Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Οκτ-2021 00:05

  Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

  Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η πάλαι ποτέ αυτοκρατορία της Intracom (ΙΝΤΚΑ) φαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα όχι μόνο να αναβιώνει αλλά και να αντεπιτίθεται. Η ενεργή επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη και η συμμετοχή του σε πλήθος στρατηγικών κινήσεων έχουν φέρει στο ταμπλό μια έντονη ανοδική πορεία με σημαντικές ανατροπές στα μέχρι πρότινος δεδομένα συμπεριφοράς όχι μόνο της Intracom αλλά και της Intrakat και της Intralot. Το φωνάζουν άλλωστε τα ποσοστά ανόδου των μετοχών τους από τις αρχές του έτους με την Intracom να έχει σημειώσει μια άνοδο 161%, την Intrakat  ένα +58% (βαστάει δυνάμεις για το 2022) και την Intralot το εκρηκτικό +245%. Το αποτύπωμά του άλλωστε έχει μείνει ανεξίτηλο πάνω στη σημαντική συμφωνία με τους ομολογιούχους στην Intralot, όπου στην ουσία τη σήκωσε και την επανατοποθέτησε στις σωστές αναπτυξιακές ράγες. Σημαντική είναι και η συμβολή του στην Intrakat, όπου σε άριστη συνεργασία  με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Πέτρου Σουρέτη, προχωράνε στον στρατηγικό  μετασχηματισμό της μέσα από την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου υψηλής ποιότητας σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, περιβάλλοντος και τεχνολογίας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, ΑΠΕ και real estate development. Τα ισχυρά αποτελέσματα αυτού του θετικού μετασχηματισμού  θα αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια από τα τέλη του 2021 και έπειτα όπου συν των άλλων αναμένεται να πέσουν  μαζεμένα και τα μέχρι πρότινος σταματημένα κατασκευαστικά έργα.

  Αναλύοντας διαγραμματικά μια - μια τις εταιρείες ξεκινάμε με την Intracom (ΙΝΤΚΑ), όπου εν αναμονή της συμφωνίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής Intrasoft International από τη δανέζικη Netcompany, η μετοχή της στη γρήγορη εξαέρωση που έκανε, ελέω της γενικής επενδυτικής "νευρικότητας", ακούμπησε τόσο τη στήριξη των 1,75 ευρώ όσο και τον ισχυρό ανοδικό στροφέα "Q”, προκαλώντας έτσι άμεση ανοδική ανάταση προς το πρώτο προπύργιο των αγοραστών στα 2,20 ευρώ. Τώρα το χτίσιμο μιας νέας βάσης αγοραστών πέριξ των 2,20 ευρώ, κάτι ανάλογο δηλαδή που είχε αποτυπωθεί στην περιοχή των 1,20 ευρώ, θα ανοίξει τις πύλες για μια επίθεση των αγοραστών προς το επίπεδο των 3,50 ευρώ, μιας που το ενδιάμεσο έδαφος είναι σχετικά ελεύθερο από την παρουσία αντιστάσεων. Βέβαια αν όντως το τίμημα των 200 εκατ. ευρώ που ακούγεται στην αγορά  ισχύει, τότε η μετοχή θα έρθει σε άμεση οφθαλμοφανή αντιπαράθεση με την κεφαλαιοποίησή της των 166 εκατ. ευρώ, στοιχείο που είναι πολύ πιθανό να την εκτοξεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνω στα 3 ευρώ. Από εκεί και έπειτα ο όμιλος έχοντας ως μπαλαντέρ τη ρευστότητα θα ενισχύσει ή θα βγάλει και άλλους άσους από το μανίκι του προκαλώντας ένα σωστό ντόμινο υπεραξιών.

   

  Ως ισχυρό αναπτυξιακό χαρτί μπορεί να αναδειχθεί ο όμιλος Intrakat (ΙΝΚΑΤ) ο οποίος θα παίξει ηγετικό ρόλο στη μάχη που ξεκινάει με τις άλλες κατασκευαστικές της χώρας για τη νέα "Ολυμπιάδα" επενδύσεων, όπου στην επόμενη πενταετία θα υλοποιηθούν έργα συνολικού ύψους 43 δισ. ευρώ σε διάφορους τομείς υποδομών. Η Intrakat βρίσκεται εδώ και καιρό σε προνομιούχο  θέση και σωστά τοποθετημένη για τη διεκδίκηση των έργων που θα προκηρυχθούν ενώ φαίνεται να έχει ήδη μπει με το δεξί στη μάχη καθώς στο ανεκτέλεστο έργων που ανερχόταν στα 380 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020 έχουν προστεθεί μέχρι τώρα σχεδόν άλλα τόσα, εξασφαλίζοντας  επιπλέον έργα  ύψους 370 εκατ. ευρώ ή στο σύνολο  750 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που η κεφαλαιοποίησή της είναι στα 100 εκατ. ευρώ. Και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα καθώς μεταξύ των συμβάσεων που υπέγραψε η Intrakat το τελευταίο διάστημα είναι και ένα  έργο (ύδρευσης και αποχέτευσης) ύψους 19,6 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία όπου όμως, προσέξτε, αποτελεί τον πρόδρομο μίας σειράς νέων έργων στην εν λόγω χώρα προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021 λίγο ή  πολύ ήταν αναμενόμενα από τους περισσότερους αναλυτές μιας που αναφέρεται σε μια περίοδο γενικής στασιμότητας της κατασκευαστικής δραστηριότητας κάτι που άλλωστε αποτυπώθηκε και στην τιμή της μετοχής μιας που έδειξε με τη σταθεροποιητική της συμπεριφορά ότι τα είχε σχεδόν προεξοφλήσει. Διαγραμματικά η μετοχή εντοπίζεται να έχει κρατήσει τα κεκτημένα, παραμένοντας πάνω από το πρώην επίπεδο αντίστασης της τελευταίας επταετίας τα 1,90 ευρώ. Η διακράτηση της ζώνης των 2 με 1,90 ευρώ θα προκαλέσει νέα ανοδικό κυματισμό προς τα 2,80 ευρώ. Όμως ο μακροπρόθεσμος στόχος παραμένει η περιοχή των 4,40 ευρώ.

  πιν

   

  Κλείνω με την Intralot (ΙΝΛΟΤ), όπου διαγραμματικά μετά και το ανοδικό πέρασμα πάνω από το γιγάντιο σε ισχύ Exponential κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων έχει πραγματοποιήσει τον διόλου ευκαταφρόνητο όγκο συναλλαγών των 12,3 εκατ. μετοχών ή σχεδόν το 8% του μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που αποκρυπτογραφεί ότι μάλλον δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα από την ανοδική πορεία που έρχεται στο βάθος. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάλυση, μετά τα 0,58 ευρώ ο επόμενος διαγραμματικός στόχος εντοπίζεται στα 0,86 ευρώ. Ο όμιλος πάντως μυρίζει έντονα "turnaround  success  story” με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021 να επιτείνουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση αυτή, καθώς παρουσίασε έσοδα 202,6 εκατ. ευρώ, EBITDA στα 54,3 εκατ. ευρώ, λειτουργικές ταμειακές ροές 51,3 εκατ. ευρώ (+183,4% σε ετήσια βάση) και ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος Ιουνίου στα 83,2 εκατ. ευρώ όση είναι συνειρμικά  και η κεφαλαιοποίησή της.

  Εδώ ο Σωκράτης κρατάει σφιχτά στα χέρια του ένα δυνατό χαρτί "Made in USA” που θα το ρίξει στο τραπέζι όταν έρθει η ώρα να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα του ομίλου. 

  πιν

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ