Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 00:19

  Ακανθώδες το τραπεζικό μονοπάτι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η μετοχή της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε (ΕΥΡΩΒ) ναι μεν παρουσιάζει μέχρι τώρα την καλύτερη διαγραμματική εικόνα σε σχέση με τις άλλες τρείς συστημικές τράπεζες αλλά δεν παύει και αυτή να δείχνει σημάδια διολίσθησης σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Το πρώτο καθοδικό alert ίσως το πάρουμε από την πτωτική τμήση σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος του Fibonacci απλού κινητού μέσου των 21 ημερών, στα 0,820 ευρώ. Ένδειξη η οποία θα ενισχύσει τη δύναμη του πολύ βραχυχρόνιου καθοδικού στροφέα "Z”, ωθώντας τη μετοχή πάνω στη βάση των 0,80 ευρώ. Κάτω από εκεί οι ρευστοποιήσεις θα αποκτήσουν δυναμική ανοίγοντας το διαγραμματικό κατηφορικό δρόμο προς την περιοχή στήριξης των 0,7570 ευρώ. Όσο όμως η τιμή της μετοχής κρατιέται κοντά στην έλξη των 0,82 ευρώ φθείρει σταδιακά τους πωλητές, δίνοντας σημάδια μιας γρήγορης ανάτασης προς τα όρια του στροφέα στα 0,8470 με 0,85 ευρώ.

  πιν

   

  Η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), η οποία ετοιμάζεται μετά από πολύ καιρό να χάσει τη δεύτερη θέση σε κεφαλαιοποίηση στον τραπεζικό κλάδο από την Alpha, συλλαμβάνεται στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών να έχει διασπάσει καθοδικά τη στήριξη των 2,35 ευρώ, παραδίνοντας έτσι έδαφος στους πωλητές για την προσέγγιση της επόμενης περιοχής στήριξης των 2,12 ευρώ. Η πτωτική διέλευση τόσο από τον Fibo απλό κινητό μέσο των 21 ημερών όσο και από τα "αργό" Keltner Channel στο επίπεδο των 2,50 ευρώ είχε δώσει τα πρώτα αρνητικά στίγματα ενώ στη μακρινή εικόνα δεσπόζει και η τριπλή κορυφή στο επίπεδο των 2,76 ευρώ. Άμεσο ζητούμενο για τους αγοραστές είναι η γρήγορη επάνοδος της μετοχής πάνω από τα 2,35 ευρώ δίχως να παρέλθει το θεωρητικό τεχνικό φίλτρο των 2 συνεδριάσεων. Πάντως εάν όντως συνεχιστεί η κατηφορική πορεία της μετοχής το προπύργιο που αναμένεται να δοθεί σημαντική μάχη ανάμεσα στους αγοραστές και τους πωλητές είναι αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα 2,12 με 2 ευρώ.

  πιν

   

  Σε ιδιαίτερα ακανθώδη διαγραμματικά μονοπάτια έχει εισέλθει στις τελευταίες συνεδριάσεις η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών (ΑΛΦΑ), καθώς στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών λαμβάνει πλέον τιμές κάτω από την πρώην στιβαρή στήριξη των 1,04 με 1 ευρώ. Στήριξη η οποία είχε ξαναδιατρηθεί καθοδικά σε εκείνη την καθηλωτική Παρασκευή της 21ης Μαΐου δίχως όμως να παραμείνει για πάνω από 3 συνεδριάσεις κάτω από εκεί. Όμως στη σημερινή διαγραμματική εικόνα η Alpha έχει διασπάσει εδώ και τουλάχιστον 7 συνεδριάσεις τα Keltner Channel στην περιοχή των 1,10 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την καθοδική τάση. Το θέμα είναι όμως ότι κάτω από την εν λόγω περιοχή η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στα σημεία των 0,88 με 0,86 ευρώ ή σχεδόν -13% από τα σημερινά επίπεδα τιμών έχοντας όμως τις νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου να κάνουν ντεμπούτο στις 13 Ιουλίου με τιμή απόκτησης το 1 ευρώ. Για να προκληθεί εδώ μια έντονη ανατροπή του υπάρχοντος σκηνικού θα πρέπει η τιμή της μετοχής να πλασαριστεί με αξιώσεις πάνω από τα 1,04 ευρώ.

  πιν

   

  Προς νέο ιστορικό χαμηλό βαδίζει η μετοχή της Πειραιώς Financial Holdings (ΠΕΙΡ), καθώς μετά την καθοδική διάτρηση της περιοχής των 1,46 ευρώ έχει προσεγγίσει το σαθρό επίπεδο στήριξης των 1,35 ευρώ με βλέψεις πιθανής καθοδικής συνέχειας προς τα 1,24 ευρώ. Τεχνικά και να θέλεις δεν μπορείς να αναφέρεις κάποια περαιτέρω στοιχεία καθώς τα δεδομένα είναι, ακόμα και τώρα, πολύ λίγα για να τρέξεις κάποιους υποτυπώδης ταλαντωτές. Διαγραμματικά το μόνο γεγονός που μπορεί να αλλάξει τη βεβαρημένη εικόνα είναι η ανοδική τμήση της βραχυχρόνιας καθοδικής γραμμής τάσης "D” στα 1,45 με 1,47 ευρώ. 
   

  πιν

   

  *Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ