Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουλ-2019 00:06

  Η Κυριακή όλων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Άγη Βερούτη*

  Στην χθεσινή ομιλία του κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, στο Θησείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μηνύματα για την επόμενη μέρα δηλαδή για τις 8 Ιουλίου.

  Η κεντρική ιδέα της χθεσινής ομιλίας ήταν πως ο Κυριάκος θα λειτουργήσει ως οφείλει, δηλαδή θα είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτό ίσως μοιάζει αυτονόητο για έναν δημοκράτη αλλά η τελευταία τετραετία μόνο αυτό το μήνυμα δεν έχει αφήσει στους Έλληνες. Ακόμα και μέσα στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τσάκισαν τη μεσαία τάξη συνειδητά και μέσα από την συλλογιστική του ταξικού διαχωρισμού. Αυτός ο ταξικός διαχωρισμός αποδείχθηκε μαζί με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών ο μοχλός αποπομπής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία, και ίσως είναι τα μόνα σημεία του προγραμματικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ του 2014 τα οποία τήρησε ο Τσίπρας. 

  Οι Έλληνες έπαθαν και έμαθαν. Κανείς δεν έχει πλέον αμφιβολία ότι αυτός που θα προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας δεν θα είναι καμία Χρυσή Αυγή που αποδείχθηκε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως ρητορικής και κανένας γραφικός Βελόπουλος, ενώ αυτός που θα προασπίσει τα συμφέροντα της κοινωνικής συνοχής και προστασίας των αδυνάτων δεν θα είναι κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΚΙΝΑΛ που θέλουν να παρασύρουν τη χώρα σε πολυετείς περιπέτειες με απλή αναλογική για δυο θέσεις παραπάνω στη Βουλή. 

  Οι Έλληνες πληρώσαμε τα λάθη μας και την συλλογική μας άρνηση της πραγματικότητας με την επιμήκυνση μιας κρίσης που λογικά τελείωνε το 2015, με ένα παραπάνω μνημόνιο από όσα χρειαζόμασταν, με την επιβολή 29 καινούργιων φόρων από όσους είχαμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε, με την απώλεια €100 δισ. παραπάνω από όσα μας περίσσευαν, και με υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως χώρα και ως λαός με την αναγνώριση ενός γείτονος λαού με πλαστή γλώσσα και πλαστή ιθαγένεια και βλέψεις στα εδάφη μας. 

  Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινάει σε δυο μέρες. Οι Έλληνες ωριμάσαμε πολιτικά στα τελευταία δέκα χρόνια και θα έχουμε την ευκαιρία που στερούνται πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί που πέρασαν κρίση όπως εμείς, να δρέψουμε τον καρπό αυτής μας της ωριμότητας μετά την Κυριακή. 

  www.facebook.com/a.veroutis,

  www.twitter.com/agissilaos, agissilaos@gmail.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων