Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 00:05

  Η ανοδική επέλαση και η δέουσα προσοχή

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Λίγες ώρες αν όχι λεπτά υπολείπονται για να χτυπήσει και πάλι, μετά από σχεδόν 12 χρόνια, το κουδούνι της διαγραμματικής πόρτας των 2 ευρώ η μετοχή της Intracom Holdings (ΙΝΤΚΑ). Ήμουν δηλαδή τότε σαράντα και έχω ξεπεράσει πλέον τα πενήντα. Ένας όμιλος, που τους τελευταίους μήνες αρχίζει και ανεβάζει σταθερά στροφές όχι μόνο στο ταμπλό αλλά και στο επιχειρηματικό τοπίο θυμίζοντας σύμφωνα με έναν από τους πιο παλιούς χρηματιστές του χώρου κάτι από άλλες εποχές αίγλης. Πιστοί ακόλουθοι στην ανοδική της πορεία από την τριπλή ανοδική διαφυγή της τιμής τόσο από το καθοδικό στροφέα "W” και τον Exponential κινητό μέσου των 50 μηνών, όσο και από την οριζόντια πρώην σκληρή αντίσταση των 0,75 ευρώ. Θα μου πείτε τώρα πώς είναι δυνατόν μετά από μια επέλαση +160% να υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου; Και όμως η περιοχή που φαίνεται να "καθαρίζεται" ανάμεσα στα 1,75 με 2 ευρώ ανοίγει τον δρόμο για ένα χώρο αρκετά πιο μεγάλο που μπορεί να φτάσει ακόμα και πέρα από την αποτυπωμένη περιοχή αντίστασης των 3,50 με 3,10 ευρώ. Καταλύτες της επερχόμενης ανόδου είναι εκτός από τον δυναμικό ανοδικό στροφέα "Q”, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του ομίλου που προσεγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ, η εκτίναξη της ψηφιοποίησης και η "χαμηλή" ακόμα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση των 148 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους υπόλοιπους εισηγμένους 100ρηδες του τεχνολογικού κλάδου.

  INTRACOM 10.08.2021

   

  Τη μετοχή της Ίλυδα Πληροφορικής (ΙΛΥΔΑ) την είχαμε πρωτοπαρουσιάσει τον Νοέμβριο του 2019, όταν και διαπραγματευόταν πέριξ του τότε ανοδικά τμημένου σχηματισμού Cup and Handle, στα 0,27 ευρώ ανοίγοντας το τότε διαγραμματικό παράθυρο με θέα τα 0,42 ευρώ. Από τότε έχουμε δώσει και άλλες αναλύσεις για την εταιρεία δίχως μέχρι τώρα να έχει απογοητεύσει ή αρνηθεί την εξελισσόμενη διαγραμματική κίνηση που υποβάλλουν τα διάφορα διαγραμματικά patterns. Στη τωρινή της εικόνα στο μηνιαίο chart τιμών εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την ανοδική διάσπαση των 1,45 ευρώ, που θέτει ως επόμενο μεσομακροπρόθεσμο στόχο τα 2 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο αποτυπωμένος τεράστιος δεκαετής σχηματισμός των δύο δεξαμενών "μαζέματος" των όποιων ρευστοποιήσεων έχει δώσει από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου το πράσινο φως για ριζικές αλλαγές στη τιμή της Ίλυδα. Θετικό είναι και το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει μόλις περάσει τα 13 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά ακόμα επίπεδα, αναδεικνύοντας έτσι την έλλειψη σημαντικών εμποδίων από τους πωλητές στην ανοδική της κίνηση. 

  ILYDA 10.08.2021

   

  Κλείνω με έναν όμιλο, όπου έχει ίδια κεφάλαια 31,363 εκατ. ευρώ, δανεισμό κάτι ψίχουλα των 345 χιλ. ευρώ και καθαρό ταμείο 15,274 εκατ. ευρώ (!). Τα δε καθαρά κέρδη του ομίλου για το πολύ δύσκολο 2020 ήταν στα 1,872 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει στα 19,6 εκατ. ευρώ. Οικονομικά στοιχεία φυσικά που αναμένονται σύμφωνα και με τη διοίκηση -εκτός απρόβλεπτων καταστάσεων- να κατευθυνθούν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα για το τρέχον 2021. Επίσης, ο όμιλος με δεδομένη την ισχυρή οικονομική του ευρωστία αναζητά νέες δραστηριότητες υψηλής αποδοτικότητας, που θα του προδώσουν ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας κατά το 2022. Αυτός λοιπόν ο όμιλος που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990, μην έχοντας προφανέστατα τη δέουσα "προσοχή" που του αρμόζει, έχει μια κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό μόλις 28 εκατ. ευρώ ή -8,5% κάτω από τα ίδια του κεφάλαια, ενώ άκουσον άκουσον το 53% από αυτή βρίσκεται ήδη στο… ταμείο. Μιλάμε για την AS Company (ΑΣΚΟ), όπου κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έκοβε βόλτες στην περιοχή των 2,80 με 3 ευρώ. Διαγραμματικά τώρα η μετοχή φαίνεται να μπαίνει υπό την επίβλεψη του Andrews' Pitchfork σχηματισμού δίνοντας ως αρχική βραχυχρόνια τιμή κίνησης το κέντρο του, στα 2,47 με 2,50 ευρώ. Από εκεί και πάνω η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει άρδην για τη μετοχή καθώς θα δηλώσει ελεύθερη για να κατευθυνθεί προς τη τιμή που της αναλογεί των 3 ευρώ. 

  ASCO 10.08.2021

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ