Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιουν-2021 00:05

  Το κερασάκι στην τούρτα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Υπερδιπλασιασμό καθαρής κερδοφορίας για το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου Profile (ΠΡΟΦ) στην Τακτική Γενική Συνέλευση.   Στο ίδιο μήκος κύματος ανακοίνωσε  ρεκόρ πωλήσεων, με το δεύτερο εξάμηνο να έρχεται στο βάθος ακόμα πιο δυναμικό, καθώς συν τοις άλλοις θα αρχίσει να συνεισφέρει και η προσφάτως εξαγορασθείσα  σουηδονορβηγική Centevo, όπου και αναμένεται από μόνη της  να πλησιάσει σε κύκλο εργασιών τα 6,5 εκατ. ευρώ δίχως να έχει υπολογιστεί η περαιτέρω διείσδυσή της σε νέους ή υπάρχοντες πελάτες, με τις κορυφαίες  προσφερόμενες λειτουργίες και καθετοποιημένες λύσεις της μητρικής Profile στον τομέα του χρηματοοικονομικού λογισμικού.

  Ήδη οι καινούργιες συμβάσεις για τον όμιλο έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ ενώ λίαν συντόμως θα ανακοινωθούν και  δύο νέες μεγάλες αναδοχές έργων για τη First Abu Dhabi Bank και μια γιγάντια Κεντρική Τράπεζα (!) της Μέσης Ανατολής.

  Επίσης στα επόμενα έτη ο όμιλος αναμένει να αδράξει σημαντικά έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου φορέα (Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας κ.ά.) με κατώτατο εκτιμώμενο τζίρο πωλήσεων τα 25 εκατ. ευρώ και ανώτατο τα 100 εκατ. ευρώ.

  Το κερασάκι στην τούρτα όμως θα τοποθετηθεί από την πρόταση, που θα υπάρξει στο τραπέζι της Profile από τoν τεράστιο όμιλο ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων  Euronext NV  για πιθανή εισαγωγή της Centevo  στο χρηματιστήριο του Όσλο. Γεγονός το οποίο  υπολογίζεται ότι  μπορεί να προσδώσει σημαντική υπεραξία άνω των 30 εκατ. ευρώ στη μητρική Profile.  

  Μέσα σε αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το τριετές αρκετά επιθετικό business plan της Profile και το παχυλό ταμείο των 13,9 εκατ. ευρώ, που  ανά πάσα στιγμή μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια σε μια νέα σημαντική εξαγορά μεγαλύτερης αξίας από τη Centevo.

  Να γιατί η μετοχή της Profile θεωρείται από αρκετούς ότι είναι ίσως η μόνη από τις μεγάλες εισηγμένες εταιρείες πληροφορικής που μπορεί να γράψει έως και 100% απόδοση από τα σημερινά επίπεδα τιμών.  

  Διαγραμματικά τώρα η μετοχή μετά και το απαραίτητο pullback προς την περιοχή στήριξης των 4,60 με 4,45 ευρώ δείχνει έτοιμη υπό τη χορηγία του μακροπρόθεσμου στροφέα "W” για την απαρχή ενός ανοδικού κύματος, που μπορεί να τη φέρει σε νέα ιστορικά υψηλά βλέποντας στο βάθος το δάσος των 7,80 με 8,20 ευρώ. Στη λέξη απαραίτητο pullback θα πρέπει να τονίσουμε την υγεία που δείχνει η συμπεριφορά της μετοχής   μιας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ένα free float 50% και… "χαρούμενους" μετόχους, κυρίως μικρομετόχους, που κερδίζουν έως και 900%, οπότε κάτι το ισχυρότατο ποσοστό κέρδους κάτι και η προμηθειακή "ανάγκη" έφερε προσφορές 1,15 εκατ. τεμαχίων οι οποίες όμως αφομοιώθηκαν εύκολα διαμορφώνοντας ένα ισχυρό "στρώμα" νέων επενδυτών που προσβλέπουν στη δυναμική πορεία της μετοχής.

  pin

   

  Η Ολυμπιακή Τεχνική (ΟΛΥΜΠ), που έχει σήμερα και την ενημέρωση των αναλυτών στις 12:00, παρουσιάζεται με το χθεσινό κλείσιμο στο διάγραμμα τιμών με εμφανή ανοδική τμήση του επιπέδου αντίστασης των 1,68 με 1,70 ευρώ. Η κίνηση αυτή εάν επιβεβαιωθεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να ανοίξει τον ανηφορικό δρόμο για το όριο των 2 ευρώ, έχοντας όμως κατά νου τα διαγραμματικά διόδια στα 2,14 ευρώ.  Ο μέχρι τώρα όγκος συναλλαγών του Ιουνίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς παρά το γεγονός ότι υπολείπονται ακόμα 4 συνεδριάσεις για να λήξει έχει φτάσει στα 1,3 εκατ. τεμάχια την ίδια ώρα που τον Μάιο έκλεινε στα 282 χιλ. και τον Απρίλιο στα 607 εκατ. τεμάχια.

  pin

   

  Κλείνω με τη μετοχή της Intralot (ΙΝΛΟΤ), όπου εμφανίζεται στο μηνιαίο  διάγραμμα τιμών να έχει διαλύσει στην κυριολεξία τον μέχρι πρότινος "μπαμπούλα" στις ανοδικές σκέψεις Keltner Channel των 50 μηνών. Η κινητή αυτή λωρίδα τιμών κράταγε τη μετοχή της Intralot για τουλάχιστον 3 χρόνια κάτω από αυτήν επιβάλλοντας έτσι μια συνεχή καθοδική πορεία. Τώρα όμως με την απόδραση πάνω από την περιοχή των 0,1950 με 0,19 ευρώ ανοίγει η πόρτα για την προσέγγιση της περιοχής των 0,30 ευρώ. Πάνω από εκεί μπορεί να προκληθεί διαγραμματική διέλευση από τα επίπεδα των υψηλών του 2020, πριν δηλαδή ξεκινήσει η παγκόσμια υγειονομική κρίση, στα 0,37 με 0,40 ευρώ. Ο δε όγκος συναλλαγών που έχει απελευθερωθεί από τις αρχές του Ιουνίου γράψει υψηλό 11 μηνών ξεπερνώντας τα 9,22 εκατ. τεμάχια.   Ο όμιλος γενικά της Intracom παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό αρκετά δραστήριος στοιχείο που δείχνει ότι μπορεί να επιφέρει και μια έγερση στην υπό επιτήρηση μετοχή της Intralot.

  pin

   

  *Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ