Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Ιουλ-2021 00:05

  Η διολίσθηση δημιουργεί ευκαιρίες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς διαγραμματικής προσέγγισης επιπέδων με έντονη αγοραστική χροιά παρουσιάζει η μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου έχει απωλέσει  με τη βοήθεια (!) και της αποκοπής του μερίσματος ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του -16% από τα υψηλά που είχε σημειώσει στα μέσα του περασμένου Ιούνη όταν και λάμβανε τιμές στην περιοχή των 13,80 με 13,50 ευρώ. Τώρα όσο πλησιάζει τη ζώνη στήριξης των 11,30 με 11 ευρώ οι αγοραστές είναι πολύ πιθανό να συσπειρωθούν, καθώς στην εν λόγω περιοχή εντοπίζεται τόσο το πολύ σθεναρό επίπεδο στήριξης των 11,30 ευρώ όσο και ο αλγοριθμικός 100ρης των Keltner Channel. Σημαντική ένδειξη της βραχυχρόνιας "oversold” κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η μετοχή είναι και οι τιμές που παίρνει στις τελευταίες συνεδριάσεις και  ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI). Ο πρωταρχικός στόχος των αγοραστών θα είναι να γεμίσουν ανοδικά το χάσμα που δημιουργήθηκε στα 12,30 ευρώ.  

  πιν

   

  Άκρως διαγραμματική είναι η σημερινή ανάλυση του ομίλου Intracom (ΙΝΤΚΑ), καθώς  στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις έχει περάσει πάνω από την αντίσταση των 1,70 ευρώ, πραγματοποιώντας τον ισχυρό όγκο συναλλαγών των 650 χιλ. τεμαχίων. Κίνηση η οποία κλείνει ουσιαστικά το τεχνικό μάτι στην ανοδική τάση δίνοντας έτσι ελεύθερο χώρο στους αγοραστές για ένα άπλωμα έως το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι η μετοχή του ομίλου είχε να δει τιμές  πάνω από τα 1,72 ευρώ από τον Οκτώβρη του 2009, σοβαρότατη ένδειξη ότι κάτι πολύ σημαντικό πάει να αλλάξει στην αναπτυξιακή της ρότα. Επίσης ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να έχει καλά ανοδικά περιθώρια έως ότου χαρακτηριστεί "overbought”. Η συνέχεια της εξελισσόμενης ανοδικής κίνησης  αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ένα ευερέθιστο χρηματιστήριο που βιάζεται να εκτιμήσει για ακόμα μια φορά το αρνητικό "θα".

  πιν

   

  Η Logismos Α.Ε. (ΛΟΓΟΣ) είναι μία πρωτοπόρος εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα, που ξεκινάει τη δεκαετία του ’70  στη Θεσσαλονίκη, ιδρύεται το 1993 και εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2003. Η εταιρεία αναπτύσσει, εγκαθιστά και υποστηρίζει σύγχρονα ελληνικά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων ERP, λειτουργικά συστήματα για ακαδημαϊκά ιδρύματα καλύπτοντας όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και  ολοκληρωμένα συστήματα λειτουργιών και διαχείρισης Καζίνο. Για τη χρήση του 2020 παρουσίασε κύκλο εργασιών 2,215 εκατ. ευρώ, μικτά κέρδη 1,619 εκατ. ευρώ  και EBITDA 612 χιλ. ευρώ ενώ έχει ως δανεισμό ένα  μακροπρόθεσμο δάνειο μόλις 603 χιλ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας φτάνουν τα 6,11 εκατ. ευρώ. Η "μικρή" αλλά αρκετά νοικοκυρεμένη αυτή εταιρεία πληροφορικής μπορεί μέσα από τα πακέτα ανάκαμψης και ψηφιοποίησης να ανεβάσει πολύ δυναμικά τις πωλήσεις και τη κερδοφορία της, τραβώντας τα μάτια και την εξαγοραστική δεινότητα πολύ πιο μεγαλύτερων εταιρειών της πληροφορικής που θα ήθελαν τα λειτουργικά της συστήματα ή απλά, όπως διατείνονται κάποιες επενδυτικές ομάδες, να τη χρησιμοποιήσουν ως χρηματιστηριακό κέλυφος. Διαγραμματικά η μετοχή με μια κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 5,4 εκατ. ευρώ συλλαμβάνεται να πραγματοποιεί την πεπατημένη της ανοδικής διάσπασης και διαφυγής πάνω από τη βραχυχρόνια γραμμή τάσης, εδώ είναι η  "W2”, σπρώχνοντας τη τιμή σε νέα υψηλά, πάνω δηλαδή από τα 1,32 ευρώ. Επιτυχημένη διέλευση θα ανοίξει το φως στο διαγραμματικό πάτωμα των 1,55 ευρώ.

  πιν

   

  Η  βιομηχανία πλαστικών υλών Ε. Παΐρης Α.Β.Ε.Ε Πλαστικών (ΠΑΙΡ) ξεκινάει την ιστορία της από το 1954, ιδρύεται  το 1974 και εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Γενάρη του 1997. Η εταιρεία αναπτύσσεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 24 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο όπου οι αποθήκες επικοινωνούν με το βιομηχανοστάσιο μέσω υπόγειας σήραγγας για την ασφαλέστερη μεταφορά των προϊόντων και υλικών. Στους πελάτες της εταιρείας συγκαταλέγονται πολυεθνικοί κολοσσοί και εύρωστοι όμιλοι όπως η Unilever, Johnson & Johnson, Kraft, JetOil, Korres, Cyclon, Famar κ.α. Ο όμιλος  με μια κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ έκλεισε το δύστροπο 2020 με αυξημένο ενοποιημένο  κύκλο εργασιών στα 12,1 εκατ. ευρώ και με EBITDA αυξημένα κατά 64,2% στα 1,646 εκατ. ευρώ αφήνοντας ορθάνοιχτη την πόρτα της ανάπτυξης για το 2021. Η μετοχή συμμετέχοντας στο διολισθητικό κλίμα της αγοράς έχει πραγματοποιήσει ένα pullback προς το επίπεδο στήριξης των 0,95 με 0,90 ευρώ προς ανάκτηση δυνάμεων επαναπροσδιορισμού της περιοχής μερικής αντίστασης των 1,24 ευρώ που μπορεί να δώσει στο πιάτο τα 1,50 ευρώ.

    

  πιν


  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ