Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαρ-2021 00:05

  Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή 

  Η ιστορία έχει ως εξής. Την Παρασκευή 19 Μαρτίου η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της να εντάξει άμεσα στην εθνική στρατηγική ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού και τη συμπληρωματική δυνατότητα των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης (τα γνωστά ως self test), παρέχοντας 4 δωρεάν τεστ το μήνα σε κάθε πολίτη. Η απόφαση ακολουθεί την εισήγηση της εθνικής επιτροπής δημόσιας υγείας για την ανάγκη διενέργειας μαζικών τεστ, προκειμένου να υποστηριχθεί η ασφαλής επαναλειτουργία της αγοράς.

  Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας σχολιάζει: "Θες να διαθέσεις με αποκλειστικότητα self-test σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων και να κάνεις μια μεγάλη αρπαχτή.” Η έμφαση στο αρπαχτή.

  Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναρτά στην ιστοσελίδα της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπερεπείγουσα προμήθεια 10 εκατ. οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ, με τριήμερη προθεσμία υποβολής τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Στη σελίδα 18 της πρόσκλησης, αναφέρονται ρητά οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει ορίσει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας, οι οποίες δεν ταυτίζονται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Siemens.

  Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας σχολιάζει σε ανάρτησή του -η οποία κοσμείται με μια φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη από κοινωνική εκδήλωση με τον Χριστοφοράκο της Siemens, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση των κομμάτων-...ότι:

  "Πρέπει η προκήρυξη να γίνει μεσάνυχτα Τετάρτης, Πέμπτη είναι εθνική γιορτή, αργία, και μένει μια μόνο ημέρα, η Παρασκευή, γιατί μεσάνυχτα Σαββάτου θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν έχει καμιά σημασία που μπορούσες να έχεις εισάγει self-test εδώ και τουλάχιστον 10 μήνες ή 300 ημέρες. Τώρα έκρινες ότι αυτό που δεν έκανες επί 300 ημέρες πρέπει να γίνει σε μια μόνο ημέρα.” Η έμφαση στο μεσάνυχτα.

  Την Κυριακή 28 Μαρτίου η προθεσμία των 3 ημερών λήγει και (30) εταιρείες καταθέτουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, χωρίς να συγκαταλέγεται σε αυτές η Siemens.

  Ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας γράφει: "Επειδή μπορεί και έτσι ακόμη να εμφανιστεί κάποιος ανταγωνιστής, θέτεις τον επιπλέον όρο ο ανάδοχος να έχει προμηθεύσει αυτή τη χώρα των 11 εκατομμυρίων σε μια εβδομάδα.” Η έμφαση στο ότι μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστής.

  Την ίδια μέρα μάλιστα και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας σημειώνει -σε μια ανάρτηση που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και πάλι με τον Χριστοφοράκο, από άλλη κοινωνική εκδήλωση- ότι:

  "Αν η Siemens παρήγαγε λεωφορεία και συρμούς μετρό ίσως να είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα μέσα μεταφοράς. Κι αν παρήγαγε και εμβόλια θα είχαμε όλοι εμβολιαστεί. Κι αν παρήγαγε μονάδες ΜΕΘ θα είχε γεμίσει όλη η χώρα.” Η έμφαση στη Siemens.

  Τελικά ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει συμμετοχή της Siemens, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να κατεβεί στον διαγωνισμό, στον διαγωνισμό που δεν είναι προφανώς φωτογραφικός, αφού σε αυτόν συμμετέχουν 30 εταιρείες, η υπόθεση πηγαίνει για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα τα self test θα είναι στα φαρμακεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτο-γελοιοποιείται. Οι ανακοινώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι "πλασιέ συμφερόντων” της Siemens ξεχνιούνται και αρχίζουν οι φλυαρίες για διακομματικό έλεγχο και ας κάνουμε μια 3μελή επιτροπή από 5-6 άτομα να βρούμε λύσεις. Τα γνωστά. Ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει τουλάχιστον την ευθιξία να κάνει λόγο για αστοχία. Οι υπόλοιποι μούγκα.

  Και ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας τι λέει; Ζητάει συγγνώμη; Διαγράφει τις φωτογραφίες του Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο; Κάνει λόγο έστω για αστοχία; Οχι.

  Γράφει ο σοβαρός (υποτίθεται) Γιώργος Τσίπρας: "Η Ελλάδα μπορούσε να είχε προμηθευτεί self-tests πολλούς μήνες πριν. Είναι χρήσιμα εφόσον χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε μια στοχευμένη πολιτική μαζικών μοριακών και rapid τεστ που δεν υπάρχει ένα χρόνο τώρα. Είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην Ευρώπη στη διενέργεια τεστ.” Η έμφαση στο ότι είναι χρήσιμα, εφόσον χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά. Για Siemens κουβέντα φυσικά.

  Αυτά από τον σοβαρό (υποτίθεται) Γιώργο Τσίπρα. Σκεφτείτε τους άλλους…

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ