Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 00:05

  Το "ένοχο μυστικό" Τσίπρα και Κουφοντίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή 

  Οφείλω να ομολογήσω ότι ο τίτλος είναι προβοκατόρικος. Δεν γνωρίζω κανένα "ένοχο μυστικό” που να συνδέει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μπορώ να κάνω πολλές υποθέσεις γιατί ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, στηρίζουν τα αιτήματα του τρομοκράτη και δολοφόνου-απεργού πείνας, αλλά "ένοχο μυστικό”, με την έννοια που εννοούμε τα ένοχα μυστικά, μια σκοτεινή συνωμοσία δηλαδή, δεν γνωρίζω.

  Αλλά φυσικά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει για "ένοχο μυστικό” που συνδέει τη Λίνα Μενδώνη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να θέσει το ερώτημα και μάλιστα στη Βουλή:

  "Αναρωτιέμαι σήμερα εγώ εδώ, μαζί με την πλειονότητα της κοινής γνώμης: Γιατί την στηρίζετε; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό; Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει έναν πρωθυπουργό”, δήλωσε δήθεν αθώα ο κ. Τσίπρας. Για να εισπράξει την εξής απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  "Πείτε μας ποιο είναι το ένοχο μυστικό; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης κ. Τσίπρα. Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνωμοσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο".

  Ούτως εχόντων των πραγμάτων ελπίζω ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί για τον τίτλο ο πρώην πρωθυπουργός. Γνωρίζει άλλωστε, ότι στην πολιτική παίρνεις ό,τι δίνεις. Θερίζεις ό,τι έσπειρες. Ό,τι λες σου επιστρέφει. 

  Και αφού διευκρινίσαμε τον τίτλο πάμε παρακάτω. Γιατί όπως είπαμε "ένοχο μυστικό” με την κλασική έννοια δεν γνωρίζουμε, αλλά φυσικά μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, γιατί ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την απαίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, να μεταφερθεί -με το έτσι θέλω- στις φυλακές Κορυδαλλού. Γιατί ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την απαίτηση του δολοφόνου της 17Ν να αποφασίζει αυτός και όχι η δημοκρατική πολιτεία, σε ποιο κελί θα φιλοξενηθεί. Διαλέγουν οι κρατούμενοι το κελί τους; 

  Ας το διευκρινίσουμε και αυτό το "με το έτσι θέλω”. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θέλει το κόμμα να υιοθετεί την απαίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όχι γιατί θέλουν να ικανοποιήσουν την απαίτησή του... αλλά γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος. Και ο χώρος της ριζοσπαστικής -που όποιος νόμος ψηφίζεται στη Βουλή και δεν του αρέσει, δηλώνει απλά ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί και θα ακυρωθεί στην πράξη- είναι τόσο απόλυτος ως προς τη δημοκρατική νομιμότητα, που δεν αντέχει να μην εφαρμοστεί ο νόμος, ακόμα και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. (Για τον Γιωτόπουλο παίζεται...)

  Πώς το έλεγε ο real estate επενδυτής, υποδυόμενος τον Ηλία Ηλιού; Θα μας ταράξουν στη νομιμότητα.

  Το επιχείρημα φυσικά είναι μια μπούρδα και μισή. Για να καταλάβετε το πόσο υποκριτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να σημειώσουμε ότι οι σωφρονιστικές αρχές θα είχαν τηρήσει απόλυτα το γράμμα του νόμου, αν είχαν μεταφέρει τον Κουφοντίνα από τις φυλακές του Βόλου -όπου έκανε διακοπές επί ΣΥΡΙΖΑ- στον Κορυδαλλό, έστω και για μία ώρα. Και αν από εκεί τον είχαν μεταφέρει αμέσως, στις φυλακές του Δομοκού. Όλα θα ήταν σύμφωνα με το νόμο.

  Ενώ τώρα η φασαρία γίνεται γιατί πήγε κατευθείαν από τις αγροτικές φυλακές, στη Δομοκό; Γι' αυτό γίνεται τελικά η φασαρία;

  Οχι φυσικά. Η φασαρία γίνεται γιατί η υπόγεια σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την άκρα αριστερά, με αυτό τον χώρο που διαδηλώνει ότι "γεννήθηκε στις 17 Νοέμβρη" (από τον τίτλο του βιβλίου του τρομοκράτη), που ονειρεύεται να μπούν "αντάρτες στην Αθήνα και η πλατεία να λέγεται πλατεία Κουφοντίνα", έχουν παρελθόν και παρόν. Και έτσι όπως τους βλέπω, θα έχουν και μέλλον.

  Είναι οι καταγωγικές ιδεολογικές αναφορές της ριζοσπαστικής αριστεράς, που έβλεπε πάντα τη βία της άκρας αριστεράς, παντού στον κόσμο, με συμπάθεια; Στην καλύτερη περίπτωση με ανοχή; Είναι λόγοι πρακτικοί και εκλογικοί, καθώς ο χώρος της άκρας αριστεράς -σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη- είναι ευάριθμος και πολυπληθής; Είναι η πίεση από τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ; Είναι η ενστικτώδης αντίδραση και αντίθεση του κόμματος του κ. Τσίπρα, σε οτιδήποτε αποφασίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Μπορεί να είναι και όλα αυτά μαζί.

  Αυτό που δεν είναι σίγουρα, είναι μια πολιτική που θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την απομόνωση και να απευθυνθεί στο κεντροαριστερό ακροατήριο, που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας. Για να παραφράσουμε τον κ. Δρίτσα, αυτά βλέπουν οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι και τρομοκρατούνται. Από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ