Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιουν-2022 00:10

  Προσοχή, γκρεμός

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η εμπεριστατωμένη διαγραμματική ανάλυση έχει φέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο προσκήνιο τέσσερις αρκετά επικίνδυνους σχηματισμούς σε εισηγμένες εταιρείες που παρουσιάζονται συνειρμικά ως η μετοχή τους να θέλει να πηδήξει στο κενό, για να μην πω κάτι άλλο. 

  Πρώτη και καλύτερη είναι η πολύ άσχημη πλέον εικόνα που αναδύει η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς τεχνικά, μετά τη διάλυση του επιπέδου στήριξης των 7,30 με 7 ευρώ είναι λες και έχει πέσει στον γκρεμό, με το "έδαφος" να έχει μάλιστα παραδόξως μετατοπιστεί από τα 6,10 ευρώ στα 4,70 με 4,50 ευρώ, από όπου διέρχεται και η τεράστια μακροπρόθεσμη γραμμή "R". Μιλάμε δηλαδή για ένα περιθώριο πτώσης της τάξεως έως και 23% από τα τωρινά επίπεδα τιμών. Είναι ένα τεχνικό δεδομένο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα προκαλέσει επενδυτική μήνη απέναντι στη μετοχή της ΔΕΗ. Όχι πως τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση μιας που βρίσκεται πλέον στο απογοητευτικό -35% από την πρόσφατη ΑΜΚ των 9 ευρώ, αλλά εάν σπάσει το σχοινί φτάνοντας ως τα προαναφερόμενα επίπεδα, τότε θα αλλάξει ριζικά το μέχρι πρότινος "φροντισμένο” επενδυτικό status της μετοχής. 

  DEH 09062022

   

  Δεύτερος διαγραμματικός προορισμός η μετοχή της ElvalHalcor (ΕΛΧΑ), όπου πάει για πέμπτο συνεχόμενο μήνα πτώσης, απειλώντας πλέον για τα καλά την περιοχή στήριξης των 1,60 ευρώ. Μάλιστα, αν δεν προσεχθεί δεόντως από τους "ρυθμιστές" του χαρτιού είναι πολύ πιθανό μετά τα 1,60 ευρώ να κρεμάσει έντονα πτωτικά έχοντας ως επόμενο στόχο τα 1,30 ευρώ. Επίπεδα που τη τελευταία φορά που τα ξαναείδε ήταν τον Οκτώβριο του 2020. Βέβαια, τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές αυτές που αναφέρουμε, αλλά με κάποιο τρόπο επιτέλους η μετοχή θα πρέπει να το αποδείξει και στο ταμπλό. 

  ELHA 09062022

   

  Βουτιά στο κενό φαίνεται ότι πάει να κάνει και η μετοχή του ομίλου πληροφορικής Entersoft (ΕΝΤΕΡ). Αυτό τουλάχιστον δείχνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών μετά και τη καθοδική διάσπαση του δαπέδου στήριξης των 4,50 με 4,40 ευρώ. Εδώ, η επιβεβαιωμένη τμήση θα ανοίξει τον κατηφορικό δρόμο για τα 3,30 ευρώ ή ένα -21%. Ιδιαίτερα αρνητικό είναι επίσης και το στοιχείο που φέρει τον Exponential κινητό μέσο των 55 εβδομάδων να έχει τμηθεί καθοδικά, κάτι που είχε να συμβεί από τον Μάρτιο του 2020 με την πανδημική κρίση. Επειδή μέχρι τώρα ο όμιλος δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, θα αφήσουμε ένα περιθώριο επιτελικής ανοδικής ανάσχεσης. 

  ENTERSOFT 09062022

   

  Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ισχυρή πτώση που πραγματοποιεί μετά τη καθοδική διάσπαση των 7,30 ευρώ και του Exponential κινητού μέσου των 55 ημερών η μετοχή της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι (ΚΡΙ). Εδώ, το πάτωμα βρίσκεται στα 5,30 με 5 ευρώ, με την τιμή της μετοχής να εντοπίζεται στα 6 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι τεχνικά έχει ένα περιθώριο έως και για ένα -16%. Για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην πτωτική ρότα της μετοχής θα πρέπει να σχηματιστεί μια σθεναρή βάση αγοραστών στην περιοχή των 6 ευρώ, έχοντας ως άμεσο στόχο την ανοδική αρπαγή των 6,85 ευρώ. 

  KRI KRI 09062022

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ