Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Νοε-2022 09:00

  Όταν φλυαρείς...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Το παθαίνουν όλοι όσοι φλυαρούν και αυτοθαυμάζονται στις συνεντεύξεις που δίνουν, θέλοντας να δείξουν στο κοινό τους (ή σε όσους τέλος πάντων είναι πρόθυμοι να τους δουν και να τους ακούσουν), πόσο πονηροί είναι.

  Ετσι την έπαθε και ο δικηγόρος του Documento Γιάννη Μαντζουράνης, που βρήκε πρόθυμους συνομιλητές και άρχισε τις συνεντεύξεις. Αλλωστε εκτός από νομικός, ο συνήγορος έχει και πολιτικές φιλοδοξίες, άσχετα αν οι επιλογές του δεν του βγήκαν πάντα σε καλό…

  Και μας ενημέρωσε για παράδειγμα, ότι στην κατοχή διαφόρων ύποπτων στοιχείων, βρίσκεται και ροζ βίντεο με τρυφερές στιγμές (υπουργών;) με τη σύζυγο ή και την ερωμένη τους. Διευκρινίζοντας στην συνέχεια ότι η εφημερίδα που εκπροσωπεί δεν θα κάνει χρήση τέτοιου υλικού, προφανώς υπονοεί, γιατί σέβεται την ιδιωτική ζωή και δεν ασχολείται με χυδαιότητες .

  Όμως γιατί να ξεστομίσει τέτοια αποκάλυψη; Το έχει δει το βίντεο για το οποίο δίνει τόσες λεπτομέρειες, ώστε να γνωρίζει και τις ταυτότητες των συμμετεχόντων με τόση βεβαιότητα; Γνωρίζει και τη σύζυγο και την ερωμένη; Το έχει ελέγξει; Και πώς έχει πρόσβαση σε τέτοιο υλικό, αφού λέει ότι οι αποδείξεις των παρακολουθήσεων με το predator "είτε έχουν εξαφανιστεί, δηλαδή καταστραφεί ή έχουν φυλαχθεί σε κάποιο ντουλάπι ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες";

  Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν εμείς οι κοινοί θνητοί δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε με ακρίβεια τις προθέσεις και τις σκοπιμότητες του κορυφαίου νομικού, η "αποκάλυψη" μάλλον μοιάζει με απειλή- σαν τις απειλές που εκτοξεύουν "προς τους κατάλληλους αποδέκτες" τα πρόσωπα του υποκόσμου που εμπλέκονται σε αυτές τις σκοτεινές ιστορίες- και μάλλον δεν συνάδει με το πολιτικό "αμπαλάζ" που επιχειρεί να δώσει στην υπόθεση των υποκλοπών η εφημερίδα και ο ίδιος.

  Και από τα ροζ βίντεο στους κουκουλοφόρους.

  Ο γνωστός δικηγόρος ισχυρίζεται ακόμα ότι τα στοιχεία για τις υποκλοπές έχουν καταστραφεί ή φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος στο Ψυχικό- η περιοχή δίνει μια ολίγον πιο δραματική εικονογράφηση της κρύπτης, αφού συνδυάζεται με την ολιγαρχία, από την οποία ως γνωστόν εκπορεύονται όλα τα σκάνδαλα και ειδικά τα σεξουαλικά- και συνεπώς ο μόνος τρόπος να παρουσιαστούν οι αποδείξεις περί των παρακολουθήσεων με το predator, είναι να καταθέσουν ως μάρτυρες- με κουκούλες βεβαίως βεβαίως- αυτοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα των παρακολουθήσεων.

  Ποιοι είναι αυτοί; Είναι υπάλληλοι των επιχειρηματιών που υποτίθεται έκαναν τις παρακολουθήσεις; Είναι τόσο ηλίθιοι αυτοί που χρησιμοποίησαν το predator, ώστε να προσλάβουν και υπαλλήλους για να κάνουν μια τόσο βρώμικη δουλειά; Πήραν το ρίσκο να επιτρέψουν σε υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε τέτοιο υλικό και να κάνουν τέτοια βρώμικη "δουλειά", ώστε μετά να κρατούν τους εντολείς τους στο χέρι; Να μπορούν να τους εκβιάζουν με αποκαλύψεις; Και μετά τους απέλυσαν μάλιστα- όπως θέλει η φημολογία των ημερών- ώστε να έχουν κάθε λόγο να διαρρεύσουν τα στοιχεία, ώστε να αποκομίσουν- οικονομικά προφανώς- οφέλη;

  Είναι υπάλληλοι της ΕΥΠ; Υπάλληλοι της ΕΥΠ που έκαναν παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει επίσημη και νόμιμη "επισύνδεση"; Και παρακολουθούσαν το μισό υπουργικό συμβούλιο; Η ήταν σε νόμιμη επισύνδεση το υπουργικό Συμβούλιο; Και πώς θεωρούσαν όσοι οργάνωσαν το κύκλωμα, ότι δεν θα αποκαλυφθεί αυτή η δραστηριότητα; Αγνούν ότι οι μισοί υπάλληλοι της ΕΥΠ έχουν πολιτικές διασυνδέσεις και επαφές και οι άλλοι μισοί μιλούν με τους δημοσιογράφους; Τόσο ανόητοι; Δεν γνώριζαν το παρελθόν της υπηρεσίας;

  Αλλά επειδή εμείς οι κοινοί θνητοί δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε με ακρίβεια τις προθέσεις και τις σκοπιμότητες του κορυφαίου νομικού ας συνεχίσουμε.

  Ο Γιάννης Μαντζουράνης ισχυρίζεται ότι ο μόνος τρόπος να μάθουμε την αλήθεια για το κύκλωμα των υποκλοπών, είναι να λάβουν την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα οι υπάλληλοι που έκαναν τις παρακολουθήσεις και έτσι να καταθέσουν με ασφάλεια ότι δεν θα υποστούν κυρώσεις και αντίποινα.

  Αλλά όταν φλυαρείς… Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, αναφέρθηκε στις καταθέσεις που έδωσαν και πάλι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή κουκουλοφόροι, στην υπόθεση Novartis. Και αφού μας είπε τι ωραία που τα είπαν οι ψευδομάρτυρες, αφού μας αφηγήθηκε πόσο γρήγορα (sic) έθεσε τις υποθέσεις στο αρχείο η κ. Τουλουπάκη- την οποία a propos όλως τυχαίως υπερασπίζεται στο Ειδικό Δικαστήριο- κατέληξε:

  Γεγονός που σημαίνει ότι "οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξ΄αρχής αθώοι"…

  Φυσικά αν οι άνθρωποι που κατηγορήθηκαν στη σκευωρία Novartis ήταν εξ΄αρχής αθώοι- γεγονός για το οποίο δεν είχα καμία αμφιβολία από την πρώτη στιγμή- αναρωτιέσαι πώς και γιατί τους κρέμασαν στα μανταλάκια, ποιοι ήταν αυτοί οι μάρτυρες που κατέθεσαν σε βάρος τους και τι στόχους είχανε, ποιοι τους χρησιμοποίησαν και πού και πώς ανακάλυψαν όλες αυτές τις ιστορίες για τις τροχήλατες βαλίτσες και τα φακελάκια με τα χρήματα.

  Αλλά βέβαια και πόση αξία είχαν οι διάφορες αποκαλύψεις που δημοσίευε η εφημερίδα Documento- η ίδια που δημοσιεύει σήμερα τις λίστες των παρακολουθούμενων από το predator- για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του κόσμου και κυρίως του υποκόσμου.

  Γεγονός που προφανώς πρέπει να μας κάνει τουλάχιστον επιφυλακτικούς για την εμφάνιση ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης τέτοιων προσώπων. Αλλά και για τα όσα δημοσιεύονται...

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ