Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Οκτ-2020 08:25

  Σύγχρονο πολιτικό λεξικό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Επειδή τις τελευταίες ημέρες ορισμένες αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μπορούν να οδηγήσουν σε παρανοήσεις τους αναγνώστες, ας διευκρινίσουμε και ας προσπαθήσουμε να ορίσουμε ορισμένες διατυπώσεις που εμφανίζονται στα ρεπορτάζ.

  Συντονιστικό μαθητών: Ομάδα 15χρονων (της νεολαίας του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) που δεν γνωρίζει κανείς ποιοι είναι και πού συνεδριάζουν -αν συνεδριάζουν-, δεν εξέλεξε κανείς μαθητής σε καμία συνέλευση και που παριστάνουν ότι εκπροσωπούν τους μαθητές.

  Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ "μεταμφιεσμένοι” σε μαθητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με ορισμένους μαθητές. Κρατούν στα χέρια κοντάρια με κόκκινες σημαίες.

  Συγκέντρωση συνταξιούχων: Μέλη του ΚΚΕ "μεταμφιεσμένοι” σε συνταξιούχους διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με ορισμένους συνταξιούχους.

  Καταλήψεις σχολείων: Ομάδες 15χρονων που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα, καταλαμβάνουν τα σχολεία στις αρχές του φθινοπώρου. Το "ρωμαλέο κίνημα του χαβαλέ” λήγει συνήθως λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα αιτήματα κάθε χρόνο είναι διαφορετικά, ανάλογα με τη συγκυρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανυπερθέτως το κίνημα και φαντασιώνεται ότι είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης. (Εκτός αν είναι αυτός στην κυβέρνηση.)

  Επεισόδια στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ: Ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννακός, πέφτει με φόρα πάνω στους άνδρες των ΜΑΤ και μετά δηλώνει τραυματίας και θύμα αστυνομικής βίας. Αργότερα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Πάντα υπάρχει κάμερα της τηλεόρασης που έχει ειδοποιηθεί εγκαίρως για το hapenning από τον ίδιο τον κ. Γιαννακό.

  Νέος ΣΥΡΙΖΑ: Ο παλιός, ίδιος ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς στον τίτλο έχει προστεθεί το Προοδευτική Συμμαχία. Α ναι... Και η Εφη Αχτσιόγλου αντικατέστησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

  Μάσκες στα σχολεία: Δύσκολο να οριστούν... γιατί ακόμα το Υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών, ΚΕΔΚΕ και Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν συμφωνήσει στα μέτρα και τις διαστάσεις. Το λήμμα θα ενημερωθεί προσεχώς.

  Οικονομικό Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Χ 4. Τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα; Ή, αν θέλετε, το οικονομικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης... reloaded.

  Αστοχία: Κυβερνητικός ευφημισμός για τις γκάφες. Η "Αυγή" χρησιμοποιεί τη λέξη "φιάσκο". Ο Γιάννης Ραγκούσης προτιμά το "κυβερνητικό πραξικόπημα”. Η "ΕφΣυν" προσθέτει και το "αίσχος".

  Θεία Κοινωνία: Α. Μυστήριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Β. Αφορμή για selfie από πονηρούς πολιτευτές για να κερδίσουν τις ψήφους των πιστών Χριστιανών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020