Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Αυγ-2022 00:05

  Άκοπα ανοδικά διαμάντια

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η θετική εγρήγορση της αγοράς έχει αρχίσει μέσω της εμπεριστατωμένης διαγραμματικής ανάλυσης  να βγάζει στην επιφάνεια ακατέργαστα  διαμάντια  έντονης ανοδικής κίνησης σε συγκεκριμένες μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Κάποια από αυτά έχουν ήδη ανακαλυφθεί  στα μετοχικά διαγράμματα των ομίλων του Μυτιληναίου, της Ideal  και των Ευρωσυμβούλων.

  Ξεκινάμε με τη μετοχή του Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛ), όπου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση διέσπασε ανοδικά την πολύ ισχυρή αντίσταση των 15,40 ευρώ κλείνοντας στα 15,50 ευρώ με τον σημαντικό όγκο συναλλαγών των 281 χιλ. τεμαχίων. Πιο μπροστά είχε προηγηθεί η ανοδική καταστρατήγηση του καθοδικού στροφέα "Q” που καθορίζει την πτωτική τάση στην τιμή της μετοχής από τα τέλη του Απρίλη. Τα στοιχεία αυτά δίνουν σημαντικούς βραχυπρόθεσμους πόντους στο σενάριο ανοδικής συνέχειας της μετοχής θέτοντας ως άμεσο στόχο το γέμισμα  του χάσματος που προκλήθηκε στις 14 Ιουνίου, στα 16,08 ευρώ. Από εκεί και έπειτα η κατάκτηση της περιοχής των 16,74 με 17 ευρώ θα παίξει σημαντικό ρόλο για την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών. Επίσης στο διημερήσιο διάγραμμα τιμών που αναρτούμε υπάρχει και ο πολύ ευκρινής σχηματισμός "Cup and handle”, όπου έχει ως χείλος το σημείο των 15,40 ευρώ. Το πέρασμα τώρα της τιμής της μετοχής πάνω από εκεί, κάτι που έγινε με τον καλύτερο τρόπο χθες, δίνει στατιστικά σε μεσοπρόθεσμο πεδίο το βάθος της κούπας στο σημείο τμήσης που φωτίζει περιέργως το ιστορικό υψηλό των 18,20 ευρώ. Είναι ένα νούμερο που η μετοχή του ομίλου με το λίγο καλύτερο κλίμα που θα αρχίσει να εμφανίζεται  στην αγορά όχι μόνο θα το διασπάσει αλλά θα το διαλύσει, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για τα 20 ευρώ.  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι για τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου μιας που το έχουμε κάνει εκτενέστερα σε προηγούμενη ανάλυση. Το μόνο που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών η μετοχή θεωρείται από αρκετούς αναλυτές ως άκρως… ελκυστική.

  πιν

   

  Ενδιαφέρουσα διαγραμματική εξέλιξη έχουμε και στη μετοχή της Ideal Holding (ΙΝΤΕΚ). Εκεί λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών παρατηρείται μια ανοδική διάσπαση του πλάγιου σταθεροποιητικού σχηματισμού "Z”  που διαμόρφωνε την τιμή της μετοχής από τα μέσα Μαΐου του 2021. Το εύρος διακύμανσης ήταν κατά βάση ανάμεσα στα 3,82 με 3,00 ευρώ. Στις τελευταίες λοιπόν τρείς συνεδριάσεις έχει προκληθεί ανοδική τμήση των 3,82 ευρώ με ένα συνολικό εκτιμώμενο τζίρο άνω των 560 χιλ. ευρώ. Η επιβεβαίωση της ανοδικής απόδρασης από τη μακροπρόθεσμη αυτή πλάγια κίνηση δίνει ως επόμενο στόχο το ύψος του καναλιού  στο σημείο τμήσης της άνω πλευράς δηλαδή τα 4,75 ευρώ. Το deal της θυγατρικής της Coca Cola HBC για την εξαγορά της  ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents) από την Ideal Holding έναντι 45 εκατ. ευρώ μπορεί να είναι η αρχή και όχι το τέλος για την ανοδική διαδρομή της μετοχής. Έτσι κι αλλιώς τα deals είναι μέσα στο αίμα της.

  πιν

   

  Παρόμοια ανοδική διάσπαση πλάγιου σχηματισμού με ακόμα όμως μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου έχουμε τις τελευταίες μέρες και στη μετοχή του ομίλου Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. (ΕΣΥΜΒ). Εδώ στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών έχει προκληθεί μετά από 440 μέρες μια εκτενής ανοδική διαφυγή πάνω από το άνω όριο του πλαγιοσταθεροποιητικού καναλιού, στα 0,64 ευρώ, με τζίρο συναλλαγών που ξεπερνάει τα 300 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διαγραμματική ανάλυση ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος εντοπίζεται στη λογαριθμική  πρόσθεση του ύψους του καναλιού πάνω στο σημείο τμήσης που είναι τα 0,84 ευρώ ή ένα +27% από τα τωρινά επίπεδα τιμών. Ο όμιλος που μόλις τώρα πλησιάζει την κεφαλαιοποίηση των 10 εκατ. ευρώ έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια χτυπώντας ένα μεγάλο αριθμό έργων και υποέργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να προκύψουν στην εγχώρια αγορά συμβούλων μέσα από το  ελληνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αναπτυξιακών επενδύσεων της επόμενης 6ετιας άνω των 70 δισ. ευρώ.  Ήδη το ύψος των ανεκτέλεστων συμβάσεων αποκαλύπτει τη μεγάλη ταχύτητα αύξησης των μεγεθών του ομίλου. Στα υπόψιν και η πρόκληση θετικού ταμείου μετά και την οσονούπω πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου της σε πολύ καλή και αναπτυσσόμενη τοποθεσία. 

  πιν

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ