Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Οκτ-2022 00:05

  Η αυξημένη κινητικότητα αποκαλύπτει δυναμική αλλαγή τάσης

  Η αυξημένη κινητικότητα αποκαλύπτει δυναμική αλλαγή τάσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Κάτι φαίνεται να ετοιμάζεται διαγραμματικά στο εβδομαδιαίο chart τιμών της REVOIL (ΡΕΒ), καθώς  στις τελευταίες συνεδριάσεις αποτυπώνονται δυνάμεις που μπορούν να απειλήσουν το μακροπρόθεσμο καθοδικό στροφέα "W” στα 1,325 ευρώ περίπου. Μάλιστα στη τρέχουσα εβδομάδα έχει δημιουργηθεί ένα έντονα ανοδικό candlestick που εμπεριέχει μέχρι τώρα τον δυναμικό όγκο των 162 χιλ. μετοχών. Το candlestick αυτό, αν δώσει στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής ένα κλείσιμο πάνω από τα 1,325 ευρώ, είναι ικανό να βάλει φωτιά στο διάγραμμα ανοίγοντας τον δρόμο για τα υψηλά των 1,625 ευρώ. Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διαχέονται δε πίσω από το ταμπλό μιλάνε για ένα πιθανό deal με μεγάλο εισηγμένο όμιλο που κινείται στον χώρο των διυλιστηρίων.

  Να υπενθυμίσουμε ότι η REVOIL στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2022 είχε παρουσιάσει σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ισχυρή αύξηση κατά 56,07% στο κύκλο εργασιών κλείνοντας στα 454,56 εκατ. ευρώ από 291,23 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων να καταγράφουν εκρηκτική άνοδο  της τάξεως του 107,07% στα 3,81 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός της μεγάλης μείωσης του τραπεζικού δανεισμού κατά -7,12 εκατ. ευρώ κατεβάζοντάς τον στα τέλη του περασμένου Ιούνη στα 19,79 εκατ. ευρώ από τα 26,91 εκατ. ευρώ που ήταν στη λήξη του 2021 διατηρώντας όμως συγχρόνως σε υψηλό επίπεδο και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 4,762 εκατ. ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι το τρίτο τρίμηνο αναμένεται αρκετά ισχυρό μιας που εμπεριέχει τις εντυπωσιακές επιδόσεις του φετινού τουριστικού κύματος όπου κρατάει ακόμα και σήμερα τότε μάλλον θα λέγαμε ότι η μετοχή έχει ακόμα πολύ ανηφορικό δρόμο μπροστά της. Στο μεταξύ σημαντικές επενδυτικές κινήσεις κάνει ο όμιλος και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τα δύο  φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 3,34 MW και 1MW στην Αρκαδία και την Εύβοια αντίστοιχα να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ τρέχει και η περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο αιολικών πάρκων στο Δίστομο Βοιωτίας 18 MW και στον Ίασμο Ροδόπης 13,2 MW. Παράλληλα η REVOIL έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία για την εξαγορά ενός μεγάλου αιολικού πάρκου ισχύος 41,4 MW στον νομό Βοιωτίας.

  Revoil

  Στη μετοχή της IDEAL HOLDINGS (ΙΝΤΕΚ) μάλλον κάτι δεν κατάλαβαν οι επενδυτές και έχουν βγει το τελευταίο χρονικό διάστημα και την έχουν κυλήσει πάνω στην πολύ ισχυρή στήριξη των 3,22 με 3,18 ευρώ καταγράφοντας από τα μέσα του Σεπτέμβρη μια ποσοστιαία πτώση της τάξεως του -20%. Ο όμιλος μετά και την εξαγορά της BYTE Computer ενδυναμώνεται δεν… αποδυναμώνεται. Το ότι έχει έρθει τώρα στη διαγραμματική ανάλυση η μετοχή πάνω στην εν λόγω στήριξη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τραβήξει τα μάτια αρκετών επενδυτών θεσμικών και μη.

  Το πρώτο μέλημα της μετοχής είναι φυσικά να διακρατήσει την εν λόγω περιοχή και μετά να επιχειρήσει να γεμίσει το πτωτικό χάσμα ανάμεσα στα 3,50 με 3,60 ευρώ ή ένα +10% από τα τωρινά επίπεδα τιμών. Σύμφωνα τώρα με τα στοιχεία που αποκαλύπτουν οι ημερήσιοι τεχνικοί δείκτες του όγκου συναλλαγών, η IDEAL δείχνει να μαζεύεται από ισχυρά "χέρια" τα οποία έχουν βάλει ως στόχο όχι φυσικά τα κοντινά 3,60 ευρώ αλλά τα 3,90+ ευρώ, με κάποια από αυτά να μακραίνουν ηθελημένα τη διακράτηση για το πρώτο τρίμηνο του 2023, όπου ο όμιλος θα φανερώσει τις πραγματικές του δυνάμεις πάνω και στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της πληροφορικής.  Η διοίκηση πάντως έχει αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από  δραστήρια κυνηγώντας επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να επιφέρουν σημαντική αύξηση μεγεθών και κερδοφορίας για τον όμιλο.

  Ideal

  Κλείνω με μια γρήγορη ανασκόπηση της διαγραμματικής πορείας της μετοχής της ΔΕΗ μιας που αποτυπώνεται πλέον στο βραχυχρόνιο αλγοριθμικό chart  να έχει εισέλθει μέσα στο πολύ ενδιαφέρον επίπεδο των 5,80 με 6,015 ευρώ. Η περιοχή αυτή θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις επόμενες μέρες καθώς αν περπατηθεί με σημαντικά ενισχυμένο όγκο συναλλαγών θα ανάψει άμεσα και το πράσινο φως για την αλλαγή μεσοπρόθεσμου επιπέδου διαπραγμάτευσης παίζοντας πλέον μπάλα μέσα στο μεγάλο διαγραμματικό γήπεδο των 5,90 με 7,40 ευρώ που βρισκόταν τον περασμένο Μάιο.

  Ίσως κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί και το χθεσινό κλείσιμο  στα υψηλά σχεδόν της ημέρας στα 5,90 ευρώ με τον σημαντικό όγκο συναλλαγών των  820 χιλ. τεμαχίων που αντιπροσωπεύει αξία 4,79 εκατ. ευρώ. Μένει φυσικά να δούμε τη συνέχεια και κυρίως τις διαθέσεις των αγοραστών πάνω στο ψυχολογικό εμπόδιο των 6 ευρώ.  

  ΔΕΗ

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ