Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Ιουλ-2021 09:22

  Ο Νίκος Παππάς, το βουνό και τα ποντίκια

  Ο Νίκος Παππάς, το βουνό και τα ποντίκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανώλη Καψή

  "Για πρώτη φορά στην ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, για την υπόθεση του Νίκου Παππά, το ΣΥΡΙΖΑ channel και τον αμαρτωλό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Μία συμβουλή: Επειδή ο Χρήστος Καλογρίτσας προφανώς και γνωρίζει περισσότερα απ΄όσα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή, όπως άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος, και επειδή κυκλοφορούν πολλά στην πιάτσα για τα ντοκουμέντα (ακόμα και οπτικά), που έχει στη διάθεσή του ο πρώην "κόκκινος" εργολάβος, θα συνιστούσα να μην ποντάρουν όλα τα λεφτά τους οι σύντροφοι στην ανυπαρξία στοιχείων για τη "βασική κατηγορία" σε βάρος του Νίκου Παππά, αυτή δηλαδή της δωροληψίας. Δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει. Κυρίως ας αποφύγουν να εξοργίσουν τον κ. Καλογρίτσα. Δεν είναι χθεσινός. Μπροστινός ναι, χθεσινός όχι.

  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμα ότι "η ΝΔ έστησε μια Προανακριτική χωρίς στοιχεία, γιατί της το ζήτησαν αυτοί που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έκανε "χάρες" και "δωράκια", αλλά τους έβαλε να βάλουν το χέρι στην τσέπη".

  Μία παρατήρηση: Δεν ξέρω σε ποιους δεν έκανε χάρες και δωράκια ο ΣΥΡΙΖΑ- αν το έκανε, έστω κι αν εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι, μπράβο του- ξέρω όμως ορισμένους στον χώρο των media, που έκαναν μετά βεβαιότητας "χάρες" - και μεγάλες- στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αν το έκαναν λόγω ιδεολογικής μεταστροφής, ταξικής συνείδησης ή με "δωράκια", θα το δείξει η συνέχεια.

  Σε κάθε περίπτωση, αυτό ότι "τους έβαλε να βάλουν το χέρι στην τσέπη", τι το ήθελε ο κ. Τσιπρας; 

  Γιατί αν δεν κάνω λάθος, από την Προανακριτική προέκυψε σαφώς και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτοί που έβαλαν το χέρι στην τσέπη, δεν ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για το αριστερό κανάλι, αλλά ήταν οι Χούρι που πλήρωσαν για την εγγυητική επιστολή για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκλήθησαν "να βάλουν το χέρι στην τσέπη" αλλά αρνήθηκαν, οι Ευάγγελος Μαρινάκης και Δημήτρης Κοντομηνάς. Τώρα αν έβαλε και άλλος χέρι στην τσέπη, μένει να δούμε πού πήγαν τελικά τα λεφτά…

  Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το κατηγορητήριο "κατέρρευσε" και το μόνο που απέμεινε είναι το αίτημα της πλειοψηφίας να ασκηθεί φορολογικός έλεγχος στις εταιρείες του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο μάλιστα- είπε- "αρνηθήκατε να τον καλέσετε ως μάρτυρα". "Η στοχοποίησή του συμβάλει στη δημιουργία καχυποψίας", σημείωσε ο κ. Παππάς.

  Μία παρατήρηση και μια συμβουλή.

  Η παρατήρηση: Δεν ξέρω τι ζόρι τραβάει ο Νίκος Παππάς με τον φορολογικό έλεγχο που ζητά η πλειοψηφία της επιτροπής, να ασκηθεί στις εταιρείες του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Υποθέτω πάντως ότι δεν είναι δουλειά του πρώην υπουργού, να διατυπώνει εκτιμήσεις για το αν πρέπει ή όχι να γίνει φορολογικός έλεγχος σε μια επιχείρηση, ακόμα και σε μια εκδοτική επιχείρηση. Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης υπήρξε, όχι επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Ξέρει ο Νικος Παππάς τι συμβαίνει στο λογιστήριο του Documento? 

  Και η συμβουλή: Επειδή έλεγχος θα γίνει, είτε διαφωνεί ο Νίκος Παππάς είτε συμφωνεί, δεν θα τον ρωτήσουν- και επειδή δεν θα γίνει από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά από τις φορολογικές αρχές και πιθανώς- λόγω της εμπλοκής της Τράπεζας Αττικής- και από την Τράπεζα της Ελλάδος, και επειδή δεν ξέρω ποιος άλλος εκδότης βρέθηκε να διαθέτει εφημερίδα χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ, ας μην σπεύδει να ισχυρίζεται ο Νίκος Παππάς ότι "εκοιλοπόνα το βουνό και γέννησε έναν ποντικό”". Λίγη υπομονή.

  Υ. Γ. Ο κύριος Τσίπρας κατέληξε την ομιλία του λέγοντας ότι:" Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε για ένα ευρώ, όσο και να ψάξετε. Αυτό είναι που σας πονάει. Ότι τα δικά μας στελέχη δεν έστηναν οφσόρ και Panama Papers, ούτε δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο πόθεν έσχες τους." Υποθέτω δεν αναφέρεται στον κ. Αρτεμίου που και αυτός θα κληθεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ