Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2015 17:01

  Η αλήθεια για την "Επιτροπή της αλήθειας"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η "Προκαταρκτική Έκθεση" της "Επιτροπής Αλήθειας" για το δημόσιο χρέος "επιχειρεί να παραπλανήσει χονδροειδώς τον ελληνικό λαό" καθώς παραλείπει το πλέον ουσιώδες στοιχείο για τη δημιουργία του χρέους, ότι δηλαδή από το 2001 ως το 2009 το ελληνικό κράτος ξόδεψε 826 δισ. ευρώ και εισέπραξε 691 δισ. ευρώ ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δράσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης.  

  Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του κ. Σκυλακάκη έχει ως εξής: 

  "Η κατ’ ευφημισμόν ονομαζόμενη "Επιτροπή Αλήθειας" για το δημόσιο χρέος έβγαλε χθες μια "Προκαταρκτική Έκθεση" για το δημόσιο χρέος, η σύνοψη της οποίας, που δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνει 2545 λέξεις και ούτε έναν συγκεκριμένο αριθμό. Η Έκθεση αυτή επιχειρεί να παραπλανήσει χονδροειδώς τον ελληνικό λαό παραλείποντας το πλέον ουσιώδες στοιχείο για τη δημιουργία του χρέους. Ότι δηλαδή από το 2001 ως το 2009 το ελληνικό κράτος ξόδεψε 826 δις ευρώ και εισέπραξε 691 δις ευρώ (Δαπάνες και Έσοδα Γενικής Κυβέρνησης). Το κράτος ξόδεψε δηλαδή 135 δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα εισέπραξε. Παραλείπει επίσης να αναφέρει ότι στα 9 αυτά χρόνια από την είσοδο μας στο ευρώ η Βουλή ψήφιζε κάθε χρόνο έλλειμμα κατά μέσο όρο 1,4% του ΑΕΠ και το τελικό απολογιστικό έλλειμμα που υλοποίησε το ελληνικό κράτος ήταν κατά μέσο όρο 7,4% του ΑΕΠ. Δηλαδή η υπέρβαση μόνο, που γινόταν χωρίς την έγκριση της Βουλής (6% του ΑΕΠ ή 4 ΕΝΦΙΑ ετησίως), ήταν διπλάσια κατά μέσο όρο από το μέγιστο επιτρεπτό όριο της συνθήκης του Μάαστριχτ. 

  Αντ’ αυτών στο σχετικό κεφάλαιο αναγράφονται αστείες δικαιολογίες όπως ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν ήταν υπέρμετρες γιατί "παρέμεναν χαμηλότερες από τις δημόσιες δαπάνες άλλων χωρών της ευρωζώνης". Παραλείπει τέλος να αναφέρει ότι τα απολογιστικά στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος στα 9 αυτά χρόνια αναθεωρήθηκαν, μετά την επίσημη ετήσια ανακοίνωσή τους, 70 φορές, τις 68 από αυτές προς τα πάνω. 

  Η Επιτροπή της κ. Κωνσταντοπούλου δεν αποτελεί μοναχική περίπτωση. Είναι το τελικό δείγμα μια εποχής κατά την οποία το ψεύδος και η ελαφρότητα υποκαθιστούν την αλήθεια και τον ρεαλισμό. Γιατί όταν συνέβαιναν όλα αυτά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ελληνικής κοινωνίας, είτε οι θεσμικά προβλεπόμενοι (Κοινοβούλιο, δικαιοσύνη), είτε οι βασιζόμενοι στις ευρύτερες συλλογικότητες (τέταρτη εξουσία, συνδικάτα, επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα), απέτυχαν να εμποδίσουν ή να αποκαλύψουν έστω αυτή την απίστευτη δημοσιονομική εκτροπή. Κι ακόμα και τώρα, που έχουν περάσει 5 χρόνια που πληρώνουμε την χρεοκοπία στην οποία οδήγησε η δημοσιονομική εκτροπή, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την τόλμη να μιλήσουν για το τι πράγματι συνέβη. Αντίθετα καταδιώκεται (και δικαστικά!) ο πρώτος άνθρωπος (ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ), που καταγράφει αντικειμενικά την πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλός. Η τεράστια αυτή αποτυχία είναι τόσο επώδυνη που κανείς δεν θέλει να την αντικρίζει σε όλη της την ανατριχιαστική έκταση. Γιατί είναι ο καθρέπτης μιας τραγικής συλλογικής αυτοκαταστροφής. Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί όμως στηριζόμενη πάνω στο επονείδιστο ψεύδος και την επονείδιστη παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Η ανάκαμψη, η ανάπτυξη και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας μπορεί να οικοδομηθούν μόνο με βάση την αλήθεια. 

  Τα στοιχεία που κρύβει η Επιτροπή Κωνσταντοπούλου 
  (στοιχεία από Eurostat & εισηγητικές εκθέσεις Προϋπολογισμού)
   

   

    Άθροισμα κρατικών δαπανών (2001-2009)                     826 δισ. ευρώ
    Άθροισμα κρατικών εσόδων    (2001-2009)                     626 δισ. ευρώ
    Διαφορά δαπανών από έσοδα (2001-2009)                     135 δισ. ευρώ"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ