Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Αυγ-2021 00:06

  Ούτε ο Μίλτος να ήταν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Μπορεί ο καύσωνας να μας έχει κάνει να παραμιλάμε αλλά το σιγουράκι είναι ότι η πλέον κερδισμένη από την ισχυρότατη αύξηση στη ζήτηση ρεύματος είναι ποια άλλη, η ΔΕΗ, με το διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς τον ΑΔΜΗΕ να καταγράφει στα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα συνεχόμενα ιστορικά άλματα στη κατανάλωση. Ούτε ο Μίλτος να ήταν. Τα αποτελέσματα βέβαια θα φανούν στο τρίτο τρίμηνο του 2021 αλλά κάποιοι από τώρα τρίβουν τα χέρια τους για αυτό που θα επακολουθήσει. Διαγραμματικά η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται να αναπνέει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 9 ευρώ σκεπτόμενη να κάνει το βραχυχρόνιο ανοδικό βήμα προς το πρώτο επίπεδο των 9,50 με 9,40 ευρώ. Πάνω από εκεί θα ανοίξει κουβέντα με τα 9,70 ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο όγκος συναλλαγών που έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του Ιούλη καθώς έχει προσπεράσει, παρά τη καλοκαιρινή ραστώνη,  με σχετική ευκολία τα 4 εκατ. τεμάχια. Το μηνιαίο πάντως διάγραμμα τιμών δείχνει μια μεγάλη συσσώρευση στα υψηλά της μακροχρόνιας ανοδικής κίνησης που ξεκίνησε από την άνοιξη του 2020, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει πρακτικά κυματική συνέχεια προς τα 12 ευρώ.

  DEH03082021


  Η μέχρι τώρα πορεία του ομίλου FOURLIS  (ΦΡΛΚ) δείχνει  ότι πλέον οι συνολικές πωλήσεις έχουν ξεπεράσει έως τα τέλη του Ιουλίου τις αντίστοιχες πωλήσεις του πλήρως λειτουργικού 2019 με τη τάση να δείχνει εμφανέστατα προς υψηλότερα νούμερα έως το κλείσιμο της τρέχουσας οικονομικής χρονιάς. Επίσης και στο επίπεδο του πρώτου εξαμήνου για το 2021, όπου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου η κερδοφορία της εν λόγω περιόδου, όπως έχει τονιστεί και από τον οικονομικό διευθυντή της Fourlis  κ. Γιώργο Αλεβίζο θα εκτοξευτεί στο "limit up” της τελευταίας 6ετίας. Επίσης πέρα από το γεγονός ότι ο όμιλος μέσω των ΙΚΕΑ αρχίζει και μπαίνει σε νέα πιο ευέλικτα κανάλια πωλήσεων μέσω των σύγχρονων καταστημάτων "νέας γενιάς" εντός του αστικού ιστού, ήδη το πρώτο άνοιξε στον Πειραιά, ετοιμάζονται και σημαντικά deals  στην ΑΕΕΑΠ Trade Estate αυξάνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ την απόδοση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της. Η μετοχή του ομίλου συναλλάσσεται μέσα σε ένα ελαφρύ πλαγιοκαθοδικό κανάλι με τους αγοραστές να έχουν το πάνω χέρι σε τιμές που απλώνονται χαμηλότερα από τα 4,36 ευρώ με ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη όταν η τιμή πάει και ακουμπάει τη τοξοειδή στήριξη "Q” στα 4,18 με 4,12 ευρώ. Χαρακτηριστικοί του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι οι όγκοι συναλλαγών των 550 χιλ. τεμαχίων, που έχουν πραγματοποιηθεί στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Θεωρητικά υπό την αποτύπωση του εν λόγω διαγραμματικού σχηματισμού και στηριζόμενοι στα εν εξελίξει θεμελιώδη του ομίλου η κίνηση όσο πλησιάζει το "πλήρωμα του χρόνου" για τους αγοραστές αναμένεται  να είναι βίαιη και προς την περιοχή της άνω πλευράς του καναλιού στα 4,70 με 4,65 ευρώ.

  FRLK03082021


  Κάτι η υπάρχουσα έντονη οικοδομική δραστηριότητα κυρίως σε ιδιωτικά έργα μικρότερου μεγέθους, κάτι τα αναμενόμενα  εμβληματικά projects  και τα δρομολογούμενα  κοινοτικά κονδύλια που μπορούν να ισχυροποιήσουν τη ζήτηση, κάτι τα υψηλά περιθώρια κέρδους από την αλματώδη κίνηση της τιμής του χάλυβα λόγω ύπαρξης σημαντικών αποθεμάτων σε χαμηλότερες  τιμές έχουν φέρει έναν άλλο αναπτυξιακό  αέρα στα ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Λ.ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ PROFIL Α.Ε. (ΤΖΚΑ). Έναν αέρα, που καλλιεργεί την αισιοδοξία για τη κερδοφορία του 2021 και φυσικά του 2022.  Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή παντός τύπου σωλήνων χάλυβα, που  ιδρύθηκε το 1964 και εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1990 όχι απλώς κατάφερε το 2020 και στάθηκε όρθια εμφανίζοντας αύξηση 22,3% στις πωλήσεις σε 17,76 εκατ. ευρώ  από 14,52 εκατ. ευρώ το 2019 αλλά γύρισε και σε καθαρή κερδοφορία 247 χιλ ευρώ από ζημιές -1,858 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με  τη διοίκηση το πρώτο εξάμηνο του 2021 τρέχει με διψήφιο ποσοστό ανόδου στο κύκλο εργασιών στοιχείο που ανεβάζει και το ποσοστό της κερδοφορίας.

  Τεχνικά  η μετοχή παρουσιάζεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να έχει στοιχεία απαρχής ενός μεσομακροπρόθεσμου ανοδικού στροφέα "Q” με σημείο απασφάλισης την περιοχή των 2,40 με 2,50 ευρώ. Ο αρχικός στόχος θα είναι το επίπεδο κρούσης των 3,10 με 3 ευρώ. Αξιοσημείωτος είναι και ο όγκος συναλλαγών με τα περίπου 600 χιλ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια μέσα σε 6 συνεδριάσεις, ένδειξη που μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια της ανοδικής κίνησης. 

  TZIRAKIAN030821

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ