Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 00:05

  Η ανοησία της αγέλης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή 

  Στην αρχή δεν ήθελαν να πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Έκαναν σύσκεψη οι λοιμωξιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν διάγνωση. Έβαλαν ακόμα και αυτόν που εμφανίζεται "μια φορά κάθε εκατό χρόνια" να κάνει δήλωση. Και δεν αναφέρομαι στον κομήτη Χάλεϊ.

  Μετά  αποφάνθηκαν οι κανονικοί λοιμωξιολόγοι, σύσσωμοι, μηδενός των υπολοίπων Ευρωπαίων ειδικών εξαιρουμένου, και σώπασαν. Και σημειώστε ότι οι επιστήμονες, όχι μόνο αποφάνθηκαν για τους μαθητές και τον ελάχιστο κίνδυνο που υπάρχει από το άνοιγμα των σχολείων, αλλά επέμειναν σθεναρά, ότι το άνοιγμα της κοινωνίας πρέπει να ξεκινήσει με τα σχολεία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ορισμένοι ελπίζουν να βγουν λάθος οι εκτιμήσεις των ειδικών, και μόλις γυρίσουν να μας "δείξουν"...

  Μετά ασχολήθηκαν για λίγο με τον άθλιο Χατζηδάκη που θέλει λέει να σκοτώσει τα γεράκια στα βουνά, να εξαφανίσει τις μπεκάτσες, να μολύνει τις θάλασσες και να καταστρέψει τα δάση, που με κίνδυνο της ζωής της προστάτευσε η Ρένα Δούρου, όταν μας καλούσε να μην τουιτάρουμε και να αφήσουμε τους πυροσβέστες να κάνουν τη δουλειά τους, και μετά ξαναγύρισαν στα σχολεία.

  Πήραν τη μεζούρα και ανακάλυψαν ότι τα τετραγωνικά στις τάξεις δεν επιτρέπουν να τηρηθούν οι αποστάσεις. 15 μαθητές σε κάθε τάξη είναι για τους συντρόφους "συνωστισμός". Εδώ δεν μιλάμε για την ανοσία της αγέλης, αλλά για την ανοησία της αγέλης.

  Το τελευταίο όμως είναι το καλύτερο. Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τους καθηγητές, για όσους μαθητές δεν θα πάνε σχολείο -είτε γιατί οι γονείς τους φοβούνται, είτε γιατί έχουν στο σπίτι ευάλωτο άτομο- να δείχνουν το μάθημα διαδικτυακά. Δεν είναι και πολύ δύσκολο και είναι και δωρεάν.

  Αυτό το φοβερό και τρομερό που σκέφτηκε η Κεραμέως, προκάλεσε την οργή του Νίκου Φίλη και κάλεσε αμέσως σε ξεσηκωμό. Εμπρός στον αγώνα.

  Ποιο είναι το πρόβλημα θα μου πείτε; Γιατί να μην ανεβάζουν οι καθηγητές το μάθημα στο youtube; Αυτό δεν κάνουν εδώ και χρόνια όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού; Διάσημοι καθηγητές δεν ανεβάζουν τα μαθήματά τους στο διαδίκτυο, για να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν και όσοι δεν είναι φοιτητές; Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν το εντοπίζετε, γιατί δεν έχετε τα reflex ενός Νίκου Φίλη.

  Όπως είπε ο τομεάρχης, μια τέτοια πρωτοβουλία "σπάει τον δεσμό εμπιστευτικότητας του καθηγητή με τον μαθητή". Και αυτό δεν το έχει τολμήσει κανένας υπουργός ποτέ, λέει ο Φίλης (και κάτι θα ξέρει παραπάνω). Δεν ξέρω αν πρόσθεσε και το κλασικό, ότι αυτό δεν το τόλμησαν ούτε οι Γερμανοί επί κατοχής, ούτε οι Οθωμανοί επί Τουρκοκρατίας, αλλά κοντά ήταν.

  Θα μου πείτε γιατί αν ανεβάσει ο/η καθηγήτρια/ητής το μάθημα στο Ίντερνετ θα σπάσει η σχέση της/του με τον μαθητή ή τη μαθήτρια; Άγνωστο, αλλά ο Φίλης ξέρει. Και όχι μόνο ξέρει,  αλλά απειλεί να προσφύγει στον ΟΗΕ, τη Διεθνή Ένωση Ποινικολόγων, το Δικαστήριο της Χάγης και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να ανατρέψει την απόφαση. Από κοντά και το συνδικάτο προαγωγής του εκσυγχρονισμού, η ΟΛΜΕ δηλαδή, που απειλεί θεούς και δαίμονες με την απόφαση. Παραβιάζονται λέει τα προσωπικά τους δεδομένα. Πώς, είναι ένα μυστήριο...

  Τι φοβούνται; Οτι ο καθηγητής ή η καθηγήτρια θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο τους βαθμούς του μαθητή που κάθεται στο βάθος της αίθουσας; Θα χρησιμοποιήσουν μήπως επαγγελματικό 4κάμερο και ενώ ο καθηγητής θα διδάσκει, η άλλη κάμερα θα δείχνει τον Κωστάκη να χασμουριέται; Πως θα σπάσει η σχέση εμπιστοσύνης αν ο καθηγητής ανεβάσει το μάθημα, την παράδοσης του στο Ίντερνετ; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

  Απάντηση: Γιατί είναι σοβαρός ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΦΊλης και η ΟΛΜΕ;

  Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ενοχλεί τον κ. Φίλη και την ΟΛΜΕ, δεν είναι φυσικά καμία σχέση εμπιστοσύνης και κανένας μαθητής, που άλλωστε τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της ΟΛΜΕ έχουν να δουν από κοντά, από τότε που ήμασταν εμείς μαθητές. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η εικόνα του καθηγητή ή της καθηγήτριας, μέσα από τη νέα τεχνολογία. Η βιντεοσκόπηση θα μπορούσε να είναι και μια άλλη μορφή αξιολόγησης. Για τέτοια είμαστε τώρα κ. Φίλη μου;

  Τόσες μάχες δώσατε για να μην αξιολογούνται οι καθηγητές και να μην εισαχθεί η βρωμερή ψηφιακή τεχνολογία, στα άδολα και ανόθευτα ελληνικά σχολεία. Να έρθει τώρα αυτός ο κορονοϊός και να μας χαλάσει τις δουλειές; Ε όχι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ