Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 00:05

  Έντονα αναπτυξιακά και διαγραμματικά πλάνα

  Έντονα αναπτυξιακά και διαγραμματικά πλάνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η νέα ισχυρή  δύναμη, που φαίνεται να έχει μπει στην  Premia Properties (ΠΡΕΜΙΑ) (πρώην Pasal) μέσω του επικεφαλής  Ελληνοσουηδού Ηλία Γεωργιάδη και του βασικού μετόχου της Sterner Stenhus όσο και του διευθύονος σύμβουλου Κωνσταντίνου Μαρκάζου έχει φέρει έναν άλλο έντονο αναπτυξιακό αέρα στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας. Ο επενδυτικός πήχης της διοίκησης για το 2021 έχει τεθεί στον  διπλασιασμό της εύλογης αξίας των ακινήτων της, προσεγγίζοντας έτσι τα 200 εκατ. ευρώ από τα 114 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα (σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίησή της βρίσκεται στα 63 εκατ. ευρώ) με επικέντρωση σε στοχευμένους τομείς ακινήτων όπως τα logistics, τα εμπορικά ακίνητα (big boxes), αλλά και τα ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα σε υγεία, εκπαίδευση κ.ά. Να σημειωθεί ότι η Premia Properties έχει επενδύσεις σε ακίνητα που προσφέρουν ετήσια απόδοση ενοικίου ακόμα και 8,5% ενώ έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), που βρίσκεται τελευταία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, έχοντας ισχυρούς μισθωτές με μακροχρόνια συμβόλαια μισθώσεων. Ήδη η εταιρεία ελέγχει αποθηκευτικούς χώρους που ξεπερνούν τα 100.000 τ.μ. και στοχεύει να διπλασιάσει τα ακίνητα εκμετάλλευσης αυτού του τύπου στα 200.000 τ.μ. έως το τέλος του έτους. Το αναπτυξιακό αυτό πλάνο πολύ δύσκολα θα αφήσει ανεπηρέαστη την τιμή της μετοχής της, όπου φαίνεται προς το παρόν να έχει διασπάσει ανοδικά τόσο τη βραχυχρόνια αντίσταση των 1,70 ευρώ όσο και τον καθοδικό στροφέα αντίστασης "R”. Η ανακοίνωση τώρα της επερχόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 47,5 εκατ. ευρώ στα 1,44 ευρώ ανά μετοχή θα αφήσει το δυναμικό της στίγμα στο ταμπλό αν και  η συμπεριφορά της μετοχής μπορεί να μην είναι και τόσο "πτωτικά" προβλέψιμη, αντιθέτως. Διαγραμματικά πάντως η μετοχή παρά τις όποιες βραχυχρόνιες κινήσεις έχει ως μεσομακροπρόθεσμους στόχους τα 2,10 και τα 2,40 με 2,50 ευρώ. Αν κρίνουμε δε το "άγγιγμα" του κ. Γεωργιάδη από την πορεία της εισηγμένης στο σουηδικό χρηματιστήριο Amasten Holding μετά και την εξαγορά του 25% από τον όμιλο Sterner Stenhus τότε θα πρέπει να φορέσουμε ζώνες, καθώς η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τις 2,6 στις 11,55 σουηδικές κορώνες. Πέραν τούτου να τονιστεί ότι λόγω της επερχόμενης ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης στα επόμενα χρόνια η επιχειρηματικότητα γύρω από τα ακίνητα θα ανθίσει. 

   

  Η θυγατρική του ομίλου Βαρδινογιάννη ΑVΕ Group of Companies (ΑΒΕ) με την ενσωμάτωση της Kristelcom και τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων στον τομέα διανομής προϊόντων τηλεπικοινωνίας και τεχνολογίας παρουσίασε στα οικονομικά στοιχεία για το 2020 ισχυρή άνοδο στον κύκλο εργασιών, κλείνοντας στα 142,2 εκατ. ευρώ από 87,07 εκατ. ευρώ το 2019, με τα αποτελέσματα μετά φόρων να αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς έφτασαν σε κέρδη 4,40 εκατ. ευρώ από ζημιές 3,57 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα τώρα με τον αντιπρόεδρο της AVE, Θωμά Ρούμπα, αυξημένες κατά 37,5% εμφανίζονται να είναι οι πωλήσεις και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, φτάνοντας στα 32,66 εκατ. ευρώ έναντι των 23,69 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ στο σύνολο της χρονιάς εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ  με σημαντική βελτίωση και των λειτουργικών αποτελεσμάτων.  Υπάρχει όμως και ένα project σε συνεργασία με την Blink & We Energy που μπορεί να φέρει τα κάτω - πάνω στην κερδοφορία του ομίλου, καθώς αναμένεται να γίνει παγκοσμίως μια πολλά υποσχόμενη αγορά. Αυτό της διαχείρισης σταθμών φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπου η AVE θα προσπαθήσει στα επόμενα χρόνια να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο. Διαγραμματικά η μετοχή πραγματοποιεί στο μηνιαίο chart τιμών ένα Pennant σχηματισμό που λόγω της κυρίαρχης μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης θα οδηγηθεί σε ανοδική διάλυση με άμεσο στόχο τα 0,40 ευρώ. Ο εν εξελίξει όμως ανοδικός στροφέας "W” του 2016 δύναται να ωθήσει την τιμή της μετοχής πάνω από το όριο των 0,40 ευρώ, θέτοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο το κατώφλι των 0,55 ευρώ η μια άνοδο σχεδόν +70% από τα τωρινά επίπεδα τιμών.

  πιν

   

  Τα συνεχή επιχειρηματικά νέα των θυγατρικών του ομίλου Intracom (ΙΝΤΚΑ) δεν μας αφήνουν  διόλου να τραβήξουμε το διαγραμματικό μας βλέμμα από πάνω του. Η Intrasoft International και Intracom Defense δίνουν και παίρνουν στις επιχειρηματικές στήλες ενώ στο βάθος έρχεται και η Intrakat, η οποία κατεβαίνει σε αρκετούς διαγωνισμούς υψηλού προϋπολογισμού, όπως του Ultrafast Broadband (UFBB). Παρά όμως την άνοδο που έχει επιτύχει η μετοχή της Intracom από τις αρχές του έτους συνεχίζει και βρίσκεται με χαμηλή κεφαλαιοποίηση η οποία μόλις και μετά βίας ξεπέρασε στη χθεσινή συνεδρίαση τα 120 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά τώρα η μετοχή μετά και την ανοδική διαφυγή από τον Flag πλάγιο σχηματισμό των τελευταίων 30 συνεδριάσεων δείχνει να έχει πάρει φόρα για να έρθει σε μετωπική με την αντίσταση των  1,75 ευρώ. Πάνω από εκεί υπάρχει μόνο το όριο των 2 ευρώ. Η έντονα ανοδική γωνία κλίσης που παρουσιάζει η μετοχή στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών μας προϊδεάζει μεσοπρόθεσμα και για τιμές άνω των 2 ευρώ.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ