία έκδοση πετρελαίου.

  16:06 07/08

  Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+

  Δοκιμάζουμε την μαγική νέα Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ η οποία διαθέτει τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής αλλά και εθιστική οδική συμπεριφορά.

  08:40 05/08

  Κάτω από τη βάση στη ψηφιακή εποχή οι ελληνικές εταιρείες

  Άγνωστες έννοιες η ψηφιακή διαχείριση αποθεμάτων και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις.

  09:20 04/08

  Renault Captur 1.3 TCe 130 Ps DYNAMIC

  Δοκιμάζουμε το νέο Renault Captur στην έκδοση βενζίνης με 130 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

  16:15 03/08

  BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE

  H νέα βενζίνη BP Super Unleaded 98 οκτανίων, με 98 οκτάνια και τεχνολογία ACTIVE, αποτελεί την "super" επιλογή.

  09:02 03/08

  EQ Power: Η Mercedes-Benz συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της

  Η Mercedes-Benz συνεχίζει να εξελίσσει τη γκάμα των μοντέλων plug-in hybrid με περισσότερα από 20 μοντέλα.