Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Αυγ-2021 00:05

  Το χρυσωρυχείο και τα πυροτεχνήματα στο ταμπλό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Την ίδια ώρα που και το ΙΑΣΩ ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα εξόδου του Χρηματιστηρίου Αθηνών με μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 183 εκατ. ευρώ, ο όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΑΤΡ), ο μόνος εναπομείναν εκπρόσωπος του κλάδου νοσηλευτικών μονάδων, κέντρων θεραπείας και αποκατάστασης, διαπραγματεύεται με μια κεφαλαιοποίηση μόλις και μετά βίας στα 160 εκατ. ευρώ και ας είναι σχεδόν διπλάσιος σε μέγεθος, με περιουσιακά στοιχεία κοντά στα 258 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020 στα 49 εκατ. ευρώ. Αφήστε που έχει στρατηγικά παραρτήματα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία και κάνει συνεχώς προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους κορονοϊού όπου, όπως και ο ίδιος έχω διαπιστώσει, έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα σκέτο "χρυσωρυχείο". 

  Η μετοχή πάντως του ομίλου μόλις τώρα δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο που βρισκόταν εδώ και πολλές συνεδριάσεις, λαμβάνοντας τιμές κάτω από τα 1,70 ευρώ και να προσπαθεί αναφανδόν να αρπάξει τα 1,80 ευρώ χαράσσοντας έτσι διαγραμματική πλεύση προς τη γραμμή αντίστασης "W” των 1,98 με 2,03 ευρώ. Από εκεί και έπειτα όμως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ανοδική διάσπαση της εν λόγω γραμμής με σημαντικό όγκο συναλλαγών, μπορεί να δώσει το εύρος του τμημένου πρώην ανοδικού καναλιού χτυπώντας έτσι την περιοχή όπου λάμβανε τιμές στις αρχές του 2020, ανάμεσα δηλαδή στα 2,36 με 2,40 ευρώ. Σημείο αλλαγής του υπάρχοντος ανοδικού σχεδιασμού με τη καθοδική καταστρατήγηση των 1,60 ευρώ.

  IATRIKO 12.08.2021

   

  Η είσοδος των νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει "πυροτεχνήματα" στο ταμπλό τραβώντας τα βλέμματα των επενδυτών και προς τις άλλες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, που αυτόν τον καιρό φαίνεται να ολοκληρώνουν σχηματισμούς συσσώρευσης κοντά στα υψηλά των μεσοπρόθεσμων ανοδικών κινήσεων. Χαρακτηριστικό είναι το pattern που παρουσιάζει το μηνιαίο διάγραμμα του ΑΒΑΞ, όπου παρά τα σημαντικά ποσοστιαία κέρδη +65%, που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους η μετοχή του έχει αποτυπώσει ένα τριγωνικό σχηματισμό, όπου κατά βάση σπάει προς την πλευρά της κύριας τάσης συνεχίζοντας στην προκειμένη περίπτωση την ανοδική της κίνηση. Τάση, η οποία υπό τη καθοδήγηση του ισχυρότατου μακροπρόθεσμου ανοδικού στροφέα "Z” μπορεί να θέσει τη μετοχή σε ανηφορική ρότα προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1,50 με 1,45 ευρώ όπου και έκοβε βόλτες τον Μάρτιο του 2014. 

  Να σημειωθεί ότι ο όμιλος αναμένει μέσα στο 2021 σημαντικό rebound στα έσοδα, ενώ συγχρόνως βρίσκεται σε ισχυρή θέση διεκδίκησης σημαντικών έργων, δημοσίων και ΣΔΙΤ, ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ με το ανεκτέλεστο υπόλοιπό του να ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

  ABAJ 12.08.2021

   

  Με τη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΟΜΙΚ) είχαμε ασχοληθεί την πρώτη μέρα του περασμένου Ιουνίου ορμώμενοι κυρίως από την "έναρξη" της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος στο πρώτο τετράμηνο του 2021 έχει ήδη υπογράψει τέσσερις συμβάσεις για αναλήψεις έργων προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ κρατάει από το 2020 ένα "κομπόδεμα" ανεκτέλεστων κατασκευαστικών συμβάσεων ύψους 10,7 εκατ. ευρώ. 

  Τότε, λοιπόν, η μετοχή βρισκόταν λίγο πάνω από τα 0,60 ευρώ, ενώ τώρα η τιμή της εντοπίζεται στα 0,80 ευρώ, έχοντας μια κεφαλαιοποίηση κάτω από τα 13 εκατ. ευρώ. Το διαγραμματικό νερό που κύλησε στο μακροπρόθεσμο ανοδικό στροφέα "U” δεν έχει σταθεί μέχρι τώρα ικανό να αλλάξει την πορεία της μετοχής προς τα 1,40 ευρώ με πιθανή ενδιάμεση στάση στο 1 ευρώ. Μάλιστα, η συσσώρευση η οποία φαίνεται να πραγματοποιείται στα υψηλά της κίνησης και κάτω από τη σαθρή αντίσταση των 0,88 ευρώ, μας θυμίζει πιο πολύ "χώνεμα" τιμών παρά διανομή μετοχών, ενώ μας προϊδεάζει θετικά για τη συνέχεια. Το ανοδικό καμπανάκι δραπέτευσης προς το 1 ευρώ θα δοθεί με την ανοδική πυρπόληση των 0,88 ευρώ με αξιόλογο όγκο συναλλαγών.

  DOMIKH 12.08.2021

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ