Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 00:05

  Με την ευγενική χορηγία του τουρισμού

  Με την ευγενική χορηγία του τουρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Με χορηγό το πολύ ισχυρό τουριστικό κύμα που φαίνεται να προδιαγράφεται για το 2022, όπου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι περισσότεροι αναλυτές το τοποθετούν  σε νέα ιστορικά υψηλά, ο όμιλος Revoil (ΡΕΒΟΙΛ) έχει όλα τα οικονομικά ατού για να εκπλήξει θετικά και να κινηθεί κόντρα στο  περιρρέον  αρνητικό κλίμα. Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος στα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εμφάνισε αύξηση 57,9% στο κύκλο εργασιών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 κλείνοντας στα 232,13 εκατ. ευρώ, άνοδο 86% στα EBITDA που ανήλθαν στα 4,17 εκατ. ευρώ και  άλμα +240% στα κέρδη προ φόρων στα 2,8 εκατ. ευρώ.

  Οι σταθερά υψηλές τιμές πώλησης των καυσίμων και οι πληθωριστικές πιέσεις δημιουργούν μεν ένα προβληματισμό αλλά λόγω της θετικής εξέλιξης του τουρισμού οι κερδοφόρα πορεία της εταιρείας δύσκολα θα ανατραπεί αποχαρακτηρίζοντας εντόνως την πτώση του -25% που έχει υποστεί η τιμή της μετοχής στο ταμπλό από τα πρόσφατα υψηλά του περασμένου Απριλίου.

  Διαγραμματικά  η μετοχή έχει βρεθεί πάνω στο ισχυρό επίπεδο στήριξης των 1,10 με 1 ευρώ όπου δίνει μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 22 εκατ. ευρώ. Τώρα τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτή η κεφαλαιοποίηση όταν ήδη έχεις το 13% αυτής σε κέρδη από το πρώτο τρίμηνο…  ένας Θεός ξέρει.

  Μιας που είναι στη μόδα και θα είναι στη μόδα για πολλές δεκαετίες ακόμα ας μη λησμονούμε ότι και η Revoil έχει κάνει επεκτατικές κινήσεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πραγματοποιώντας τις πρώτες ουσιαστικές κινήσεις με την συμμετοχή της σε έργα  για τη δημιουργία των πρώτων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων με το πιο ώριμο να είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο 3,34 MW στην Αρκαδία το οποίο έχει αδειοδοτηθεί πλήρως και αναμένεται η κατασκευή του να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Επίσης δύο αιολικά πάρκα 18MW και 13,2MW στα οποία  η Revoil συμμετέχει με 75% και 50% αντίστοιχα, βρίσκονται στη διαδικασία περιβαλλοντικής αξιολόγησης/αδειοδότησης ενώ έχει προχωρήσει και στη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά ενός αιολικού πάρκου 41,4 MW στη Βοιωτία το οποίο διαθέτει άδεια παραγωγής από την ΡΑΕ και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

  Επανερχόμενοι τώρα στη διαγραμματική αποτύπωση η μετοχή παρουσιάζει έντονα τα σημάδια ενός αγοραστικού μαζέματος μέσα στη δεξαμενή πωλήσεων του 1,10 με 1 ευρώ. Η επιβεβαιωμένη αποτύπωση του εν λόγω σχηματισμού θα έχει ως κατάληξη την εκ νέου διαμόρφωση κυματικής κίνησης προς τη ζώνη μερικής αντίστασης των 1,40 με 1,36 ευρώ.

  Revoil

  Και η Μοτοδυναμική (ΜΟΤΟ) έχει να λαμβάνει μέσω του τομέα ενοικίασης οχημάτων  "Sixt”  από τα φετινά ιστορικά ρεκόρ του τουρισμού.  Ένας όμιλος, που μας έχει δείξει ήδη μέσω των επενδυτικών του κινήσεων (διάθεση 20-25 εκατ. ευρώ για την αύξηση των διαθέσιμων οχημάτων της "Sixt”) τις "άγριες" διαθέσεις του για το 2022, όπου φαίνεται μέχρι τώρα να βρίσκεται  στα χνάρια των ιστορικών οικονομικών επιδόσεων του 2021. Η "Sixt” πάντως από πέρυσι έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία ανεβάζοντας έτσι σημαντικά τον πήχη για φέτος.

  Μάλιστα η διοίκηση του ομίλου δήλωσε προσφάτως στη Τακτική Γενική Συνέλευση ότι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που αναμένονται να δημοσιευτούν στις 29 Ιουλίου θα είναι … θεαματικά.

  Την ίδια ώρα η μετοχή του ομίλου έχει χάσει αδικαιολογήτως ένα -20% από τα υψηλά του κοντινού Απριλίου κατεβαίνοντας στα 1,90 με 1,80 ευρώ δίνοντας μια κεφαλαιοποίηση στα 55 εκατ. ευρώ όταν τo 2021 έκλεινε πρώτον με υπερδιπλάσια EBITDA  στα 14,2 εκατ. ευρώ και δεύτερον με σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 8,8 εκατ. ευρώ κατεβαίνοντας πλέον στα 10,3 εκατ. ευρώ. 

  Διαγραμματικά η τιμή της μετοχής έχει περιέλθει σε ένα ισχυρό σημείο στήριξης,  στα 1,80 ευρώ, από όπου διέρχονται και τα μακροπρόθεσμα Keltner Channel των 55 εβδομάδων. Η γενικότερη εικόνα στο εβδομαδιαίο chart της Μοτοδυναμικής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στο στρατόπεδο των πωλητών για τη καταγραφή χαμηλότερων  τιμών. Η δε δυναμική χρονικά διακράτηση των 1,80 ευρώ θα δώσει την ευκαιρία για μια ανοδική ανάταση προς την περιοχή των 2,20 ευρώ, όπου κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορούν να οδηγήσουν τη μετοχή ακόμα και σε νέα ιστορικά υψηλά προς τα 2,70 ευρώ. Γιατί όχι; 

  Μοτοδυναμική

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ