Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Ιαν-2022 00:06

  Τα ιστορικά υψηλά, η έκπληξη και οι σχηματισμοί φυγής

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Ένα νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή του ομίλου Profile Software (ΠΡΟΦ) κλείνοντας στα 6,60 ευρώ. Η ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για τον χρηματοοικονομικό τομέα, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο και τον δημόσιο τομέα φαίνεται να έχει μπει δυνατά στο 2022, δηλώνοντας ισχυρό "παρών" στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με τελευταίο και πιο ηχηρό τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 309,8 εκατ. ευρώ της ψηφιοποίησης περίπου 600 εκατ. εγγράφων, που βρίσκονται στα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας. Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε μόλις στην αφετηρία του μεγάλου δρόμου προς τη "Ψηφιακή Δεκαετία 2030”, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα. Ένας δρόμος που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα κερδοφόρος για τον όμιλο της Profile. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το εύρος των πρωτοποριακών τεχνολογικών προϊόντων που διαθέτει έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό κομμάτι από την πίτα των δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πέσουν στα επόμενα χρόνια για το ψηφιακό άλμα στις δεξιότητες και τις υποδομές της χώρας. 

  Αν και δικαίως, η διοίκηση της Profile είναι άκρως συντηρητική και αρκετά προσγειωμένη στις οικονομικές προβλέψεις για το 2022 τα στοιχεία από τις συμβάσεις που έχουν κλείσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες αποκαλύπτουν έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό τόνο στην ανάπτυξη των μεγεθών της. Η αλήθεια είναι ότι όσο και να θες να κρύψεις τον "ελέφαντα" πίσω από το δέντρο, δεν μπορείς. Κάποια στιγμή όχι μόνο θα φανεί αλλά θα πάρει και το δέντρο μαζί. 

  Επίσης να υπενθυμίσω ότι ο όμιλος έχει ισχυρή διεθνή παρουσία με το δίκτυο του να είναι τόσο μεγάλο ώστε να κλείνει τεχνολογικά έργα αιχμής ακόμα και στη…Καραϊβική Θάλασσα. 

  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η μεγάλη έκπληξη φαίνεται να έρχεται τους τελευταίους μήνες από το... Λονδίνο. Η θυγατρική λοιπόν που διαθέτει ο όμιλος στη Μεγάλη Βρετανία, όπου πέρα από τις αγγλοσαξονικές χώρες χτυπάει σημαντικά έργα στην Κεντρική και Νότια Αμερική, έχει να παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα έναν καταιγισμό συμβάσεων για έργα και υπηρεσίες της Profile που θα κάνουν τη διαφορά στα οικονομικά της στοιχεία μιας που μιλάμε για deals με 8ψήφια νούμερα. Να σημειωθεί για τους τύπους ότι η Profile έχει γραφεία εκτός από το Λονδίνο, στο Όσλο, στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι, στο Μαϊάμι, στη Σιγκαπούρη, στο Ντουμπάι, και στη Λευκωσία. 

  Διαγραμματικά τώρα βλέπουμε τη μετοχή να έχει αποτυπώσει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών έναν κλασικό σχηματισμό "Cap and Handle”, όπου έχει οδηγηθεί στην ανοδική του λύση διασπώντας το χείλος στα 6,30 ευρώ περίπου. Η τμήση αυτή δίνει ως επόμενο στόχο το προστιθέμενο βάθος του φωτίζοντας την περιοχή αντίστασης των 7,40 με 7,20 ευρώ. Το σημαντικό εδώ είναι ότι η διάσπαση συνοδεύτηκε και με ισχυρό όγκο συναλλαγών. 

  πιν


   
  Το χαρακτηριζόμενο ως το μακροπρόθεσμο στοίχημα της μεγάλης ανάτασης του real estate και της ελληνικής οικονομίας το  Phoenix Vega Mezz Plc (ΦΒΜΕΖΖ) έχει αρχίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις να ανεβάζει όγκους και να παρουσιάζει ιδιαίτερο διαγραμματικό ενδιαφέρον. Η μετοχή της ΦΒΜΕΖΖ μετά την ανοδική διάσπαση που είχαμε εντοπίσει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στα 0,052 ευρώ συλλαμβάνεται τώρα να έχει αποτυπώσει έναν τριγωνικό σχηματισμό "Q” με την άνω πλευρά να εντοπίζεται στα 0,0685 ευρώ, ένα κλικ δηλαδή πάνω από το χθεσινό κλείσιμο. Η επιβεβαιωμένη ανοδική καταστρατήγηση του εν λόγω σχηματισμού θα θέσει βάση θεωρίας ως επόμενο στόχο το ύψος του σχηματισμού που δεν είναι άλλος από την περιοχή αντίστασης των 0,0935 ευρώ. Πιθανή μικρή στάση μπορεί να σημειωθεί στα προηγούμενα υψηλά των 0,0784 ευρώ. 

  πιν


   
  Κλείνω με τον όμιλο Ευρωσύμβουλοι Α.Ε (ΕΣΥΜΒ), όπου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία διάθεσης μιας νέας μετοχής για κάθε τρεις παλιές, στο ποσό των 0,42 ευρώ για κάθε νέα μετοχή. Εδώ παρά την έτσι κι αλλιώς αναμενόμενη ΑΜΚ η τιμή της μετοχής παρέμεινε μέσα στο κανάλι "T” που έχει δημιουργηθεί από πέρυσι τον Μάιο μετά την ανοδική διαφυγή από το πρώην σκληρό επίπεδο των 0,50 ευρώ. Το στοιχείο αυτό προσθέτει σημαντικούς πόντους στη μετοχή καθώς φανερώνει τη διάθεση των υφιστάμενων μετόχων να συμμετάσχουν στην αύξηση δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στο σημαντικό business plan που ετοιμάζει η διοίκηση για την επόμενη τριετία. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η αύξηση να έχει ήδη καλυφθεί από τα... σπάργανα. Γυρνώντας πάλι στη διαγραμματική ανάλυση της μετοχής να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση που προκληθεί ανοδική απόδραση θα δώσει έδαφος για την άμεση προσέγγιση των 0,82 ευρώ. Πάντως ο μακροπρόθεσμος ανοδικός στροφέας "W” του 2019 θα αρχίσει σύντομα να πιέζει για την επίτευξη φυγής.

  πιν

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ